2 Χρόνια Triathlon World

Το Triathlon World έκλεισε 2 χρόνια λειτουργίας. Το Triathlonworld.gr είναι η συνέχεια του 3athlon.gr & του Cyclingnews.gr τα οποία δημιουργήσαμε το 2003 για να ασκούμε δημοσιογραφικό έργο στον χώρο των αθλημάτων αντοχής.

Στόχοι μας  είναι ότι και στο ξεκίνημά μας το 2003:

 • Να ασκούμε δημοσιογραφικό έργο, ασκώντας κριτική σε αυτούς που διοικούν τον χώρου του αθλητισμού. Βέβαια πολλές φορές αυτό δεν είναι καταννοητό και αποδεκτό ότι δηλαδή ο βασικός λόγος ύπαρξης ενός αθλητικού μέσου ενημέρωσης είναι να ασκεί κριτική σε αυτούς που διοικούν το άθλημα, που έχουν την ευθύνη ανάπτυξης του αθλήματος και της δημιουργίας δυνατών εθνικών μας ομάδων.
 • Να ενημερώνουμε για τα νέα του χώρου.
 • Να παρουσιάζουμε αγώνες και αποτελέσματα αγώνων
 • Να παρουσιάζουμε απόψεις αναφορικά με μεθόδους προπόνησης.
 • Να παρουσιάζουμε απόψεις για θέματα αθλητιατρικής, διατροφής, ψυχολογίας κ.λπ.
 • Να προβάλλομε κοινωνικές πρωτοβουλίες.

 

Σε αυτά τα δύο μας χρόνια εμείς καταφέραμε να επιτύχουμε μεταξύ άλλων και τα εξής για τα οποία είμαστε αρκετά περήφανοι :

 1. Να είμαστε η μοναδική αθλητική ιστοσελίδα που έχει διαφορετική ελληνική και αγγλική έκδοση. Η αγγλική έκδοση όλο και διαβάζεται περισσότερο και η αναγνώσιμότητά της παρουσιάζει συνεχή αύξηση. Ηδη υπάρχουν άρθρα στην αγγλική έκδοση που έχουν διαβαστεί περισσότερες από 8-10.000 φορές (!) κάτι το οποίο -όπως είναι καταννοητό- δεν συμβαίνει για τα άρθρα της ελληνικής έκδοσης.
 2. Να είμαστε η μοναδική αθλητική ιστοσελίδα με τόσες αποκλειστικές συνεντεύξεις με ξένους ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και τους μερικούς από τους καλύτερους προπονητές. Περισσότερες από 30 αποκλειστικές συνεντεύξεις με μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του Τριάθλου : Kate Allen, Greg Bennett, Gwen Jorgensen, Jordan Rapp, Emma Jackson, Sarah Haskins, Helle Frederiksen, Non Stanford, Αmanda Stevens, Joel Filliol …
 3. Σε αυτά τα 2 χρόνια είχαμε περίπου 1600 καταχωρήσεις στην ελληνική ιστοσελίδα και 400 στην αγγλική.
 4. Να διοργανώσουμε 3 αγώνες Τριάθλου : δύο στο Ελληνικό και έναν στην Ανάβυσσο καθώς και να είμαστε χορηγοί σε ορισμένους ακόμα αγώνες αντοχής.
 5. Να δημιουργήσουμε ομάδα Τριάθλου : Athens Triathlon Team
 6. Να δημιουργήσουμε μία δεύτερη ιστοσελίδα Τριάθλου (www.triathlon.gr) βασισμένη στον άξονα Υγεία- Fitness – Lifestyle
 7. Να έχουμε σταθερά περισσότερους από 12.000 διαφορετικούς επισκέπτες κάθε μήνα (12.000 unique visitors/month), ακόμα και τους μήνες που δεν έχουμε αγωνιστική δράση.

 

Ομως επειδή είναι πιο ωραίο είναι να κοιτάς στο μέλλον από το εστιάζεις στο παρελθόν ας σταθούμε στο ότι  τα περισσότερα από όσα έχουμε σχεδιάσει και ονειρευτεί δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τα υλοποιήσουμε.

Ελπίζουμε με την δική σας βοήθεια να καταφέρουμε να τα υλοποιήσουμε. 

Ειλικρινά ευχαριστούμε όσους αναγνωρίζουν αυτά που έχουμε πετύχει και μας ενθαρρύνουν συνεχώς.

Η συντακτική ομάδα

 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.