TRIMORE SwimRun Hydra : Συνέντευξη με τον νικητή Σπύρο Γκοτζιά

Για δεύτερη φορά χρονιά διορανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Υδρα από την TRIMORE ο αγώνας SwimRun.

O Σπύρος Γκοτζιάς μαζί με το Γιώργο Μιντζιβήρη ανατρέποντας όλα το προγωστικά ελαβαν την πρωτη θέση στην core distance του SwimRun Hydra. Αξίζει να σημειωθεί οτι και οι δύο αθλητές είναι στελέχοι των Ενοπλεων Δυνάμεων. Ο αγώνας αυτός εγινε για δευτερη χρονιά και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αυτή τη φορά νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Γκοτζιάς και με αυτή την ευκαιρία τον συναντήσαμε για να του κάνουμε συνέντευξη. Ο Σπύρος, ευγενικός όπως πάντα, μας μύησε στο νέο αυτό αθλημα

Triathlon.gr : Σπύρο συγχαρητήρια. Τι είναι το Swim Run; Μπορείς να μας εισάγεις σε αυτό το νέο άθλημα στην Ελλάδα;

Σπύρος Γκοτζιάς : Το swimrun είναι ένας multisport αγώνας που γίνεται σε ζευγάρια τα οποία καλούνται να κολυμπήσουν και να τρέξουν με πολλές εναλλαγες μεταξύ των 2 αθλημάτων έχοντας μαζί τους όλα τους τα πράγματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά wetsuit , το μπλουζάκι-bib number, την ειδική σημαδούρα καθώς επίσης και το ελαστικό σχοινί που θα είναι δεμένοι οι αθλητές

Triathlon.gr : Θεωρείς ότι είναι μία απλή μόδα ή ένα άθλημα που θα αναπτυχθεί παγκοσμίως;

Σπύρος Γκοτζιάς : Είναι ένα άθλημα που έχει μια συνεχή ανοδική πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο με σειρά αγώνων σε όλο τον κόσμο οπότε δεν είναι απλή μόδα και πιστεύω ότι θα εδραιωθεί. Ευελπιστώ οτι και SwimRun της Ύδρας θα ενταχθεί πολύ σύντομα στην σειρά αγώνων του ÖtillÖ Swimrun World Championship.

Triathlon.gr :Τι είδους εξοπλισμό χρειάζεται κάποιος για να συμμετέχει σε ένα τέτοιο αγώνα;

      Σπύρος Γκοτζιάς : Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το υποχρεωτικό απο την διοργάνωση  εξοπλισμό που ανέφερα παραπάνω. Επιπλέον μπορούν να φέρουν pool buoy ,χεράκια καθώς επίσης και μια σφυριχτρα σε περίπτωση ανάγκης.

Triathlon.gr : 3 στα 3 τί είναι αυτό που σε κάνει τόσο ανταγωνιστικό στο swim run; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχιας σου;

Σπύρος Γκοτζιάς : Καταρχάς λόγω της ενασχόλησης μου με το τρίαθλο είχα το απαραίτητο υπόβαθρο για συμμετάσχω σε ένα τέτοιο αγώνα. Απο κει και πέρα, επειδή δεν είναι ένας συνηθισμένος αγώνας ,απαιτείται πολύ καλή χημεία με το ζευγάρι και πολύ βασικό είναι να βρίσκονται και οι δύο στο ίδιο επίπεδο και στα δύο αθλήματα. Επίσης χρειάζεται καλή προετοιμασία του εξοπλισμού πριν την εκκίνησή με καλή μελέτη των διαδρομών του αγώνα  και του καιρού.

 

Triathlon.gr : Τι είδους προπόνηση χρειάζεται για να συμμετέχει κάποιος σε ένα τέτοιο αγώνα;

Σπύρος Γκοτζιάς : Θα πρέπει να γίνει μια εξοικείωση με το ορεινό τρέξιμο καθώς οι αγώνες swimrun γίνονται σε trail διαδρομές. Επίσης ένα μήνα πριν τον αγώνα θα πρέπει να βάλουμε στις προπονήσεις της κολύμβησης κομμάτια με την χρήση pool buoy με χεράκια.

Triathlon.gr : Δώσε μας μερικά tips που θα βοηθήσουν κάποιους νέους στο άθλημα.

Σπύρος Γκοτζιάς : Είναι πολύ βασικό να προμηθευτούμε ένα ειδικό wetsuit που είναι αποκλειστικά για swimrun το οποίο είναι πιο ανθεκτικό, φέρει τσέπες εσωτερικές και εξωτερικές και επίσης έχει το φερμουάρ εμπρός για να μας διευκολύνει στο τρέξιμο. Επίσης είναι κάλο στον αγώνα να κολυμπήσουμε με τα παπούτσια καθώς με την χρήση του pool buoy έχουμε την απαραίτητη άνωση να εξουδετερώσουμε το βάρος των παπουτσιών.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.