Θεοδωρακάκεια 2012

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΔΥΑ)Ο Δήμος ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ και το μουσείο ΖΑΤΟΥΝΑΣ “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ” διοργανώνουν τον 3ο ετήσιο λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου), προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή  Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο  «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2012»

Το μήνυμα του Αγώνα είναι  «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία», το οποίο σημειολογεί την επιστροφή μας στις αξίες της ζωής και τους αγώνες γι αυτές, που συναντώνται στο Αρκαδικό Ιδεώδες.
Διαδρομή του Αγώνα : Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο
Απόσταση : 24,3 χλμ.

Περιγραφή Διαδρομής : Διασχίζοντας οι δρομείς τη μαγευτική βόρεια πλευρά του όρους Μαίναλον και ακολουθώντας την κεντρική οδική διαδρομή από το χωριό Ζάτουνα περνώντας μέσα από Καρκαλού, Καμπέα και Σανατόριο Μάννας θα τερματίσουν στο χωριό Βαλτεσινίκο.

Σημείο εκκίνησης : Χωριό Ζάτουνα (δημοτικό διαμέρισμα  τέως δήμου Δημητσάνας)

Σημείο τερματισμού : Χωριό Βαλτεσινίκο (τέως δήμου Κλείτορος)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Μαϊου 2012
Ώρα εκκίνησης : 10.30 π.μ.

Σημειώνουμε ότι η διαδρομή είναι μετρημένη, όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα υπάρχουν σημεία ελέγχου με παρατηρητές.

Σταθμοί τροφοδοσίας νερού: στο 5ο χλμ, στο 10ο χλμ, στο 15ο χλμ, στο 18ο χλμ, στο 22ο χλμ και στον τερματισμό.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει από τις 08.30 έως τις 10.00  το πρωϊ στο σημείο εκκίνησης

 

Έπαθλα:

Γενική Κατάταξη:

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες νικητές και γυναίκες νικήτριες με το ειδικό μετάλλιο του “ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία” (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο), και μπρούτζινο αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε και προσφέρει ειδικά για τον αγώνα αυτό (όπως και πέρισυ), ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και το παραπάνω ειδικό μετάλλιο.

Ο Αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα.

Οι διοργανωτές θα διαθέσουν για την μετακίνηση όσων αθλητών το επιθυμούν λεωφορεία, που θα ξεκινήσουν το πρωϊ της Κυριακής 13 Μαϊου απο Αθήνα Αιγάλεω και Πειραιά (ώρα 7 πμ), με προορισμό το τόπο διεξαγωγής του αγώνα και θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της ιδίας ημέρας.

Οι αθλητές θα ταξιδέψουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση ενώ για όσους θα επιλέξουν να συνοδεύονται απο προσφιλή τους πρόσωπα θα υπάρξει μια μικρή επιβάρυνση των ΕΥΡΩ 10 για κάθε ένα απο αυτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΓΚΑΙΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ” ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΣΗΜΕΙΩΣΗ”

 

Δηλώσεις συμμετοχής

Παράκληση προς τους ενδιαφερόμενους Δρομείς, για λόγους προγραμματισμού και καλής προετοιμασίας της διοργάνωσης, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνονται στο σημείο εκκίνησης στην Ζάτουνα την ημέρα του αγώνα από ώρα 08.00 έως 10,00 το πρωί της Κυριακής 13 Μαϊου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Χαρακτηριστικά Αγώνα:

Ανώμαλος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου επί ασφάλτου, τύπου Μαραθωνίου, με ελεύθερη συμμετοχή δρομέων και των δύο φύλλων.

Χρόνος διεξαγωγής: Κυριακή 13 Μαϊου 2012

Διαδρομή Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο

Απόσταση : 24,3 χιλιόμετρα

Όριο τερματισμού: 3,5 ώρες

Εκκίνηση : 10.30 π.μ.

Αφετηρία : Χωριό Ζάτουνα Δήμoτικού διαμερίσματος τέως δήμου Δημητσάνης

Τερματισμός : Χωριό Βαλτεσινίκο τέως Δήμου Κλείτορος

Δρομείς ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα καθώς και άτομα με κακή κατάσταση υγείας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στον 3ο Ετήσιο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2012» πραγματοποιείται με την θέληση και την ευθύνη ενός εκάστου των συμμετεχόντων.

