Τρίαθλο (Κολύμβηση Ποδηλασία Τρέξιμο) Π.Φαλήρου- Nuventi Triathlon Races, 30/10/2016

ΤΡΙΑΘΛΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ “P. FALIRO NUVENTI TRIATHLON RACES” 30.10.2016

 

Οι εγγραφές για τον αγώνα Τριάθλου (κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο) έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά στο link:

https://goo.gl/p5SIlp

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

 

Η Nuventi, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, διοργανώνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 τους αγώνες τριάθλου P. Faliro Nuventi Triathlon Races στο Π. Φάληρο. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες Aquathlon και σκυταλοδρομίας τριάθλου. Το όραμα μας να δημιουργήσουμε τους πλησιέστερους αγώνες τριάθλου στο κέντρο της πόλης με εύκολη πρόσβαση για όλους γίνεται πραγματικότητα. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, επτά χιλιόμετρα παραλιακών δρόμων θα κλείσουν στην κυκλοφορία αυτοκινήτων.

 

Οι αγώνες P. Faliro Nuventi Triathlon Races είναι ανοιχτοί σε όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Θα γίνουν βραβεύσεις γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών. Ετοιμαστείτε να βρείτε τα όρια σας στον αγώνα τριάθλου ή να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε έναν ευκολότερο αγώνα aquathlon. Και τα δύο υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες γεμάτες δράση και θετική ενέργεια!

 

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξασφαλισθεί με την παρουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών και διασωστών από τη Lifeguard Hellas.

 

ΑΓΩΝΕΣ

 

Ατομικοί

 • Τρίαθλο Sprint (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)
 • AquathlonSprint (Κολύμβηση 750 μ – Τρέξιμο 5 χλμ)
 • Aquathlon Super Sprint (Κολύμβηση 350 μ – Τρέξιμο 2,5 χλμ)
 • AquathlonKids (Κολύμβηση 50 μ – Τρέξιμο 300 μ) για παιδιά 9-12 ετών

 

Ομαδικός

 • Σκυταλοδρομία Τριάθλου Sprint, 2 ή 3 ατόμων (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ SPRINT

 

 • Ανδρών: 16-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
 • Γυναικών: 16-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50+

Σκυταλοδρομίες (2 ή 3 ατόμων):

 • Ανδρών / Μικτές (ομάδες ανδρών ή μικτές ανδρών/γυναικών)
 • Γυναικών

Για να σχηματισθεί κατηγορία απαιτούνται τουλάχιστον 4 αθλητές. Διαφορετικά, θα γίνεται μετάπτωση στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Θα απονεμηθούν μετάλλια για τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών σε κάθε αγώνα καθώς και για τις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ανδρών και γυναικών του Τριάθλου Sprint.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε κάθε τερματίζοντα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Σάββατο 29/10, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)

13:00 – 17:00 Γραμματεία διοργάνωσης

15:00 – 16:00 Τεχνική ενημέρωση

 

Κυριακή 30/10, Πλατεία Παραλίας Μπάτη Π. Φάληρο (στάση τραμ Μπάτης)

07:00 – 08:00 Γραμματεία αγώνων

07:15 Άνοιγμα ζώνης αλλαγών

08:30 Εκκίνηση Τριάθλου και Σκυταλοδρομίας Τριάθλου

08:30 Εκκίνηση Aquathlon Sprint και Super Sprint

10:30 Εκκίνηση Aquathlon Kids

11:00 Απονομές

 

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τριγωνική διαδρομή ορισμένη με σημαδούρες, 750 μ για το Τρίαθλο και Aquathlon Sprint και 350 μ για το Aquathlon Super Sprint. Ευθεία απόσταση 50 μ κατά μήκος της παραλίας για το Aquathlon Kids.

