Εξοπλισμός κολύμβησης : Wetsuit V:2από την 2XU

Τεστ αθλητικού εξοπλισμού  : Λουκία Λουκοπούλου

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την νέα μου στολή νεοπρέν. Πρόκειται για την V:2 της αυστραλέζικης μάρκας 2XU. Η στολή έχει έναν μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών που την κάνουν να ξεχωρίζει. Μεταξύ άλλων:

– «αυλάκια» σε διάφορα σημεία, τα οποία παγιδεύουν το νερό και καθιστούν τη στολή ιδιαίτερα υδροδυναμική,

– Πολλαπλά «πάνελ», ανάλογα με το σημείο της στολής, τα οποία ενισχύουν την πλευστότητα ακριβώς εκεί που πρέπει, επιτρέπουν το σωστό ρολλάρισμα του σώματος, και υποβοηθούν τις κινήσεις των ποδιών ώστε αυτά να παραμένουν ξεκούραστα για το ποδηλατικό σκέλος

– εξωτερικά (αλλά πολύ μαλακά) ελάσματα στους βραχίονες, τα οποία υποστηρίζουν την προώθηση του σώματος,

– μαλακό εσωτερικό, ευχάριστο στην επαφή με το σώμα,

– επικάλυψη με ειδικά υλικά όπως titanium alpha και nano SCS για ακόμη μεγαλύτερη πλευστότητα

Η επιλογή σωστού μεγέθους στη στολή είναι πολύ σημαντική. Η συγκεκριμένη προσφέρεται σε 16 διαφορετικά μεγέθη! Διάλεξα το μέγεθος που, σύμφωνα με τον κατασκευαστή,

καλύπτει τις κνήμες μου κατά τα ¾, και τους βραχίονές μου ως περίπου ένα δάχτυλο πάνω από τον καρπό. Αυτό κατέστησε το φόρεμα της στολής πανεύκολο και την εφαρμογή της τέλεια, σφιχτή, αλλά όχι περιοριστική. Η στολή είναι ιδιαίτερα μαλακή και ελαφριά, πράγμα που επιτρέπει το «ίσιωμά» της σωστά και εύκολα στα πόδια, πάνω από το τριαθλητικό φορμάκι, και το «τέντωμά» της πάνω στον κορμό. Το κλείσιμο γίνεται με τον κλασικό τρόπο, με λουρί που επιτρέπει το τράβηγμα του φερμουάρ από κάτω προς τα πάνω, και την ασφάλισή του με Velcro στον αυχένα.

Οι ραφές της στολής είναι ιδιαιτέρως χαμηλού προφίλ, οπότε δεν ένιωσα απολύτως καμία ενόχληση σε κανένα σημείο του σώματος. Ένα πράγμα μόνο με προβλημάτισε. Η λαιμόκοψη, σύριζα με τις κλείδες του λαιμού (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) είναι σχετικά σφιχτή γύρω από τον λαιμό μου, και το γεγονός ότι έχει πολύ ρηχό «χείλος» με έκανε αρχικά να φοβηθώ ενδεχόμενο «κάψιμο» του δέρματος στην περιοχή του αυχένα (όπως έχει γίνει με άλλες στολές). Έβαλα φυσικά μια γερή δόση BodyGlide (http://www.bodyglide.com/) και … βούτηξα!

Η δοκιμή έγινε στη θάλασσα του Σχινιά, ημέρα με αρκετό αέρα και αναταραγμένη θάλασσα, γεγονός που απαιτούσε και δουλειά με τα πόδια για σταθεροποίηση, δυνατές χεριές, αλλά και πολύ συχνό σήκωμα του κεφαλιού για ανίχνευση των σημαδούρων! Η στολή απέδοσε τέλεια. Το αισθητά μικρότερο πάχος της στις μασχάλες και πίσω από τα γόνατα επιτρέπουν ανενόχλητα τις κινήσεις. Η χαμηλή λαιμόκοψη όχι μόνο δεν περιορίζει και δεν γδέρνει το δέρμα, αντίθετα αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευνοϊκή για τις στροφές και το ανασήκωμα του κεφαλιού. Η αυξημένη πλευστότητα της στολής, τέλος, είναι αισθητή και … καλοδεχούμενη. (Το ότι όμως εγώ παραμένω σχετικά αργή στο κολύμπι δεν διορθώνεται έτσι εύκολα … 😉

Οι καλές εντυπώσεις στο νερό, κορυφώθηκαν με την εύκολη αφαίρεσή της στη στεριά. Απροβλημάτιστη και γρήγορη λοιπόν η αλλαγή για το ποδήλατο!

Η V:2 είναι μια ποιοτική και τεχνολογικά εξελιγμένη στολή από μια μάρκα που φημίζεται για τις καινοτομίες της στο χώρο της τριαθλητικής ενδυμασίας και δικαιολογεί απόλυτα το σχετικά υψηλό της κόστος.

Η στολή είναι ευγενική χορηγία από το BikeMe.gr.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)