Αγώνες Τριάθλου 2023 : 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023

Αγώνες Τριάθλου

Αγώνες Τριάθλου

1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023

 
Τη δυναμική εκδοχή indoor Τριάθλου, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε για πρώτη φορά στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου εν μέσω υγειονομικής κρίσης το καλοκαίρι του 2021, επαναφέρει στο προσκήνιο η TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (11-12/2), στο Δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων της πόλης, «Ν. Πέρκιζας», ανακοινώνοντας από κοινού το 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023.

Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού και του Τριάθλου ειδικότερα, τη στιγμή του χρόνου μάλιστα, κατά την οποία οι τριαθλητές ξεκουράζονται από την αγωνιστική περίοδο που προηγήθηκε και προετοιμάζονται για εκείνη που θα ακολουθήσει από τον Απρίλιο, η πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου να καινοτομήσει δίπλα στην TRIMORE, αποτελεί όαση για το σπορ και για την πόλη του Χαλανδρίου.

Χωρίς να υπάρξει καμία όχληση με κλείσιμο δρόμων και διατάραξη των πολιτών, θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους και μεγαλύτερους αθλητές, να δοκιμάσουν ένα σπορ, το οποίο, πόλεις μακριά από θάλασσα και λίμνες είναι αδύνατο να φιλοξενήσουν. Παράλληλα, οι δυνατοί αθλητές του σπορ, οι οποίοι θα επιλέξουν να δοκιμαστούν στην εκρηκτική αυτή μορφή του Τριάθλου, θα αποτελέσουν έμπνευση και προτροπή ανακάλυψης ενός ιδιαίτερα όμορφου και συναρπαστικού multisport.

Η TRIMORE Sport Events, με τη γενική τεχνογνωσία διοργάνωσης 26 αθλητικών και ψυχαγωγικών events μέχρι σήμερα και την εμπειρία που απέκτησε στην πρώτη εκδοχή του In Pool TRIathlon, εισάγει μια βελτιωμένη εκδοχή του σπορ, μικραίνοντας ελαφρώς τις αποστάσεις και το συνολικό χρόνο κάθε προσπάθειας, αυξάνοντας τους αθλητές κάθε σειράς που θα αγωνίζονται σε δεκάδες και αξιοποιώντας το -παράπλευρο στο κολυμβητήριο- στάδιο του Χαλανδρίου, εφαρμόζοντας το τρέξιμο επί του στίβου του σταδίου. Διατηρείται η πυραμιδωτή διάταξη των αθλημάτων (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι), δίνοντας τη μοναδική για το Τρίαθλο ευκαιρία, παρακολούθησης της εξέλιξης και του ανταγωνισμού από τους θεατές που προσέλθουν στην κερκίδα του κλειστού κολυμβητηρίου και της απόκτησης ενός ξεχωριστού και ενθουσιώδους παλμού.

Η συνολική απόσταση του In Pool TRIathlon θα είναι 7,8χλμ και η ανάλυση της προσπάθειας -με τη σειρά που θα ακολουθηθεί- κάθε αθλητή έχει ως εξής:

Την ευκαιρία συμμετοχής θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατά προτεραιότητα υποβολής της εγγραφής τους στο σύστημα εγγραφών στο website της TRIMORE, διαβάζοντας εκεί όλη την πληροφορία για τη διοργάνωση και επιλέγοντας μάλιστα οι πρώτοι 80 τη σειρά που επιθυμούν να διαγωνιστούν (2 επιθυμητές σειρές) από τις συνολικά 25 προγραμματισμένες 10άδες. Στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας, η πιο γρήγορη δεκάδα αθλητών κάθε φύλου, θα συμπληρώσει τη σειρά γυναικών και ανδρών των τελικών, οι οποίοι θα αναδείξουν και τους νικητές βάθρου κάθε φύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το In Pool Triathlon συγκεντρώνει μια σειρά πλεονεκτημάτων για τους αθλητές, αφού πέραν του ότι τους δίνει τη δυνατότητα εκτός σεζόν να έχουν αγωνιστική δραστηριότητα και μια ιδιαίτερα γρήγορη, εκρηκτική και συναρπαστική ανταγωνιστική προσπάθεια, μπορούν να προσέλθουν να αγωνιστούν απλά με το σακίδιό τους και χωρίς να χρειάζεται να κουβαλούν, συναρμολογούν και ρυθμίζουν ποδήλατα.