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Απόσταση 3,4 χλμ + 4 κύκλοι των 3,6 χλμ + 3,4 χλμ=21,2 χλμ.
Από τον Μπάτη, οι αθλητές πηγαίνουν ευθεία από τη δεξιά πλευρά του πεζόδρομου και κατά μήκος των γραμμών του τραμ. Μετά το λευκό κτίριο του Φλοίσβου, στροφή αριστερά στο πρώτο δρομάκι του πάρκου και ευθεία έως τη θάλασσα. Δεξιά στροφή και κατόπιν ευθεία κατά μήκος της παραθαλάσσιου πεζόδρομου. Στρίβουμε δεξιά στο φυλάκιο της Μαρίνας Φλοίσβου και συνεχίζουμε στον δρόμο προς το θωρηκτό Αβέρωφ έως το Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Ταε Κβον Ντο). Εκεί στρίβουμε αριστερά και πηγαίνουμε παραλιακά προς την πλατεία νερού. Συνεχίζουμε και στρίβουμε αριστερά επάνω από το γεφυράκι. Πηγαίνουμε ευθεία κατά μήκος της Μαρίνας Καλλιθέας. Δεξιά στροφή προς την είσοδο της μαρίνας έως τον δρόμο. Εκεί αρχίζουμε προς τα δεξιά 4 κύκλους (4Χ3,6 χλμ=14,4 χλμ). Στρίβουμε αριστερά στην πρώτη αναστροφή. Συνεχίζουμε ευθεία και, μετά τις υπερυψωμένες γέφυρες,  πηγαίνουμε αριστερά στην κυκλική αναστροφή. Συνεχίζουμε ευθεία έως την αρχή του κύκλου. Κάνουμε 4 κύκλους και μετά επιστρέφουμε πίσω στον Μπάτη από την ίδια διαδρομή.

 

ΤΡΕΞΙΜΟ

Ένας κύκλος των 5 χλμ για το Τρίαθλο και Aquathlon Sprint και ένας κύκλος των 2,5 χλμ για το Aquathlon Super Sprint.

Από τον Μπάτη, πηγαίνουμε ευθεία από την αριστερή πλευρά του πεζόδρομου και κατά μήκος των γραμμών του τραμ. Πριν το σιντριβάνι του Φλοίσβου , πηγαίνουμε προς τα αριστερά και επάνω από τις ράμπες έως το πάρκο Φλοίσβου. Στροφή αριστερά στο πρώτο δρομάκι του πάρκου και ευθεία έως τη θάλασσα. Δεξιά στροφή και κατόπιν ευθεία κατά μήκος της παραθαλάσσιου πεζόδρομου. Μπαίνουμε στη Μαρίνα Φλοίσβου και στρίβουμε δεξιά στον πεζόδρομο που περνά μπροστά από τα καταστήματα. Συνεχίζουμε ευθεία στον πεζόδρομο και στρίβουμε αριστερά στον τελευταίο χώρο παρκινγκ πριν την έξοδο της μαρίνας. Πηγαίνουμε ευθεία και βλέπουμε στα δεξιά μας το θωρηκτό Αβέρωφ. Στρίβουμε αριστερά στην προβλήτα και ξανά αριστερά στην επόμενη προβλήτα έως το τέρμα. Εκεί κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε πίσω στον Μπάτη από την ίδια διαδρομή.

Για το Aquathlon Super Sprint κάνουμε αναστροφή πριν μπούμε στη Μαρίνα Φλοίσβου και επιστρέφουμε πίσω στον Μπάτη.

Για το Aquathlon Kids, δύο κύκλοι των 150 μ στην παραλία.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 

 1. Η γραμματεία την ημέρα των αγώνων και η ζώνη αλλαγών του αγώνα θα βρίσκονται στην πλατεία εκδηλώσεων της παραλίας Μπάτη στο Π. Φάληρο. Η εκκίνηση του αγώνα για την κολύμβηση θα δοθεί στην παραλία δίπλα ακριβώς από την πλατεία.
 2. Κολυμβητικό σκέλος σε τριγωνική διαδρομή ορισμένη με σημαδούρες. Στην κολύμβηση, επιτρέπεται η χρήση στολής εάν η θερμοκρασία νερού είναι κάτω από 22 °C.
 3. Ποδηλατική διαδρομή σε κλειστό παραθαλάσσιο πεζόδρομο και σε δρόμο κλειστό στην κυκλοφορία αυτοκινήτων. Το ποδηλατικό σκέλος θα γίνει με κανονισμούς non drafting (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα από ποδήλατο σε ποδήλατο) και ποινή 2 λεπτών για drafting. Tο κράνος θα είναι υποχρεωτικό. Επιτρέπεται η χρήση κάθε είδους ποδηλάτου αρκεί να είναι ασφαλές και σε καλή κατάσταση.
 4. Δρομική διαδρομή σε παραθαλάσσιο πεζόδρομο.
 5. Ο αριθμός ΒΙΒ πρέπει να φαίνεται στο πίσω μέρος του σώματος στην ποδηλασία και στο μπροστά στο τρέξιμο. Συνιστούμε να φοράτε τον αριθμό BIB σε ελαστική ζώνη.
 6. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές και τους γύρους που έχουν διανύσει κατά τη διάρκεια των αγώνων.
 7. Στις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται εντός της ζώνης αλλαγών και δίπλα στο ποδήλατο της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το chip χρονομέτρησης της ομάδας στο πόδι.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

