Σπύρος Γιαννιώτης: «Όμορφο να βραβεύεσαι για τα κατορθώματά σου»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ και όχι άδικα, βάσει των κατορθωμάτων του. Μεγαλύτερο εξ’ αυτών, η 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στα 10χλμ. Ανοιχτής θαλάσσης, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο λόγος για τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον ελληνικής καταγωγής, γεννημένο στο Λίβερπουλ, 32χρονο κολυμβητή, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ερωτήθηκε για το πώς αισθάνεται μετά την βράβευσή του από την ΕΟΕ, ως Ολυμπιονίκης στους θερινούς αγώνες του Λονδίνου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στους ανθρώπους που τον βοήθησαν, ώστε να φτάσει στην επιτυχία αυτή, όπως επίσης και στο πόσο δύσκολο πιστεύει πως είναι, να κατακτάς την 4η θέση σε μία διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Είναι πάντα πολύ όμορφο να βραβεύεσαι για τα κατορθώματά σου. Αυτό είναι κάτι που δείχνει πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με το χώρο του αθλητισμού, αναγνωρίζουν τις προσπάθειές σου να φτάσεις ψηλά και είναι ένα γεγονός που σου αφήνει μια γλυκιά γεύση μπορώ να πω. Έτσι κλείνει μια επίπονη και δύσκολη χρονιά για μένα, με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω για την στήριξη και τη βοήθεια που μου παρείχαν όλη τη χρονιά που πέρασε, αλλά και γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στο χώρο, τον προπονητή μου, την οικογένειά μου και τη γυναίκα μου, καθώς επίσης και τη ΜΕΤΚΑ, μέλος του ομίλου Μυτιληναίος».

«Το να κατακτήσω την 4η θέση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο, βάσει και της δύσκολης προετοιμασίας που είχα, αλλά όταν ήρθε αυτή η διάκριση ένιωσα μεγάλη πικρία, καθώς προσδοκούσα σε μία υψηλότερη θέση και σε κάποιο μετάλλιο και οριακά αυτό δεν ήρθε. Όμως εντάξει, και η τέταρτη θέση είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό αθλητισμό και την αβεβαιότητα που υπάρχει στο παρόν και το μέλλον των Ελλήνων αθλητών. Οι επιτυχίες και οι προσπάθειές μας, όμως, δείχνουν πως με θέληση και δίψα για διάκριση, μπορούμε και αντιστεκόμαστε σ’ όλα όσα ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία μας γενικότερα», δήλωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης και έκλεισε, αναφερόμενος στον επόμενο μεγάλο στόχο του:

«Τέλη Ιουλίου του 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης στη Βαρκελώνη, θέλω να κυνηγήσω σ’ όλες τις κατηγορίες που θα αγωνιστώ, όσο το δυνατόν υψηλότερες θέσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)