Συνεργασία των Street Relays με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά!

Τα Βίκος Street Relays βρίσκονται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν άλλη μια “στρατηγική” συνεργασία ενόψει του αγώνα στον Πειραιά, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά, από τους πιο οργανωμένους και ενεργούς σε όλη την Ελλάδα, στηρίζει τον μεγάλο αγώνα τρεξίματος στη Ζέα, παίρνει σκυτάλη και στέλνει το μήνυμα συνεργασίας και φιλίας προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Σ.Δ.Υ. Πειραιά δεν περιορίζει τη δράση του αποκλειστικά και μόνο στο δρομικό κίνημα. Έχει διυρύνει τις δραστηριότητές του, διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες και αυτή τη στιγμή η τράπεζα αίματος που έχει στο Τζάνειο νοσοκομείο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον Πειραιά, μετά από αυτή του Ολυμπιακού! Παράλληλα παράγει και εθελοντικό έργο, προσφέροντας υλικά αγαθά και στήριξη σε άπορους, άστεγους ή όσους χρειάζονται βοήθεια.

Ο πρόεδρος του Σ.Δ.Υ. Πειραιά, Νίκος Χούμας υπογράμμισε πως “είμαστε ένας σύλλογος με 670 μέλη, εκ των οποίων τα μισά και παραπάνω είναι ενεργά, είναι όλοι τους μάχιμοι δρομείς και λαμβάνουν μέρος σε πολλούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Δεν περιοριζόμαστε, όμως, μόνο στο δρομικό κίνημα, προσπαθούμε να βοηθάμε όπου μπορούμε, έχουμε σημαντικό εθελοντικό έργο”.

Για την συμμετοχή του Συλλόγου στα Street Relays του Πειραιά ο κ. Χούμας επεσήμανε ότι “είναι το καλύτερο σημείο μέσα στον Πειραιά για να γίνει ο αγώνας. Δίπλα στη θάλασσα, δίπλα στα κότερα, νιώθεις τη θάλασσα. Είναι ωραιότατο το σημείο. Και πέρσι είχαμε βοηθήσει και εθελοντικά και με συμμετοχές, φέτος θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τον Σύλλογό μας”.

Μέσα και από τη συμμετοχή τους στα Street Relays ο Σ.Δ.Υ. Πειραιά επιδιώκει να συμβάλλει στην ένταξη όλο και περισσότερων πολιτών στον αθλητισμό. “Είναι χαρά μας που σε κάθε αγώνα μας βλέπουμε να γράφονται νέα μέλη. Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε τον κόσμο από το σπίτι ή τις καφετέριες και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ευεργέτημα μεγάλο στον άνθρωπο και μέσα από τη βοήθεια που προσφέρουμε σαν Σύλλογος, θέλουμε να ακουστεί σε όλο τον Πειραιά ότι υπάρχει αυτός ο Σύλλογος και δημιουργεί”, κατέληξε ο κ. Χούμας.

 

Λίγα λόγια για τον Σ.Δ.Υ. Πειραιά

 

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά ιδρύθηκε το 1986 από μια παρέα ρομαντικών δρομέων της εποχής, οι οποίοι είχαν σαν κύριο χώρο δραστηριότητας τον Άγιο Κοσμά και τους διαχρονικούς χειμερινούς κολυμβητές του Πειραιά.

Στόχος και σκοπός του Σ.Δ.Υ. Πειραιά, καθώς και των άλλων αδελφών συλλόγων, είναι η διάδοση της ιδέας του τρεξίματος και της ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού με ορίζοντα την Υγεία. Το Δ.Σ. που εκλέγεται κάθε δύο χρόνια αποτελείται από εννέα τακτικά μέλη, αλλά στις συνεδριάσεις συμμετέχουν τόσο τα αναπληρωματικά όσο και τα υπόλοιπα ψηφισθέντα στις αρχαιρεσίες μέλη, με δικαίωμα λόγου μέσα σε απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα μέλη του Σ.Δ.Υ. Πειραιά καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα καθώς και την κοινωνική διαστρωμάτωση και έχουν φθάσει αισίως τον αριθμό των 650 μελών με βάση την πρόσφατη αρίθμηση του μητρώου, δεχόμενοι συνεχώς νέες αιτήσεις εγγραφών. Η άθληση με καθαρούς και υγιείς όρους καλύπτει τις προσδοκίες κάθε ενδιαφερόμενου που επιθυμεί να ενσωματωθεί σε μια μεγάλη και φιλόξενη παρέα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)