Ένα μετάλλιο και καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Multisports/Triathlon στην Ποντεβέντρα της Ισπανίας

 

Από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και το Σάββατο 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στη Ποντεβέντρα της Ισπανίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Multisport για το 2019 (2019 Pontevedra ITU Multisport World Championships). Η διοργάνωση ήταν η πιο επιτυχημένη και μεγαλύτερη στο είδος της που έχει γινει ποτέ, με περίπου 4.000 αθλητές να συμμετέχουν.

Ανάμεσα τους βεβαίως βρέθηκαν και οι Έλληνες πρωταθλητές που έδωσαν δυναμικό παρόν.  Στην elite του τριάθλου μεγάλης απόστασης η Ντενίζ Δημάκη ήταν 18η, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης 30ος ενώ στα Age Group του Aquabike η Κατερίνα Σάπαρη πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Η αγωνιστική δράση για τους αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδία Τριάθλου ξεκίνησε την Πέμπτη 2 Μαΐου με την συμμετοχή της Κατερίνας Σάπαρη, στην ηλικιακή κατηγορία 25-29 στο αγώνισμα του Aquathlon (1χλμ κολύμβηση + 5χλμ τρέξιμο), η οποία κατέλαβε την 8η θέση. Η Κατερίνα κάνοντας ένα καλό κολύμπι κατάφερε να βγει τέταρτη από το νερό και κάνοντας ένα αξιοπρεπές τρέξιμο κατάφερε να τερματίσει 8η με συνολικό χρόνο 39:43.

Συνέχεια είχαμε το Σάββατο 4 Μαΐου, όπου διεξήχθησαν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Τριάθλου μεγάλης απόστασης (1.500μ κολύμβηση – 110χλμ ποδηλασία – 30χλμ τρέξιμο) και του νεότερου multisport, του Aquabike (1.500μ κολύμβηση + 110χλμ ποδηλασία), μόνο για τις κατηγορίες των Age Group. Και στα 2 αγωνίσματα είχαμε ελληνική εκπροσώπηση.

Στον μεγάλο αγώνα του Τριάθλου, η Ντενίζ Δημάκη και ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης,  αγωνίστηκαν στις κατηγορίες των Elite γυναικών και Elite ανδρών καταλαμβάνοντας την 18η και την 30η θέση αντίστοιχα.

Στις γυναίκες Ντενίζ βγήκε από το νερό με το τρίτο γκρουπ, φανερά καταβεβλημένη από το κρύο, χάνοντας έτσι στο ποδήλατο αρκετό έδαφος. Τελικά, κάνοντας ένα αξιοπρεπές τρέξιμο κατάφερε να τερματίσει 18η με συνολικό χρόνο 6:59:57, στην πρώτη της φορά στη μεγάλη απόσταση.  Στους άνδρες, ο Γρηγόρης αν και έμεινε πίσω στο κολύμπι, συνέχισε να κυνηγάει στο ποδήλατο και στο τρέξιμο, με την μαχητικότητα που τον χαρακτηρίζει. Τελικά τερμάτισε 30ος με συνολικό χρόνο 6:16:01

Στο Aquabike, η Κατερίνα Σάπαρη να συμμετείχε στην ηλικιακή κατηγορία 25-29 ετών όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα. Η Κατερίνα βγήκε από το νερό πρώτη και κάνοντας ένα αρκετά καλό ποδήλατο κατάφερε να τερματίσει τρίτη με 4:44:42.

Όμως, η εκπροσώπηση για την Ελλάδα δεν περιορίστηκε μόνο στο αγωνιστικό σκέλος. Technical Delegate των αγώνων ήταν ο Θάνος Νικόπουλος. Ο Θάνος είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους κριτές της ITU τα τελευταία χρόνια, ενώ πλέον είναι και ITU Head of Operations και θα εκπροσωπήσει στο διοργανωτικό σκέλος τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo 2020.

Η Ε.Ο.ΤΡΙ. συνεχίζει την αναπτυξιακή της δραστηριότητα με το Kids Aquathlon Rafina, το Σάββατο 11 Μαΐου. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)