Κολυμβητικό Wetsuit : Zone 3 Αdvance

Wetsuit Advance

To κολυμβητικό wetsuit Advance της αγγλικής εταιρείας Zone 3 δοκιμάστηκε το 2013 και εισήλθε στην αγορά το 2014. Τα σχόλια από κολυμβητές και τριαθλητές ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά.

Γνωστή τριαθλητική ιστοσελίδα χαρακτήρισε την ευλυγισία της στολής στους ώμους ως ίδιου επιπέδου με το κορυφαίο μοντέλο άλλης εταιρίας, το οποίο έχει πολλαπλάσια τιμή λιανικής πώλησης.

Το κολυμβητικό wetsuit Advance της Zone 3 συγκεντρώνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των Κολυμβητικών wetsuit της Zone 3 που τα καθιστούν ιδιαίτερα στον χώρο του κολυμβητικού εξοπλισμού, με ορισμένες αλλαγές σε ορισμένα υλικά/ πρώτες  ύλες και μείωση του πάχους σε ορισμένα σημεία ώστε να μπορεί να κρατηθεί το κόστος κατασκευής σε χαμηλά επίπεδα.

Τα ιδιαίτερα τεχνική χαρακτηριστικά του Advance είναι μεταξύ άλλων τα εξής :

  • Εξαιρετική ευλυγισία στους ώμους και τα χέρια για άνετη και χωρίς δαπάνη ενέργειας κολύμβηση.
  • Ανωση και κατάλληλη υποστήριξη του κορμού/ σώματος ώστε να έχει υδροδυναμικό πλεονέκτημα ο κολυμβητής.
  • Χρήση του υλικού “SpeedFlo” σε ποσοστό 70% ώστε να μειωθούν οι αντιστάσεις κατά την κίνηση του κολυμβητή μέσα στο νερό. Το υπόλοιπο 30% είναι φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας υδροσυναμικό νεοπρένιο.
  • Το κλείσιμο στον λαιμό είναι χαμηλά ώστε να μην νιώθει δυσφορία/ «πνίξιμο» ο κολυμβητής.
  • Το φερμουάρ είναι υψηλής ποιότητα και εξασφαλίζει γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση της στολής, κάτι που αποτελεί  σημαντικό επιθυμητό χαρακτηριστικό για τους τριαθλητές
  • Το πάχος είναι 2mm στοους ώμους για υψηλότερη ευλυγισία, 3mm στο στήθος και το πάνω μέρος της πλάτης και 4mm στον κορμό, πόδια και τα πλαινά τμήματα.

Αποτελεί την ιδανική στολή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τρίαθλο ή θέλει μία στολή για συχνή χρήση δίχως να ξοδέψει πολλά χρήματα.

Η Zone 3 είναι η κορυφαία αγγλική εταιρεία σε είδη Τριάθλου με επίσημη εμπορική δραστηριότητα σε περισσότερες από 15 χώρες. Δημιουργήθηκε το 2007 από το James Lock, παγκόσμιο πρωταθλητή στο Aquathlon & Biathlon,  σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Loughborough.

Advance – Zone 3 : Σύντομα και στην Ελλάδα με την πλήρη γκάμα προιόντων της.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.