Οι Δρομείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν κανένα μεταφορικό μέσο ή άλλα παρεμφερή μέσα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής τους προσπάθειας..

Δεν υπάρχουν κατηγορίες δρομέων με βάση την προετοιμασία ή τη φυσική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής, βασική προϋπόθεση είναι η καλή κατάσταση της υγείας του δρομέα, ώστε να μην αποφευχθεί κίνδυνος βλάβης ή ατυχήματος κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία αντίρρηση σε περίπτωση που θα γίνει χρήση φωτογραφιών αλλά και του ονόματός τους, σχετικά με ότι αφορά τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Οι δρομείς οφείλουν με δική τους ευθύνη να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης ώστε να προστατεύσουν τόσο τη δική τους ακεραιότητα όσο και των συναθλητών τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις υποδείξεις της Οργανωτικής επιτροπής.

Κάθε δρομέας θα φέρει μοναδικό αριθμό συμμετοχής στον αγώνα που υποχρεωτικά θα επικολλάται στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του. Παρατηρητές-κριτές της διαδρομής θα υπάρχουν σε αρκετά σημεία ελέγχου της διαδρομής πιστοποιώντας την εγκυρότητα της προσπάθειας των δρομέων. Οι άριθμοί θα παραδοθούν στον τόπο της εκκίνησης το πρωί της ιδίας ημέρας.

Η Οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει αθλητές που ενδεχομένως παραβούν κάποιον από τους παραπάνω όρους, πριν την εκκίνηση, κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά από αυτόν. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη η οργανωτική επιτροπή έχει την μοναδική αρμοδιότητα να αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα ακόμη και να τροποποιήσει ή να ματαιώσει τον αγώνα.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα γίνονται δεκτές μόνον αφού συμπληρωθεί και αποσταλεί ή κατατεθεί στη γραμματεία του αγώνα το ειδικό έντυπο αποδοχής των όρων συμμετοχής καθώς και της δήλωσης καλής υγείας του αθλητή.

Η συμμετοχή πραγματοποιείται μόνο ύστερα από την αποδοχή της σχετικής δήλωσης από την Οργανωτική επιτροπή που βεβαιώνεται επ’ αυτής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Παύλος Διακουμάκος 2103210497 κιν. 6977320891
Ελένη Μπερτσάτου 2103625168

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο   www.anatrexo.gr συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία  ή να αποσταλεί με  e-mail στο:   admin@anatrexo.gr   oπωσδήποτε όμως  η έντυπη δήλωση συμμετοχής μαζί με τη σχετική δήλωση καλής υγείας πρωτότυπα υπογεγραμμένες πρέπει να παραδοθούν από τους ίδιους τους δρομείς στη γραμματεία κατά την εκκίνηση, προκειμένου να γίνουν δεκτοί και να παραλάβουν τον αριθμό τους .Τα σχετικά έντυπα δηλώσεων, μπορούν να κατεβάσουν (παραλάβουν) οι ενδιαφερόμενοι κάνοντας κλίκ πάνω σ’ αυτά στην παρούσα παράγραφο.

Μέσα από τα ίδια παραπάνω μέσα (e-mail, τηλέφωνα, κτλ), θα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή ενός εκάστου των αθλητών και θα δοθούν οι υπόλοιπες λεπτομέριες του αγώνα, (συνθήκες καιρού και διαδρομής, τερματισμός, κτλ) για αυτό η καταχώρηση e-mail ή τηλεφώνου είναι απαραίτητη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ !
Στα πλαίσια διεξαγωγής του 3ου Λαικού Αγώνα Δρόμου Θεοδωράκεια 2012 την Κυριακή 13 Μαίου οι διοργανωτές σε συνεργασία με τον εργοφυσιολόγο κύριο  Δημήτρη Αθανασόπουλο προσφέρουν ένα πλήρη εργομετρικό – καρδιοαναπνευστικό έλεγχο με 50% έκπτωση σε όσους από τούς συμμετέχοντες το επιθυμούν. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 15/6/2012
Στοιχεία επικοινωνίας
Δημήτρης Αθανασόπουλος
Εργοφυσιολόγος
τηλ. 6973747808     ηλεκρονική διεύθυνση         athanasop_dim@yahoo.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)