14α Βενιζέλεια

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 14α Βενιζέλεια στα Χανιά, σήμερα Κυριακή. Όπως ήταν αναμενόμενο, σημειώθηκαν νέα ρεκόρ, και πολύ καλές εμφανίσεις, σε μία διοργάνωση που φαίνεται πως έλειψε από τον ελληνικό αθλητισμό πέρυσι.

Καλύτεροι αθλητές αυτής της μεγάλης συνάντησης, που διοργάνωσε ο ΝΟ Χανίων, αναδείχθηκαν  οι Θόδωρος Μπενεχούτσος (αθλητής του Γλαύκου Περιστερίου), που σημείωσε και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 02:09.51 στα 200μ. Μικτή Παμπαίδων Α’, και η Άννα Ντουντουνάκη (αθλήτρια του ΝΟ Χανίων- φώτο).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στους απογευματινούς τελικούς:

Η Αγγελική Εξάρχου της Χάβρης ήταν η νικήτρια στον τελικό των 200μ. πρόσθιο γυναικών με χρόνο 2.33.46.

Στο 100άρι πρόσθιο ανδρών, την 1η θέση πήρε ο αθλητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Καρπουζλής, με χρόνο 1.03.04.

Στα 100μ. ελεύθερο γυναικών, νικήτρια αναδείχτηκε η Σταυρούλα Καραντάκου του Εθνικού με επίδοση 00.58.56 και στα 200μ. ελεύθερο ανδρών ο Γιώργος Αρυμπλιάς, επίσης του Εθνικού με 1.53.19.

Στα 50μ. πρόσθιο γυναικών, 1η ήταν η Άννα-Μαρία Λέτσιου της Αργυρούπολης που κολύμπησε σε χρόνο 00.34.21 ενώ στα 400μ. μικτή ατομική γυναικών, κέρδισε η Δήμητρα Καπόγλου του Χαϊδαρίου με χρόνο 05.16.59.

Ο Χρήστος Κατραντζής του Ολυμπιακού ήταν ο μεγάλος νικητής στα 100μ. πεταλούδα ανδρών με 00.54.90

Στα 100μ. ύπτιο γυναικών, νικήτρια ήταν η Κωνσταντίνα Παπαηλία του Παλαιού Φαλήρου με 01.03.65.

Στα 50μ. ύπτιο ανδρών, 1ος αναδείχτηκε ο Μιχάλης Κοντιζάς του Εθνικού με 00.27.18.

Στα 200μ. πεταλούδα γυναικών, την κούρσα κέρδισε η Αναστασία Κιρυλή του Ολυμπιακού με χρόνο 02.21.33.

Στα 200μ. μικτή ατομική ανδρών, νικητής ήταν ο Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος του ΚΟΠΙ με χρόνο 02.08.98.

Στα 400μ. ελεύθερο γυναικών, την 1η θέση πήρε η Περσεφόνη Μοίρα του Χαϊδαρίου με χρόνο 4.30.29.

Στα 50μ. ελεύθερο ανδρών, νικητής ήταν ο Απόστολος Τσαγκαράκης του Ολυμπιακού με χρόνο 00.24.15.Στα 800μ. ελεύθερο ανδρών, πρώτευσε ο Βαγγέλης Τσιραπίδης της Αργυρούπολης με χρόνο 08.24.55.Στα 1500μ. ελεύθερο γυναικών, νικήτρια ήταν η Τριανταφυλλιά Διακουμάκου του Ολυμπιακού με επίδοση 17.39.45 και στα 200μ. ύπτιο ανδρών, την κούρσα κέρδισε ο Μιχάλης Κοντιζάς του Εθνικού με 02.07.03.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)