Valencia LD (1,9-90-21,1), 4 Μαρτίου 2012

Ο αγώνας μεσαίας απόστασης της Βαλένθια θα διεξαχθεί για πρώτη φορά. Ο αγώνας ανοίγει την σαιζόν των μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη. Εχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερους από 1100 αθλητές και είναι το πρωτάθλημα Ισπανίας στην Μεσαία απόσταση.

Στον αγώνα θα λάβει μέρος και ο Αντώνης Αντωνόπουλος που ανήκει στο αθλητικό δυναμικό της Αθηναικής Ομάδας Τριάθλου και τον οποίο είχαμε παρουσιάσει και την προηγούμενη εβδομάδα

Ερωτήσεις

TriathlonWorld : Ο αγώνας θα διεξαχθεί για πρώτη φορά. Πόσοι αθλητές θα λάβουν μέρος στον αγώνα ; Θα είναι μόνο Ισπανοί ή υπάρχουν συμμετοχές και από άλλες χώρες;
Αντώνης Αντωνόπουλος : Οι συμμετοχές στον αγώνα υπερβαίνουν τις χίλιες. Είναι ένας αριθμός που φαντάζει εξωπραγματικός για τα ελληνικά δεδομένα, η εμπειρία λοιπόν μοναδική. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι Ισπανοί, και σε μεγάλο ποσοστό μέλη συλλόγων. Επειδή όμως η Ισπανία φιλοξενεί πολλές εθνικότητες, το διεθνές στοιχείο θα είναι παρών, πράγμα που εντείνει το ενδιαφέρον του αγώνα.

 
Triathlon World : Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Βαλένθια. Που ακριβώς βρίσκεται και πόσο δύσκολο το ταξίδι για την Βαλένθια;
Αντώνης Αντωνόπουλος : Η Βαλένθια είναι η μεγαλύτερη κοντινή πόλη στο Αλικάντε. Απέχει 180χλμ και η πρόσβαση οδικώς είναι πολύ εύκολη. Διαθέτει επίσης αεροδρόμιο το οποίο διευκολύνει την πρόσβαση από όλα τα μέρη της Ισπανίας.

 
 Triathlon World : Θα μας περιγράψεις λίγο τον αγώνα, πως είναι το κολύμπι, το ποδήλατο και το τρέξιμο;
Αντώνης Αντωνόπουλος : Η καταληλλότερη στιγμή για να σας περιγράψω τον αγώνα θα ήταν αφού τον τρέξω! Αλλά ας κάνω μια προσπάθεια. Το κολύμπι εξελίσεται στη μαρίνα του λιμανιού America’s Cup. Η διαδρομή έχει απόσταση 1900μ. και είναι οριοθετημένη με 9 σημαδούρες. Στη συνέχεια έρχεται το ποδήλατο. Η διαδρομή έχει απόσταση 90χλμ και μέρος της διατρέχει το δασικό πάρκο της Αλμπουφέρα, το σιρκουι της Φορμουλα 1 καθώς και την «Πόλη των Τεχνών και Επιστημών» του γνωστού μας Σαντιάγο Καλατράβα. Τέλος ο ημιμαραθώνιος διατρέχει την παραλία Βαρβαρόσα και το Πασέο Μαριτίμο.

 

Triathlon World : Τί το ιδιαιτερο θεωρείς ότι έχει αυτός ο αγώνας; (σημ. είναι φλατ, ωραίο κολύμπι, πως είναι η διαδρομή της ποδηλασίας, έχει κόσμο στο τρέξιμο κ.λπ.)

Αντώνης Αντωνόπουλος : Η διαδρομή του ποδηλάτου πρέπει να είναι αυτή που κλέβει την παράσταση στον αγώνα αυτό. Τι πιο ωραίο να κάνεις ποδήλατο μέσα στο δάσος; Αλλά και η περιίγηση μέσα στην πόλη των αρχιτεκτονικών επιτευγμάτων του Καλατράβα δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο. Η πολυχρωμία από τα μπλουζάκια των συμμετοχώντων είτε στο τρέξιμο είτε στο ποδήλατο θα είναι κάτι που θέλω να δω και να ζήσω με όλη μου τη ψυχή!

 

Triathlon World : Ποιος ο προσωπικός σου στόχος;
Αντώνης Αντωνόπουλος : Μιας και είναι ο πρώτος μου αγώνας, δεν μπορώ να σας πω ξεκάθαρα ποιός είναι ο στόχος, ο αθλητικός. Σίγουρα όμως ο βασικός στόχος είναι να χαρώ τον αγώνα, να γεμίσω από εμπειρίες και χαρά. Πιστεύω θα τον πετύχω με το παραπάνω.
 Triathlon World : Επόμενος σου στόχος;
Αντώνης Αντωνόπουλος : Σαφώς και η πρώτη θέση στο Άστρος! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου που με στηρίζει τεχνικώς αλλά και ψυχολογικώς για τον αγώνα αυτό, αλλά και τους συναθλητές μου που αν και μακριά, μου στέλνουν τη δύναμη που χρειάζομαι για την ολοκλήρωση και του τελευταίου χιλιομέτρου.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)