Επικοινωνήσαμε με τη γνωστή αθλητικογράφο και συντονίστρια του group atheTRIes κα. Γκρέτα Λυμπεροπούλου και της ζητήσαμε να αναπολήσει το ξεκίνημά της στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας και εάν αισθάνθηκε κάποιου είδους σεξιστικού ρατσισμού στον ανδροκρατούμενο χώρο του αθλητισμού:
“ Έχοντας δουλέψει από την τρυφερή ηλικία των 18 ετών στον ανταγωνιστικό χώρο της τηλεόρασης και μάλιστα στον ανδροκρατούμενο τότε χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, πέρα από την πίεση της δουλειάς, δεν ένιωσα ότι οι ανδρες του επαγγέλματος σαμποτάρανε την πορεία μου. Ίσως είχαν μία επιφύλαξη, απόλυτα κατανοητή, μέχρι να αποδείξω τη δουλειά μου. Πιο πολύ ανταγωνιστικές ήταν οι γυναίκες του χώρου απέναντί μου”.
Την παρακαλέσαμε να μας πει πως ξεκίνησε το κίνημα athleTRIes;
“Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στην Ironman Greece, διαπίστωσα πόσο μικρή είναι η συμμετοχή των γυναικών στο τρίαθλο στην Ελλάδα, σε σχέση με τα ξένα κράτη, μια πραγματικότητα που οφείλεται στη δυσκολία της Ελληνίδας να απεγκλωβιστεί από τους παραδοσιακούς της ρόλους και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε έναν απαιτητικό στίβο, εκτός οικογένειας. Δημιουργήθηκε έτσι το κίνημα athleTRIes οπου γυναίκες που αγαπούν τον αθλητισμό κουβεντιάζουν τα θέματά τους, ενημερώνονται, δραστηριοποιούν η μία την άλλη κι απενοχοποιούνται σχετικά με τον αθλητισμό ο οποίος τελικά της κάνει καλύτερες και πιο δυνατές στις υπόλοιπες παραδοσιακές υποχρεώσεις τους!”
Πως επηρέασε τη σχέση με την κόρη της ο αθλητισμός;
Πιστεύω ότι αν δεν έκανα τρίαθλο με την κόρη μου δε θα είχαμε αποκτήσει τη στενή επαφή που αποκτήσαμε στη δύσκολη εποχή της εφηβείας, τα καρδιοχτύπια στις προπονήσεις, την αγωνία στους αγώνες, τα ταξίδια που κάναμε μαζί, τους υπολογισμούς για τους χρόνους και τις επιδόσεις, τις δίαιτες, τις οικονομίες για την αγορά εξοπλισμού την αλληλοϋποστήριξη. Γίναμε ομάδα χωρίς να το καταλάβουμε, ενώ τις πιο σημαντικές μας συζητήσεις τις κάναμε στο αυτοκίνητο στο δρόμο για την προπόνηση…

#ChooseToChallenge Γκρέτα Λυμπεροπούλου