Ο αγώνας της Κυριακή ήταν κάτι καινούριο για μένα, ήταν ο πρώτος μου αγώνας σπριντ. Είχα συμμετάσχει ήδη σε αγώνες half ironman, όμως την ένταση της ταχύτητας και του άμεσου συναγωνισμού δεν την είχα νιώσει.
Μια ηλιόλουστη μέρα ξεκινούσε και όλα ήταν έτοιμα για τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός διεξαγόταν στα πλαίσια ενός κυπέλλου αποτελούμενο από 4 αγώνες σε διαφορετικές πόλεις της Ισπανίας, έχοντας την υποστήριξη της ισπανικής ομοσπονδίας τριάθλου. Δεύτερος σταθμός του κυπέλλου, το Αλικάντε και συγκεκριμένα η Playa de San Juan, όπου και διαμένω. Τα νερά σύνηθα, οι δρόμοι πολυπερπατημένοι, τα πάρκα γνωστά, όλα έδειχναν ότι θα έχουμε έναν ωραίο αγώνα.
Στον αγώνα συμμετείχαν 355 τριαθλητές και τριαθλήτριες στην κατηγορία σπριντ και 97 στην κατηγορία σούπερ σπριντ. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 9 και η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, 300 και πλέον αθλητές έτοιμοι στην παραλία για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την επίδοση μου στο κολύμπι! 11:55 ο επίσημος χρόνος μου.
Σειρά είχε το ποδήλατο. Ήταν η πρώτη φορά όπου συμμετείχα σε αγώνα όπου το drafting επιτρεπόταν. Μετά τα πρώτα 2-3 χιλιόμετρα, μπήκα στο πνεύμα και τα γκρουπ σχηματίστηκαν, για έναν πολύ γρήγορο γύρο και μια πολύ καλή απόδοση! Γυρίζοντας με 36 χλμ/ω, ο χρόνος μου ήταν 30:50, όντας πολύ ικανοποιημένος, αν και θα μπορούσα να πιέσω κι άλλο, αλλά το τρέξιμο στη συνέχεια θα φάνταζε βουνό.
Το τρέξιμο είναι το πιο δύσκολο και επίπονο άθλημα για μένα. Ήμουν προετοιμασμένος για 5 δύσκολα χιλιόμετρα. Ο χρόνος μου ήταν αρκετά αργός, με αποτέλεσμα πολλοί συναθλητές μου να με προσπεράσουν, και το πλεονέκτημα που είχα αποκτήσει στο κολύμπι και το ποδήλατο να εξανεμιστεί. Δεν λένε άδικα, ότι ο αγώνας κερδίζεται στο τρέξιμο. Ο χρόνος μου 25:50. Το τρέξιμο λοιπόν αποτελεί ένα στοίχημα για τους επόμενους προπονητικούς μήνες.
Τελικό αποτέλεσμα, 1:11:48 και μια μεγάλη ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου! Η οργάνωση ήταν αψεγάδιαστη, είχε προβλεφτεί η κάθε λεπτομέρεια για την σωστή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το μεγαλύτερο όφελος ήταν η μεγάλη αυτοπεποίθηση που απέκτησα και κουράγιο για τη συνέχεια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου ο οποίος πιστεύει σε μένα και μου μετέδωσε τη σιγουριά αυτή! Κι ένα μεγάλο φιλί στην κοπέλα μου η οποία με στηρίζει και με ακολουθεί πλέον από πολύ κοντά!
Ραντεβού στη Βαρκελώνη, στις 7 Οκτωβρίου!
Κείμενο : Αντώνης Αντωνόπουλος
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)