Αγώνες Τριάθλου 2016: TRIMORE Syros Triathlon

Το 1st TRIMORE Syros Triathlon (Τρίαθλο – κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο) , δεν είναι απλά ένας αγώνας τριάθλου!

 

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούνιου (10, 11 και 12), στο ξεκίνημα του φετινού Καλοκαιριού, η Σύρος υποδέχεται -σε μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή-, αθλητές, θεατές και επισκέπτες!

Επιδίωξη;

Η πιο δυνατή εμπειρία! Ένα γεμάτο τριήμερο, μια πανδαισία εικόνων, γεύσεων, ακουσμάτων, εντάσεων και συναισθημάτων που θα καταστήσουν το event αξέχαστο και το νησί: τον πιο επιθυμητό προορισμό! Είναι ακριβώς η συνταγή, για το ξεκίνημα ενός θεσμού που δεν θα έχει προηγούμενο!

 

Αυτοί είναι οι 11 λόγοι για να μην λείψει κανείς:

 

Όλα ξεκινούν την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Θέατρο Απόλλων στις 18:00, τον εξαιρετικό χώρο που παραχωρεί η διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, δείχνονται με τον τρόπο αυτό και την σημαντικότητα της διοργάνωσης!

Στο θέατρο λοιπόν αυτό, αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου, θα γίνει η Τεχνική ενημέρωση των Αθλητών του Τριάθλου ενηλίκων και ακολούθως 4 μεγάλα ονόματα – διακεκριμένοι αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο, θα δώσουν έμπνευση, παρακίνηση, όραμα, δύναμη αλλά και χρήσιμες τεχνικές και διατροφικές συμβουλές, σ’ εκείνους που θα δώσουν το παρόν.

Ο Βασίλης Κρομμύδας, η Τόνια Μαχαίρα, ο Χρήστος Γαρέφης και η Alice Hector προσκεκλημένη της διοργάνωσης από τη Μεγάλη Βρετανία, θα δώσουν το δικό τους ο καθένας χρώμα, στις σύντομες εισηγήσεις τους!

Λεπτομέρειες: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-03-59

 

Ακολούθως, στις 20:30 στο χώρο του Ταρσανά (το ιστορικό Ναυπηγείο ξύλινων σκαφών από τα ελάχιστα που αντιστέκονται στο χρόνο παγκοσμίως), θα παρατεθεί προς αθλητές και συνοδούς Pasta Party όπως είθισται να συμβαίνει πριν από αγώνες αντοχής και έντασης. Θα προσφερθεί σε χώρο υπαίθριο καθημένων, με τη συνοδεία μουσικής από τον σπεσιαλίστα του Τριαθλητικού χώρου DJ: Δημήτρης Παππάς!

 

Η σκυτάλη θα δοθεί στο κεντρικό αγωνιστικό event: Half Olympic DistanceΤρίαθλο ενηλίκων, το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου στις 09:00 στην περιοχή Νησάκι, παραπλεύρως του Παλιού Τελωνείου!

Η Σύρος αποτέλεσε για σειρά ετών το κεντρικό Λιμάνι, πύλη εισόδου της χώρας και γνώρισε ξεχωριστή άνθηση την εποχή εκείνη!

Η κολύμβηση των 750 μέτρων, θα πραγματοποιηθεί εντός του λιμανιού, στη θέση που δένουν τα Κρουαζιερόπλοια με έξοδο παραπλεύρως του παλαιού επιθαλάσσιου κολυμβητηρίου. Η ζώνη αλλαγής επιστρωμένη για πρώτη φορά παγκοσμίως με πλακίδια ανακυκλωμένου ελαστικού, στον χώρος στάθμευσης της περιοχής Νησάκι, είναι και το επίκεντρο του αγώνα αυτού, ξεκίνημα του ποδηλατικού σκέλους. Οι αθλητές, θα ποδηλατίσουν όλο τον παραλιακό δρόμο (ο οποίος είναι νέας αισθητικής και λειτουργικότητος, σαν να ανακαινίστηκε για τη διοργάνωση), και με κλειστούς από την τροχαία δρόμους και την επίβλεψη ικανής ομάδος έγκυρων κριτών, θα φτάσουν μέχρι την ευθεία του Μέγα Γιαλού και θα επιστρέψουν στη θέση αλλαγής -ολοκληρώνοντας 20 χιλιόμετρα- για να δώσουν τη σκυτάλη στο τρέξιμο εντός της πόλης! Οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν δύο γύρους στα επιλεγμένα σοκάκια, την πλατεία και τον παραλιακό δρόμο, ανάμεσα στον κόσμο που θα τους ενθαρρύνει και θα ολοκληρώσουν την απόσταση των 5 χιλιομέτρων εμπρός από το ξενοδοχείο Ερμής!

Είναι από τις λίγες ευκαιρίες, Τριαθλητές να νοιώσουν τον παλμό των θεατών αλλά και οι θεατές να βιώσουν τον κόπο και την προσπάθεια!

