Ντέννη Αλεξίου

Ο Ντέννη Αλεξίου ήταν μόλις 18 χρονών όταν τερμάτισε, έχοντας την καθοδήγηση του πατέρα του το πρώτο half ironman. Θεωρούμε ότι η οικογένεια Αλεξίου είναι παράδειγμα προς μίμηση αναφορικά με την σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση και την δημιουργία αθλητικής κουλτούρας.

Νοέμβριος 2010

Total Triathlete: Πως επέλεξες τον αγώνα της Αμβέρσας για να πάρεις το βάπτισμα σου σε αγώνες Ironman ;

Ντέννη Αλεξίου:Επιλέξαμε με την  συμβουλή του πάτερα μου το Ironman 70.3 Antwerp για τις μηδενικές κλίσεις στην ποδηλασία. Ο αγώνας ήταν τελικά δύσκολος στη ποδηλασία διότι η Αμβέρσα είναι παραθαλάσσιο μέρος και φυσούσε ασταμάτητα!

 

Total Triathlete: Πόσο διήρκεσε η προετοιμασία σου για τον αγώνα και ποιός ήταν ο προπονητής σου ;

Ντέννη Αλεξίου: Στη προπόνηση με βοήθησε πολύ ο πατέρα μου με τις συμβουλές του και την ερασιτεχνική πείρα που έχει αποκτήσει με τα χρόνια στους αρκετούς αγώνες  Ironman που έχει αγωνιστεί.  Η προπόνηση μου κράτησε 3 μήνες και ήταν μεταξύ 15-18 ώρες την εβδομάδα.

 

Total Triathlete: Tί είδους προπόνηση έκανες στην κολύμβηση ;

Ντέννη Αλεξίου: Την προπόνηση για την κολύμβηση την έκανα σε ανοιχτή θάλασσα στον Σχοινιά και στο εξοχικό μας σπίτι στο Πόρτο Χέλι.

 

Total Triathlete: Με τί είδους ποδήλατο αγωνίστηκες, ποδήλατο δρόμου ή χρονομέτρου και γιατί ;

Ντέννη Αλεξίου: Το ποδήλατο μου Ridley, road bike ήταν του πατέρα μου. Με βοήθησε πολύ το cadence sensor που έχει επάνω. Έμαθα να εκτιμώ πόσο σημαντικό και αποτελεσματικό είναι να έχεις τις σωστές στροφές. Το road bike είναι ένας «ουδέτερος»  τύπος ποδηλάτου με το οποίο μπορούσα να προπονηθώ καλύτερα. Ο πατέρας μου έχει ποδήλατο ΤΤ αλλά με βόλεψε καλύτερα το road bike.

 

Total Triathlete: Τί όργανα χρησιμοποίησες για να παρακολουθείς τον ρυθμό σου στο ποδήλατο ;

Ντέννη Αλεξίου: Στο ποδήλατο χρησιμοποιούσα για όργανα προπόνησης φυσικά το χρονόμετρο αλλά και το στροφόμετρο και το heart rate indicator. Mε ενδιέφερε και παρακολουθούσα  επίσης και η μέση ωριαία ταχύτητα του είχα. To Garmin είναι ένα αναπόσπαστο όργανο προπόνησης για εμένα.

 

Total Triathlete:Πώς προετοιμάστηκες για τον πολύ δύσκολο για έναν αθλητή μόλις 18 ετών ημιμαραθώνιο ;

Ντέννη Αλεξίου: Το τρέξιμο το έκανα πολύ με τον πατέρα μου αλλά και μόνος μου. Δεν είχα μεγάλη εμπειρία στις μεγάλες αποστάσεις. Τρέχοντας μαζί με τον πατέρα μου απέκτησα την υπομονή  την συγκέντρωση την πειθαρχεία  και την ευχαρίστηση των μεγάλων αποστάσεων. Το mental toughness μου πραγματικά αναβαθμίστηκε!! Πρόσφατα έτρεξα με επιτυχία και τον πρώτο μου Μαραθώνιο (42Κ) στην Αθήνα.

 

Total Triathlete: Ποιός είναι ο επόμενος στόχος σου ;

Ντέννη Αλεξίου: Ο επόμενος μου στόχος είναι πραγματικά να ανεβάσω το επίπεδο της φυσική μου κατάστασης και της αντοχής μου. Το επόμενο Ironman θα είναι πάλι 70.3. Δεν έχουμε αποφασίσει με τον πατέρα μου που θα πάμε. Το Ironman στην Προβηγκία μας ακούγετε πολύ ενδιαφέρον.