Σπύρος Γκοτζιάς “Ιπτάμενος & Τζέντλεμαν»

Σπύρος Γκοτζιάς : «Η βέλτιστη εφαρμογή των βασικών προπονητικών & το block training είναι το Μυστικό»

Ο«Ιπτάμενος» εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων Σπύρος Γκοτζιάς ασχολείται με το τρίαθλο από το 2011, ως μέλος της Athens Triathlon Team. Η απαιτητική εργασία του (αξιωματικός στην Αεροπορία Στρατού) δεν του επιτρέπει να κάνει πολλές ώρες προπόνησης. Έτσι είναι αναγκασμένος να προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από τον χρόνο που αφιερώνει στην προπόνηση. Ετσι σε συνδυασμό με την νοητική δύναμη του πρωταγωνιστεί συνεχώς στους αγώνες τριάθλου αυτή τη δεκαετία και αποτελεί πρότυπο για όλους τους αθλητές

Ο ίδιος μας δήλωσε σχετικά : «Το τρίαθλο είναι τρόπος ζωής και κάτι που με κάνει ευτυχισμένο. Από τότε που αποφάσισα να ασχοληθώ με το άθλημα είχα βάλει ως στόχο να έχω μία μακροπρόθεσμη θετική παρουσία στον χώρο και να μπορώ να διακρίνομαι σε βάθος χρόνου. Είναι αλήθεια ότι η εργασία μου έχει ιδιαιτερότητες και έτσι δεν μπορώ να κάνω πολλές ώρες προπόνησης κάθε εβδομάδα. Μαζί με τον προπονητή μου από το 2011 Γιάννη Ψαρέλη εφαρμόζουμε τις βασικές αρχές τις προπονητικής και της φυσιολογίας έχοντας πολύ μεγάλη πίστη σε αυτές. Δεν κάνουμε ποτέ εξεζητημένα πράγματα και γι’αυτό έχουμε πολύ καλή διαχρονική αγωνιστική σταθερότητα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δοκιμάζουμε νέα πράγματα όπως το block training, το οποίο μας έχει δικαιώσει».

O προπονητής του Γιάννης Ψαρέλης μας είπε σχετικά : «Με τον Σπύρο μοιραζόμαστε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό ταξίδι για περισσότερα από 8 χρόνια. Είναι μία εμβληματική φυσιογνωμία της Athens Triathlon Team με πολύ έντονη προσωπικότητα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.Τον ευχαριστώ πολύ για όσα έχουμε ζήσει, τόσο για τις χαρές όσο και τις λύπες και δυσκολίες στις οποίες σταθήκαμε με πολύ αξιοπρέπεια και με ήθος.»

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.