https://goo.gl/DpTvYR

http://www.bathingwaterprofiles.gr/map/GRBW069201076

Στάση τραμ Μπάτης

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

 

Ηλεκτρονική με chip

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 2000 και πριν. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μέσα στους τελευταίους 12 μήνες και να προσκομίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση παθολόγου ή καρδιολόγου ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες. Για την συμμετοχή σας, θα πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση. Προτείνουμε να εκτυπώσετε τη δήλωση και να τη φέρετε υπογεγραμμένη για να μην γίνουν καθυστερήσεις.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Οι εθελοντές είναι η ψυχή κάθε αθλητικής εκδήλωσης. Πάρτε μέρος και εσείς υποστηρίζοντας από κοντά την προσπάθεια των αθλητών. Όλοι οι εθελοντές θα λάβουν τη μπλούζα των αγώνων.

Τομείς εθελοντικής προσφοράς είναι: Γραμματεία αγώνων, επίβλεψη ζώνης αλλαγών, επιτήρηση ποδηλατικών και δρομικών αγωνιστικών διαδρομών, απονομές μεταλλίων, συλλογή chip χρονομέτρησης από τους τερματίζοντες, σταθμός νερού, φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση αγώνων. Θα χρειαστεί η παρουσία σας για περίπου 2 ώρες την ημέρα των αγώνων. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των εθελοντών το Σάββατο 22/10 και ώρες 12:00-13:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό).

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και γίνετε μέλη του Team Εθελοντών στο link: https://goo.gl/iTTvo1

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Μπορείτε να συμβάλετε στη δράση «Τριαθλητές για το Περιβάλλον» ανακυκλώνοντας ό,τι πλαστικό μπουκάλι ή συσκευασία ενεργειακών gel χρησιμοποιήσετε.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Μέρος των εσόδων από τους αγώνες θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που θα προσφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο του Δήμου Π. Φαλήρου.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (chip, αριθμός ΒΙΒ κλπ.) θα γίνει το Σάββατο 29/10 και ώρες 13:00-17:00 από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό). Η παραλαβή θα γίνεται στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Η τεχνική ενημέρωση διεξαχθεί το Σάββατο 29/10 και ώρες 15:00-16:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Στάση Τραμ Τροκαντερό). Η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου. Θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε ερωτήματά σας.

 

ΜΠΛΟΥΖΕΣ / T-SHIRTS

 

Μπλούζες από οργανικό βαμβάκι με το λογότυπο των αγώνων περιλαμβάνονται στην εγγραφή των πρώτων 250 ανδρών και γυναικών που θα δηλώσουν συμμετοχή.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στους αγώνες. Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο link: https://goo.gl/p5SIlp

 

Για εγγραφή και πληρωμή μέχρι 20/10

 • Τρίαθλο Sprint 30 ευρώ
 • AquathlonSprint 15 ευρώ
 • Aquathlon Super Sprint 15 ευρώ
 • Aquathlon Kids δωρεάν
 • Σκυταλοδρομία Τριάθλου Sprint, 2 ή 3 ατόμων 40 ευρώ

 

Για εγγραφές από 21/10 και μετά

 • Τρίαθλο Sprint 40 ευρώ
 • Aquathlon Sprint 20 ευρώ
 • Aquathlon Super Sprint 20 ευρώ
 • Aquathlon Kids δωρεάν
 • Σκυταλοδρομία Τριάθλου Sprint, 2 ή 3 ατόμων 50 ευρώ

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Τετάρτη 26/10. Αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα γίνουν εγγραφές στη γραμματεία το Σάββατο και την Κυριακή.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Στέλιος Χάσικος, Ph.D.

Τηλ. 6944698981

nuventi@yahoo.com

www.facebook.com/nuventi

 

#Nuventi #triathlon #WeLoveTriathlon #WeLoveRacing

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)