Wave Running 2020

Στις 27 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το 6ο WAVE running με 172 συμμετοχές στους αγώνες 5, 10 και 28km.

Φέτος, η κατεύθυνση των αγώνων άλλαξε και η βάση της διοργάνωσης μεταφέρθηκε από την Κεραμωτή, στην παραλία Μυρωδάτου. Η  αλλαγή αυτή έγινε με σκοπό να βελτιωθούν οι αγωνιστικές συνθήκες, κάτι που επιβεβαίωσε κάθε δρομέας, με δηλώσεις για πιο σταθερό πάτημα και μικρότερη κλίση του εδάφους στις παραλίες Μυρωδάτου, Ερασμίου, Μαγγάνων.

Την αυλαία του 6ου WAVE running άνοιξαν στις 16.50  τέσσερα πανέμορφα άλογα από το Ράντζο – Κυριακού  και πίσω τους ακολούθησαν 95 δρομείς των 5km, ένας αριθμός που ξεπέρασε τις περσινές συμμετοχές κατά 25 άτομα. Στις 19.10 δόθηκε η εκκίνηση των 28km από τον φάρο της Κεραμωτής με 21 συμμετέχοντες. Ανάμεσά τους 2 αθλητές από Ουκρανία και Αμερική!

Στις 19.30, 62 μικροί WAVE runners πλημμύρισαν με χαρούμενες φωνές την παραλία του Μυρωδάτου και έλαβαν στον τερματισμό το πολυπόθητο κοχύλι – μετάλλιο. Τέλος, στις 20.45 ξεκίνησε ο αγώνας των 10km με 57 συμμετοχές.

Στο βάθρο του πρώτου νικητή των 28km ανέβηκε και φέτος ο Νίκος Λαφτσίδης, αθλητής της ομάδας One Step Beyond Endurance, με χρόνο 2.15. Τη δεύτερη θέση διατήρησε και φέτος ο Γιάννης Καλούδης με χρόνο 2.21 και την τρίτη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Λουκανίδης, πρώτος νικητής του Θεαγένιου δρόμου 100 km το 2019.

Στα 28km η Δήμητρα Ζλάτκου δεν έτρεξε μόνη της, καθώς στον απαιτητικό αυτό αγώνα προστέθηκαν άλλες δύο γυναίκες. Πρώτη βγήκε η Νικολέτα Γεράρδη, με χρόνο 2.43, ακολούθησε η Δήμητρα με 2.52 και έπειτα η Βασιλική Βαργιαμίδου με 3.44.

Στην 1η θέση των 10km ανέβηκε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος  με 00.43.50, στη 2η θέση βρέθηκε ο Στέφανος Δασκαλόπουλος με 00.46.17 και στην 3η θέση ο Παναγιώτης Τουρνανέλης  με 00.46.37. Αξίζει να σημειώθεί ότι οι φετινοί χρόνοι ήταν καλύτεροι από τους περσινούς, κάτι που αποδεικνύει τη βελτίωση των συνθηκών.

Στις γυναίκες των 10 km η Μιλένα Βέλκοβα κράτησε για τρίτη χρονιά την πρώτη θέση με χρόνο 00.48.00. Δεύτερη ήρθε η Φωτεινή Σκαρλάτου με 00.53.01 και ακολούθησε η Μαρία Αποστόλου με 00.54.35.

Στα 5km έκανε την έκπληξη ο δεκαπεντάχρονος δρομέας, Αναστάσιος Τζεράκης, με χρόνο 00.19.53. Οι γονείς του τον υποδέχθηκαν στον τερματισμό χαρούμενοι και συγκινημένοι γι αυτή την επιτυχία. Στη δεύτερη θέση ήρθε με διαφορά τριών δευτερολέπτων ο Γιώργος Κασαπίδης και στην τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Σταματιάδης με χρόνο 00.20.57.  Η Στάθη Ουρανία κράτησε για δεύτερη χρονιά την πρώτη θέση των 5km με χρόνο 00.24.46, η Νάνσυ Δημητριάδου  ήρθε δεύτερη με 00.26.15 και η Πραφτσιώτη Μαρία τρίτη με 00.26.47.

Την παράσταση έκλεψαν οι ψητές σαρδέλες από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστωνίδας, οι οποίες περιλαμβάνονταν στο γευμα των αθλητών και των εθελοντών! Το γεύμα συμπληρώθηκε από παγωμένες μπύρες «Θέρος», δροσερό καρπούζι και γλυκά από το ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο».

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων. Αθλητές, συνοδοί και εθελοντές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικούς οίνους και μπύρες, παραδοσιακά ζυμαρικά, σπιτικές μαρμελάδες , ταχίνι, πετιμέζι, χυμό ζαχαροκάλαμου και φυσικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο και τη λεβάντα.
Το Ράντζο Κυριακού προσέφερε στους θεατές βόλτες με τα άλογα πλάι στο κύμα και ο σύλλογος ΠΑΣ Αντίκας οργάνωσε παιχνίδια στην άμμο για μικρά παιδιά.

Σημαντική  ήταν η συμβολή της ΕΟΔ, η οποία ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και την τηλεπικοινωνία μεταξύ των σταθμών, καθώς και της Ναυαγωστικής Βορείου Ελλάδος, που συνόδευε τους δρομείς από θάλασσα με δύο σκάφη.

Αξίζει να σημειωθεί  η πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, καθώς έδωσαν δυναμικό παρόν για την κατασκευή των εγκαταστάσεων και την κάλυψη κάθε ανάγκης προς τους συμμετέχοντες και τη διοργάνωση.

Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν με ενημερωτικά περίπτερα το Μεταπτυχιακό Τμήμα “Άνθρωπος και Νερό” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου και η Αμερικανική Γεωργική σχολή.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η εταιρία η εταιρία ROUTE maps, Minetta, Army Market, Solar Beer και Avdiros Sailing.

Το 6ο WAVE running υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Έδρα UNESCO Con-E-Ect, τον Φορέα Διαχείρισης Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και την Trimore Multisports Tour, η οποία συνέβαλε στην προβολή και επικοινωνία της δράσης.

Το ραντεβού ανανεώνεται στην παραλία του Μυρωδάτου για το καλοκαίρι του 2020!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)