Λεπτομέρειες για Κολύμπι: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/kolimvisi, ποδήλατο: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-00-16, τρέξιμο:http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-01-58,  σκυταλοδρομία: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-02-49  

 

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί μια ποδηλατική περιήγηση (βόλτα όχι αγώνας) στην Ερμούπολη, από την εξαιρετική ομάδα: “Ποδηλάτρες Σύρου”, όπου σε δύο ομάδες βάσει ηλικιών και επιλογής ταχύτητας, θα έχουν την ευκαιρία όλοι όσοι φέρουν το ποδήλατό τους ή καταφέρουν να ενοικιάσουν, να ποδηλατίσουν την πόλη, να συμμετάσχουν, να γελάσουν, να απολαύσουν, να ζήσουν την εμπειρία!

Μην ξεχάσετε τα ποδήλατά σας ερχόμενοι στη Σύρο!

 

Στις 17:00 από την πλατεία Μιαούλη, θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου 5 χλμ Πόλης, ο οποίος σε έναν γύρο ευρύτερο εκείνου του αγώνα Τριάθλου, θα δώσει την ευκαιρία σε αθλητές δρόμου, να τρέξουν τους δρόμους, την παραλία και τα σοκάκια της Ερμούπολης, να περάσουν απ’ όλα τα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης, ανάμεσα στον κόσμο που θα δίνει τον παλμό και να τερματίσουν ολοκληρώνοντας τον κύκλο, στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο!

Λεπτομέρειες: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/5-city-running

 

Στις 19:00 στην ίδια πλατεία (Μιαούλη) μπροστά στο Δημαρχείο, θα γίνει η τελετή βράβευσης όλων των αθλητών της ημέρας.

Κάθε αθλητής, είναι νικητής κα η τελετή είναι αφιερωμένη σε όλους όσους επιχείρησαν και κατάφεραν να τερματίσουν στο Τρίαθλο ενηλίκων!

Τα μετάλλια του Τριάθλου, θα δοθούν με τιμή, σε κάθε έναν που τερμάτισε τον αγώνα, ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση όσων πρώτευσαν στις ηλικιακές κατηγορίες γυναικών και ανδρών πρώτα και στις αντίστοιχες γενικές κατηγορίες αργότερα.

 

Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 20:30 και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, θα δώσει μια γρήγορη γεύση παραδοσιακών χωρών μια ενδυμασιών, ξεσηκώνοντας τη διάθεση του κόσμου!

 

Θα ακολουθήσει γιορτή και ξεφάντωμα! Στις 20:45 ο DJ Dimitris Pappas, θα καλέσει τους παραβρισκόμενους σε ένα Party μουσικής και απόλαυσης! Τρεις μικρές, οικογενειακές, Ελληνικές και αποκεντρωμένες (Βόλος, Τήνος, Ναύπλιο) επιχειρήσεις, θα γεμίσουν δροσιά τον κόσμο! Αναψυκτικά ΕΨΑ, Μπύρα ΝΗΣΟΣ, Χυμοί ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

 

Την Κυριακή 12. Ιουνίου 2016 στις 09:00, στην περιοχή νησάκι, θα ξεκινήσει το παιδικό Τρίαθλο!

Οι νέοι Τριαθλητές, το μέλλον του σπόρ, θα αναμετρηθούν στις μικρές αποστάσεις των ηλικιών των 3ων μεγάλων τάξεων του Δημοτικού και των 3ων τάξεων του Γυμνασίου.

 

Ακολουθεί στις 11:00 στην ίδια θέση (νησάκι, πρώην κολυμβητήριο) η έκπληξη της διοργάνωσης!

Αναβίωση του Ολυμπιακού αθλήματος του 1900 στο Παρίσι (το οποίο δεν ξαναέγινε ποτέ έκτοτε σε Ολυμπιακούς αγώνες): Κολύμπι μετ’ εμποδίων!

Επιλεγμένοι αθλητές γυναίκες και άνδρες, αγωνίζονται ανά δύο, ξεπερνώντας πρώτα τον εαυτό τους και ακολούθως τα εμπόδια, σε μια θαλάσσια πίστα με εμπόδια!

(ο αγώνας δεν είναι ανοικτός για συμμετοχές)

 

Στις 12:30, στην Πλατεία Μιαούλη μπροστά στο Δημαρχείο, θα ακολουθήσει η τελετή απονομών της ημέρας σε παιδιά και αθλητές της Αναβίωσης!

Όλοι μαζί θα γιορτάσουμε και θα ανανεώσουμε το ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση!

Το πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται με παράλληλες δράσεις και επίκαιρη εικόνα, μπορεί να έχει κανείς εδώ: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-03-58

 

Δείτε το video teaser της διοργάνωσης (https://www.youtube.com/watch?v=llVAEBL3LL0 ) και συμφωνείστε μαζί μας: “Εκεί που κοιτάς.. εκεί θα πας!”

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)