Triathlon World E-magazine, 4o Τεύχος

Για το τέταρτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Τριάθλου Triathlon World, που θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν ανάγνωση στο www.triathlonworld.gr, οι συντάκτες του περιοδικού σε συνεργασία με την εταιρεία Ergo έχουν ετοιμάσει περισσότερες από 80 σελίδες ύλης με άρθρα από τους Ειρήνη Μπαμπαρούτση (πρακτικές συμβουλές με συγκεκριμένα γεύματα για Τριαθλητές), Λίνα Ψούνη (με πρακτικές συμβουλές για τον έλεγχο του άγχους πριν τους Αγώνες), Γιάννη Ψαρέλη (για την προπονητική του Τριάθλου Ολυμπιακής Απόστασης) κ.λπ.

Η Χαραμουντάνη Χριστίνα που χειρίζεται την καλλιτεχνική δημιουργία του περιοδικού μας δήλωσε :

“Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την γνώριμη αισθητική – συγκεκριμένα χρώματα και στήσιμο/ lay out -που είχε το περιοδικό από την αρχή όμως ύστερα από σχετική επικοινωνία με αναγνώστες του περιοδικού αποφασίσαμε να κάνουμε αρκετές αλλαγές τόσο αναφορικά με το στήσιμό του όσο και αναφορικά με την ύλη του.

Ετσι αποφασίσαμε να προσθέσουμε νέες στήλες όπως τα αγωνιστικά νέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η παρουσίαση νέων προιόντων, το τεστάρισμα αθλητικού εξοπλισμού κ.λπ..

Αναφορικά με το στήσιμο του περιοδικού προσθέσαμε περισσότερες εικόνες καθώς αποφασίστηκε να μετατοπίσουμε την τοποθέτηση του εντύπου και από εγχειρίδιο να το κάνουμε περισσότερο περιοδικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει γίνει ένα lifestyle περιοδικό.

Το εγχείρημα θεωρούμε ότι είναι μοναδικό στον ελληνικό αθλητισμό και από ότι φαίνεται έχει την καθολική αποδοχή του κόσμου του Τριάθλου, και όχι μόνο καθώς από ότι φαίνεται το διαβάζουν και άνθρωποι/ αθλητές που δεν έχουν σχέση με το άθλημα. Εμείς ως εταιρεία το έχουμε αγαπήσει το περιοδικό και θέλουμε να το κάνουμε ακόμα πιο ωραίο και να το αναβαθμίζουμε συνεχώς σε όλους τους τομείς. Γι’ αυτό και έχουμε αφιερώσει πολλές ώρες στο στήσιμο αυτού του τέταρτου τεύχους όπως και έχουμε αφιερώσει πολλές ώρες συζητώντας με τριαθλητές και τους συντάκτες του περιοδικού για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα την κουλτούρα του αθλήματος καθώς και το τί περιμένει ένας τριαθλητής από ένα περιοδικό”.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)