Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Στα ημιτελικά η Βουρνά

Στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Κρίστελ Βουρνά εξασφάλισε την παρουσία της στους αποψινούς (21.10) ημιτελικούς των 100μ πεταλούδας, με την εμφάνιση της στους προκριματικούς του αγωνίσματος.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια μας, με επίδοση 58.74 (58.39 το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ), ήταν 6η στη σειρά της (4η) και 16η στο σύνολο, με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ρεκόρ ολυμπιακών αγώνων – το πρώτο στο Λονδίνο – στο αγώνισμα, πέτυχε η Αμερικανίδα Ντάνα Βόλμερ με 56.25 (προηγούμενο 56.61 της Ολλανδέζας  Ίγκε ντε Μπρούιν από το Σίδνεϊ το 2000).

Τα αποτελέσματα των προκριματικών:

http://www.london2012.com/swimming/event/women-100m-butterfly/index.html

Εκτός ο  Δρυμωνάκος

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος που άνοιξε την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στο πρώτο αγώνισμα της κολύμβησης τα 400μ Μ. Ατομικής, δεν τα κατάφερε. Βρέθηκε σχεδόν τρία δεύτερα (4.17.04) από τη φετινή του επίδοση (4.14.41) γεγονός που τον έφερε στην 17η θέση συνολικά του αγωνίσματος. Ο Γιάννης ήταν 7ος στη σειρά του (4η).

Μια σειρά όπου ο Μάικλ Φελπς ήταν πρώτος με 4.13.33, επίδοση που τον έβαλε στον τελικό ως 8ο, ενώ ο Λάσλο Τσεχ που τον ακολούθησε (4.13.40) έμεινε εκτός!

Τα αποτελέσματα των προκριματικών:

http://www.london2012.com/swimming/event/men-400m-individual-medley/index.html

Ο Σαμιλίδης

Στα 100μ πρόσθιο ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ήταν τελικά 22ος. Με επίδοση 1.01.20, πολύ κοντά στη φετινή του (1.01.10) ήταν 2ος στη σειρά του (3η), αλλά μακριά από την 16η επίδοση του Βραζιλιάνου Φελίπε Λίμα (1.00.57) που έδινε το εισιτήριο στον αποψινό ημιτελικό.

Τα αποτελέσματα των προκριματικών:

http://www.london2012.com/swimming/event/men-100m-breaststroke/index.html

Η Σκυτάλη των κοριτσιών

Μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ (3.42.09) έμεινε η 4άδα των κοριτσιών μας (Δράκου, Νιανγκουάρα, Γιαρένη Θ., Βουρνά) στα 4χ100μ ελεύθερο όπου με 3.45.55 στην 2η σειρά, περιορίστηκε στην 16η θέση συνολικά.

Σουηδία και Βρετανία πέρασαν από κοινού στον τελικό με την 7η καλύτερη επίδοση (3.38.21).

Τα αποτελέσματα των προκριματικών:

http://www.london2012.com/swimming/event/women-4x100m-freestyle-relay/index.html?v=20120728-122527179

Στη ΦΩΤΟ η Κρίστελ Βουρνά

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)