Αγώνες Τριάθλου 2017 (Κολύμβηση Ποδηλασία Τρέξιμο) : Psathathlon Triathlon (20 Μαΐου )

Στα πλαίσια μαζικού αθλητισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης   Ο   Α.Π. Σ  Απόλλων  Δυτ. Αττικής, ο  Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου και ο Σύλλογος  ΙΩΝΑΣ  (τμήμα θεραπευτικής Αγωγής ΑΜεΑ)  διοργανώνουν  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου -Τριάθλου  το 6ο  PSATHATHLON TRIATHLON  στην ειδυλλιακή περιοχή  Ψάθας Αλεποχωρίου.

Ο  αγώνας Τριάθλου sprint της 1ης  εκκίνησης 8.15 π.μ  (ατομικό- ομαδικό )   περιλαμβάνει  750 μ κολύμπι- 20 χιλ ποδηλασία  (  παραλιακά  Ψάθα- τέρμα Αλεποχώρι  -Ψάθα) 5χιλ  τρέξιμο εντός όρμου Ψάθας.

Κατηγορίες: Οι τρείς πρώτοι-τες στην γενική κατάταξη του αγώνα Τριάθλου θα λάβουν κύπελλο και δεν θα ενταχτούν  στις βραβεύσεις ηλικιακών  κατηγοριών  Ανδρών-Γυναικών οι οποίες είναι:  18-39    40-49    50  άνω. Στις ηλικιακές κατηγορίες οι πρώτοι -πρώτες θα λάβουν κύπελλο, και οι 2οι  3οι μετάλλια.

Η κατηγορία του ομαδικού Τριάθλου θα είναι  μία, ανεξαρτήτου φύλου, με τρείς ή και με δύο  αθλητές-τριες.  Θα βραβευτούν με κύπελλο οι τρείς πρώτες ομάδες στην γενική κατάταξη.

Η  2η  εκκίνηση στις 11π.μ   απευθύνεται σε μαθητές για  να  γνωρίσουν το τρίαθλο  και περιλαμβάνει 150 μ κολύμπι- 2.000 μ ποδηλασία-  500 μ τρέξιμο.  Οι μαθητές –τριες   θα συνοδεύονται από τους γονείς τους στην γραμματεία 9:00 με 10:00πμ  για τον αριθμό συμμετοχής τους. Οι μικρότερες ακόμα ηλικίες  έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με την βοήθεια  των γονιών τους. Στον μικρό αγώνα θα βραβευτούν στην γενική κατάταξη οι  πρώτοι –τες με κύπελλο και 2οι  3οι με μετάλλιο. Εκτός συναγωνισμού μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές μοναχά σε ένα από τα τρία αγωνίσματα με διαφορετικούς αριθμούς.

 

Οι τριαθλητές  θα πρέπει να φέρουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ κολυμβητικό σκουφάκι και ποδηλατικό κράνος  ειδάλλως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Επιτρέπονται  οι ολόσωμες κολυμβητικές στολές και απαγορεύονται  τα ποδηλατικά γκρουπ (κολλητήρια).   Οι σηματοδοτημένες  ποδηλατικές και δρομικές διαδρομές είναι επίπεδες.

ΠΑΡΟΧΕΣ:

Πρωταρχικός σκοπός η ασφάλεια των αθλητών. Θα παρθούν όλα τα μέτρα  με παρουσία Γιατρού,  ασθενοφόρου,  τροχαία , (Ναυαγοσώστες LIFEGUARD  HELLAS) εθελοντές διασώστες (Ερυθρού Σταυρού). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip)  με άμεση ανάρτηση  αποτελεσμάτων αγώνα. Service: Νερά, χυμούς, μπανάνες, γλυκά. Σε όλους τους τερματίζοντες και των δύο αγώνων θα δοθούν μετάλλια.

Όπως  κάθε χρονιά το  PSATHATHLON TRIATHLON   είναι αφιερωμένο  για κοινωνικό σκοπό και μέρος των χρημάτων θα κατατεθούν  στον Σύλλογο ΙΩΝΑΣ  ΑΜεΑ.     Καλούμε κοντά μας,  όλους  που μας τίμησαν τις προηγούμενες χρονιές  και τους νέους  τριαθλητές  που επιζητούν  να ζήσουν το όνειρό τους. Να   νιώσουν  το  φτερούγισμα της αδρεναλίνης τους στην απίστευτα πανέμορφη περιοχή του Κορινθιακού  κόλπου με τα καταγάλανα κρυστάλλινα  νερά της  που αγκαλιάζονται  από τα όρη   Πατέρα ,Γερανείων ,Ελικώνα και του μυθικού Κιθαιρώνα.

Κόστος συμμετοχής:  20 ευρώ για το ατομικό και 30 ευρώ για το ομαδικό. Οι αθλητές –τριες που θα λάβουν μέρος στο PSATHATHLON  και είναι επίσημα άνεργοι και φέρουν έγκυρη κάρτα ανεργίας  του ΟΑΕΔ  θα καταβάλουν 10  ευρώ.  Δεν επιβαρύνονται οικονομικά οι  αθλητές  ΑΜεΑ ,  ο μαθητικός αγώνας της 2ης εκκίνησης και η  ομάδα από  ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ  (κέντρο θεραπείας εξαρτημένων  ατόμων).  Θερμή παράκληση:  Για να γίνονται  δεκτές οι αγωνιστικές αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να  ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ  ΜΑΖΙ με την απόδειξη  του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  Eurodank  (και για τους ανέργους η κάρτα ΟΑΕΔ)  μέχρις τις  16 του  Mάη.  Την ημέρα του αγώνα  ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ. Οι αθλητές να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα της εκκίνησης αγώνα  στα τρία  τραπεζάκια της γραμματείας για την σύντομη παραλαβή της συμμετοχής τους και για την ανάλογη προετοιμασία τους στον αγώνα.  Οι απονομές των νικητών θα πραγματοποιηθούν στις 11:30 -12:00

Δηλώσεις συμμετοχής και αριθμός λογαριασμού  για κατάθεση χρημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://bit.ly/psathathlon17

Δικαίωμα εγγραφής  έχουν  οι αθλητές άνω των 18 ετών  και οι  μικρότερες ηλικίες με υπογραφή γονέων.

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  Τριάθλου ΨΑΘΑΘΛΟΝ  2017

Όσοι  αγωνιστούν στον αγώνα Τριάθλου  θα υπογράψουν   ότι συμμετέχουν στο ΨΑΘΑΘΛΟΝ  με δική τους   ευθύνη  έχοντας  προβεί στις  απαραίτητες  ιατρικές εξετάσεις   και  κατέχουν  πρόσφατη βεβαίωση   (εξάμηνη ισχύ)   εξειδικευμένου  γιατρού για την καλή τους υγεία  και φυσική κατάσταση  για την δοκιμασία του αγώνα   και παραιτούνται  από κάθε απαίτηση εναντίων των διοργανωτών για τυχόν σωματική υλική και ηθική τους βλάβη  από οποιαδήποτε αιτία.
Οι ενδιαφερόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής  μπορούν να έρθουν  στην  περιοχή της Ψάθας  μέσω Μάνδρας-Βιλλίων,  ή μέσω Μεγάρων-Αλεποχωρίου.

Τηλ  κ. Γιώργος  6945536280 – 6936741269  10:00  – 18:00   και  κ. Κώστας  Σάμιος   6976079500    210-5900685   10:00   –  12:00   και    14:00   –  18:00         email:     tasos.sta52@gmail.com

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)