2o Προπονητικό Camp Τριάθλου στην Καλαμάτα (8-9-10 Μαίου 2020)

Παρασκευή 8 έως Κυριακή 10 Μαίου 2020.

Μετά το πρόσφατο επιτυχημένο camp Τριάθλου (Παρασκευή 17 – Κυριακή 20 Ιανυαρίου) το διοικητικό προσωπικό, οι προπονητές, οι αθλητές και πρωταθλητές της πιο επιτυχημένης και καλύτερης ελληνικής ομάδας Τριάθλου Athens Triathlon Team έχουν την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσουν το 2ο προπονητικό camp Τριάθλου για το 2020 στην πόλη της Καλαμάτας για το τριήμερο Παρασκευή 8 έως και Κυριακή 10 Μαίου 2020.

Αυτή τη φορά Camp θα είναι ανοιχτό και σε αθλητές που δεν ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας, έλληνες και αλλοδαπούς. Το πρώτο camp στην πανέμορφη και αγαπημένη πόλη της Καλαμάτας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους αθλητές της ομάδας και ήταν υπεράνω των πιο αισιόδοξων προσδοκιών μας. Το δεύτερο camp θα φέρει στην πόλη της Καλαμάτας περισσότερους από 50 αθλητές μαζί με τις οικογένειές τους. Καθώς θεωρούμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι πολύ στενά συνδεδεμένος και μέρος του κοινωνικού ιστού θα πραγματοποιήσουμε δύο ακόμα παράπλευρες εκδηλώσεις :

  • Σεμινάριο για προπονητές, καθηγητές και αθλητές με θέματα προπονητικής με ιδιαίτερη έμφαση στα αθλήματα αντοχής και ιδιαίρερη μνεια στην προετοιμασία για την ημιμαραθώνιο της καλαμάτας και τον μαραθώνιο της Αθήνας.

  • Φιλαθρωπική δράση με διανομή παιχνιδιών σε δομές που αφορούν τα παιδιά.

O πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμούς του Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος καλωσόρισε την ομάδα αναφέροντας σχετικά : «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την ομάδα Τριάθλου Athens Triathon Team και τους Έλληνες Πρωταθλητές και Αθλητές για δεύτερη φορά μέσα στο 2020.Η εξαιρετική επιτυχία του πρώτου camp και η επιλογή από την ομάδα για την πραγματοποίηση και του 2ου camp στην πόλη μας, μας τιμάει αλλά ταυτόχρονα συμβάλει και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση, μέσω των άρτιων αθλητικών υποδομών και στην παράλληλη προβολή της πόλης μας. Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε πολλές επιτυχίες»

Ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας Athens Triathlon Team Γιάννης Ψαρέλης δήλωσε σχετικά :

«Καθώς στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους φορείς της πόλης θα αναλάβουμε να οργανώσουμε την Παρασκευή 8 Μαίου ημερίδα με τίτλο «Οι προοπτικές του Αθλητικού Τουρισμού στην Καλαμάτα» καθώς και διαδραστικό εργαστήριο (workshop) για να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς (ξενοδοχεία, γυμναστήρια, φυσικοθεραπευτήρια, καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής,…) για τις ιδιαίτερες ανάγκες των αθλημάτων δρόμου (τρίαθλο, τρέξιμο αντοχής, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Ποδηλασία δρόμου). Την ίδια μέρα θα παρουσιάσουμε τον σχετικό οδηγό για αυτά τα αθλήματα».

Ο πρωταθλητής Τριάθλου και μέλος της προπονητικής ομάδας Παναγιώτης Δημόπουλος δήλωσε σχετικά :

«Εκ μέρους όλων των αθλητών και του διοικητικού προσωπικού της ομάδας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρησεις της πόλης, την αθλητική οικογένεια της πόλης για την βοήθειά τους καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ για τη στήριξη στο πρώτο camp. Επιστρέφουμε για ένα δεύτερο camp με περισσότερες μέρες προπόνησης, περισσότερες προπονητικές μονάδες και περισσότερους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.»

Η αθλήτρια, γνωστή αθλητικογράφος και Marketing Director της Ironman Γκρέτα Λυμπεροπούλου συμπληρώνει:

« Η Φιλοσοφία της Ironman είναι οι αγώνες της να αφήνουν πλούσια κληρονομιά και να έχουν θετικό αθλητικό και οικονομικό αντίκτυπο στα μέρη που διεξάγονται οι αγώνες. Πέρα από την αθλητική μου ιδιότητα ως αθλήτρια της Athens Triathlon Team που η γυναικεία ομάδα μας έχει φετος πολύ υψηλούς στόχους, ως Marketing Director της Ironman Greece θα ήθελα να επισημάνω ότι στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες προπονητών και ομάδων για να ενισχύσουν αυτή την αθλητική κληρονομιά της Ironman.»

2nd Triathlon Training Camp

2nd Triathlon Training Camp

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)