Water polo : Παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι ελληνίδες.

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ. Το απόλυτο αφεντικό στην παγκόσμια γυναικεία υδατοσφαίριση έγινε η Ελλάδα, με την θριαμβευτική επικράτηση της Εθνικής μας ομάδας των Νεανίδων με 9-5 επί της Ουγγαρίας, στον τελικό του 1ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε σήμερα (9/12) στο Περθ!

Πέρυσι, ήταν η Σαγκάη όπου οι Ελληνίδες γοργόνες, κατακτούσαν την ψηλότερη κορφή του κόσμου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών.

Δεκάξι μήνες μετά, είναι τα κοριτσόπουλα κάτω των 18, που επαναλαμβάνουν τον άθλο και κατοικοεδρεύουν πλέον και εκείνες, εκεί ψηλά, στα αετώματα …

Μαζί τους, ένας κοινός κρίκος. Ο μαέστρος τους Γιώργος Μορφέσης, που αυτή τη φορά είχε δίπλα του ως συνεργάτη τον Στέφανο Λέανδρο.

Μαζί τους και μια ολόκληρη πατρίδα, μέρος της οποίας παλλόταν όλες αυτές τις μέρες στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, όπου οι ομογενείς μας έζησαν ιστορικές στιγμές, ενισχύοντας την Εθνική μας ομάδα.

Μαζί τους και ο Ελληνικός Αθλητισμός γενικότερα που, τόσο ανάγκη έχει να μείνει όρθιος, να στηριχτεί σε ένα αποκούμπι, έτσι κατατρεγμένος που είναι …

Από την αρχή του τελικού, οι διεθνείς μας απέδειξαν ότι ήταν το μεγάλο αφεντικό στο παιχνίδι. Με άμυνα και Χρυσούλα Διαμαντοπούλου να παραδίδουν σεμινάριο, όχι βιαστικές επιλογές και καλή κυκλοφορία, προηγήθηκαν 3-0, 4-1 και 7-2 στις αρχές του τρίτου 8λέπτου, αξιοποιώντας θαυμάσια και την παίκτρια παραπάνω.

Όταν μάλιστα 7.33’’ πριν το τέλος του τελικού, έγινε το 9-3 υπέρ μας, ουδείς εχέφρων μπορούσε να πιστέψει ότι μπορούσε να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και να χαθεί το χρυσό.

Το τέλος βρήκε ένα κουβάρι μέσα στο νερό, τις παίκτριες, την τεχνική ηγεσία και την φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας, κάτω από τα χειροκροτήματα του κόσμου, στα οποία και ανταπέδωσαν.

Η ίδια σχεδόν ομάδα, χωρίς δύο (Πλευρίτου Ελευθερία, Ελένη Ξενάκη), ήταν πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Μαδρίτη όπου και πάλι είχε νικήσει (11-4) την Ουγγαρία.

Το σημερινό, είναι το 8ο χρυσό μετάλλιο για τις Εθνικές μας ομάδες (7ο για τα κορίτσια της υδατοσφαίρισης), σε κορυφαίο επίπεδο και το 4ο σε Παγκόσμια πρωταθλήματα!

8λεπτα: 2-0, 4-2, 2-1, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χρ., Τερεφού (τερματοφύλακες), Μπενέκου Άλκ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Μπενέκου Ι., Ξενάκη, Χαραλαμπίδη Ι. 1, Ζάντου 1, Πλευρίτου Μαργ., Κότσια, Χαραλαμπίδη Στ. 3, Φλώρου Μαρ., Κοντογιάννη

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Χόρβατ Α. (τερματοφύλακες), Ζίγκλερ 1, Γκουριζάτι, Μίκλοζι 1, Κόβεσντι, Γκέμες, Γκάρντα 2, Σίκτερ, Κέλε, Χόρβατ Μπρ. 1, Χάγιορ, Ντοροσλάι

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)