Αγώνας Τριάθλου (κολύμβηση ποδηλασία και τρέξιμο) 5ο Ψάθαθλον, Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Άνοιξαν οι εγγραφές για το 5ο ΨΑΘΑΘΛΟΝ, ΤΡΙΑΘΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

 

 

Ο Α.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποιεί το 5ο ΨΑΘΑΘΛΟΝ αφιερωμένο στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ στα πλαίσια Μαζικού Αθλητισμού –Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι αγώνες Τριάθλου θα πραγματοποιηθούν στην Ειδυλλιακή περιοχή της Ψάθας Αττικής, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.

Ο αγώνας Τριάθλου  (sprint) της 1ης εκκίνησης που θα δοθεί στις 9π.μ. (ατομικό- ομαδικό ) περιλαμβάνει 750 μ κολύμπι, 20 χλμ ποδηλασία (3 κύκλους εντός Ψάθας) και 5 χλμ τρέξιμο.

 

Κατηγορίες:

Οι τρείς πρώτοι-τες στην γενική κατάταξη  του αγώνα Τριάθλου θα λάβουν κύπελλο και δεν θα ενταχθούν στις βραβεύσεις ηλικιακών κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών οι οποίες είναι: 18-39 40-49 50+. Στις ηλικιακές κατηγορίες οι πρώτοι -πρώτες θα λάβουν κύπελλο, και οι 2οι 3οι μετάλλια.

Η κατηγορία του ομαδικού Τριάθλου θα είναι μία, ανεξαρτήτως φύλου, με τρείς ή και με δύο αθλητές-τριες. Θα βραβευτούν με κύπελλο οι τρείς πρώτες ομάδες στην γενική κατάταξη.

 

Η 2η εκκίνηση, που θα δοθεί στις 11π.μ, απευθύνεται σε μαθητές και περιλαμβάνει 150 μ κολύμπι- 2.000 μ ποδηλασία- 500 μ τρέξιμο. Οι μαθητές–τριες θα συνοδεύονται από τους γονείς τους στην γραμματεία 9:00 με 10:00πμ για τον αριθμό συμμετοχής τους. Οι μικρότερες ακόμα ηλικίες έχουν το δικαίωμα να κολυμπήσουν με μπρατσάκια και να ποδηλατήσουν με βοηθητικές ρόδες με την βοήθεια των γονιών τους. Στον μικρό αγώνα θα βραβευτούν στην γενική κατάταξη οι πρώτοι –τες με κύπελλο και 2οι 3οι με μετάλλιο. Εκτός συναγωνισμού μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές μόνο σε ένα από τα τρία αγωνίσματα με διαφορετικούς αριθμούς.

 

Οι τριαθλητές θα πρέπει να φέρουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ κολυμβητικό σκουφάκι και ποδηλατικό κράνος ειδάλλως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Επίσης απαγορεύονται οι ολόσωμες κολυμβητικές στολές, και το κολλητήρι στην ποδηλασία. Οι ποδηλατικές και δρομικές διαδρομές είναι επίπεδες.

Θα παρθούν τα ανάλογα μέτρα με τροχαία, γιατρό, ναυαγοσώστες και εθελοντές Διασώστες Ερυθρού Σταυρού (τμήμα Πειραιά). Η περσινή ποδηλατική διαδρομή προς τέρμα Αλεποχώρι και επιστροφή ακυρώνεται για την ασφάλεια των τριαθλητών λόγω σοβαρών και ανεπανόρθωτων προβλημάτων εν μέρει στο οδόστρωμα. Όπως κάθε χρονιά το ΨΑΘΑΘΛΟΝ ΤΡΙΑΘΛΟ είναι αφιερωμένο για κοινωνικό σκοπό. Την χρονιά αυτή το αφιερώνει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και μέρος των εσόδων του αγώνα θα κατατεθούν στην οργάνωσή τους.

 

«Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα» είναι μια ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες. Παρέχουν επείγουσα βοήθεια σε πληθυσμούς που έχουν πληγεί από μία ένοπλη σύγκρουση, μία επιδημία ή μία φυσική καταστροφή. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν βοήθεια με μόνο κριτήριο την ανάγκη ,ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία , φύλο ή πολιτικούς δεσμούς.

 

Οι πολύχρονες βιωματικές αγωνιστικές εμπειρίες μας, εντός και εκτός Ελλάδας, σε μεμονωμένους και σύνθετους αγώνες υπεραντοχής όπως το Σπάρταθλον –Ironman- Ultraman, μας καθιστούν και πάλι υπεύθυνους να πραγματοποιήσουμε με σεβασμό και

αγάπη το 5ο ΨΑΘΑΘΛΟΝ με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Καλούμε πάλι κοντά μας, όλους τους συναθλητές που μας τίμησαν τις προηγούμενες χρονιές. Καλούμε και τους νέους τριαθλητές που επιζητούν να ζήσουν το όνειρό τους και να νιώσουν το μεγαλείο της ψυχοσωματικής τους ανάτασης στην απίστευτα πανέμορφη περιοχή μας. Να γνωρίσουν το αγώνισμα του τριάθλου που για 7η χρονιά εκθειάζουμε και διδάσκουμε εθελοντικά στους μαθητές μας μέσα από τον οικογενειακό αθλητισμό-δια βίου άθληση με υγιή συναγωνισμό.

 

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ για το ατομικό και 30 ευρώ για το ομαδικό. Δεν επιβαρύνονται οικονομικά οι αθλητές με ‘’ειδικές ικανότητες’’ και ο μαθητικός αγώνας της 2ης εκκίνησης. Δεν θα γίνονται δεκτές οι αγωνιστικές αιτήσεις συμμετοχής εάν δεν ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ με την απόδειξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέχρις τις 2 Ιουνίου. Την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail psathavilia@gmail.com (αφού πρώτα συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής) και κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (δικαιούχος Χατζάκη Θεολογίνη του Ηλία)

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 0026-0660-22-0100356746 GR2302606600000220100356746

Όλοι όσοι συμμετάσχουν στους αγώνες θα υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και ότι η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση.

Για δηλώσεις-απορίες στο τηλ 6972580488 . Για κατάθεση-τεχνικά θέματα στο τηλ 6945536280

Οι ενδιαφερόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής μπορούν να έρθουν στην περιοχή της Ψάθας μέσω Μάνδρας-Βιλλίων, ή μέσω Μεγάρων-Αλεποχωρίου.

 

 

ΦΟΡΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(συμπληρώνεται με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)

 

ΕΠΩΝΥΜΟ:

 

ΟΝΟΜΑ:

 

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

 

ΦΥΛΟ:

 

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ/ΧΟΡΗΓΟΣ:

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.