Το 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023, πρόκειται να αποτελέσει ένα ευρύτερο αθλητικό και ψυχαγωγικό event, τοποθετώντας τα παιδιά επίσης στο επίκεντρό του και εντάσσοντας παράλληλες και συμπληρωματικές καινοτόμες δραστηριότητες όπως: Kids Swim Together (κολύμβηση δύο αθλητών δεμένων με ελαστικό σκοινί που πρέπει να κολυμπήσουν και τερματίσουν μαζί), Kids Swimming Relays (σκυταλοδρομία κολύμβησης), Kids Aqua Games and Yoga, ποδηλατική βραδυπορία, σκάκι σε παράλληλα γήπεδα και άλλες δραστηριότητες στη φιλοσοφία του TRIMORE Multisports TOUR, πέρα από το αθλητικό κομμάτι με παιχνίδια και δώρα Playmobil που θα συναρπάσουν τους μικρούς φίλους αλλά και τους θεατές που θα παραβρίσκονται στο κλειστό κολυμβητήριο.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, δήλωσε για την εκδήλωση: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην πόλη μας μια διοργάνωση που φιλοδοξούμε να αποτελέσει θεσμό για το Χαλάνδρι, όπως έχει συμβεί με τον Αγώνα Δρόμου της Ρεματιάς και τον Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου. Μετά τις μεγάλες δρομικές διοργανώσεις, ήρθε η ώρα και το τρίαθλον να βρει τη θέση του στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας. Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει με κάθε μέσο τον αθλητισμό, με μεγάλες επενδύσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αυτή του κολυμβητηρίου στο αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας», που θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση όπως το τρίαθλον, αλλά και με σημαντικές διοργανώσεις που προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη, φέρνουν τους συμπολίτες μας κοντά και εμπνέουν τα παιδιά της πόλης. Με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο πάθος θα στηρίξουμε και τη διοργάνωση του τρίαθλον στην πόλη μας».

Ο Race Director της TRIMORE XTERRA Greece ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη διοργάνωση, σημείωσε: «Ήρθε η στιγμή που το In Pool TRIathlon θα λάβει την πραγματική του θέση ανάμεσα στις αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στη χώρα μας. Ένα σπορ που σχεδιάστηκε για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες αποκλεισμού (lock down) που περάσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, είχε όμως πάντα την προοπτική να καλύψει ένα πραγματικό κενό που δημιουργεί ο χειμώνας στους τριαθλητές και να αξιοποιήσει την ευκολία/προσιτότητα συμμετοχής και άλλων αθλητών πέραν των κλασικών τριαθλητών, ώστε να γίνει εφικτή η μεγάλη δυνητική ανάπτυξη του σπορ, στην οποία προσβλέπουμε και επενδύουμε. Το σπορ επανέρχεται πιο δυναμικό, πιο εκρηκτικό, πιο συναρπαστικό και γρήγορο και φιλοδοξεί να ενθουσιάσει όχι μόνο τους συμμετέχοντες αλλά και κάθε μία/έναν που θα έχει την ευκαιρία να το παρακολουθήσει από την κερκίδα, να το ζηλέψει και να μυηθεί. Προσκαλούμε τους τριαθλητές να δώσουν το παρών και τους κολυμβητές – αθλητές που ακόμη δεν το δοκίμασαν, να τολμήσουν να γνωρίσουν ένα σπορ που θα αλλάξει τη ζωή τους, οδηγώντας τους σταδιακά σε εμπειρίες, τερέν, παρέες και τριαθλητικές προκλήσεις που ποτέ πριν δεν είχαν φανταστεί».

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      TRIMORE Sport Events, Δήμος Χαλανδρίου

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ΕΤΕΜ, Elval Colour 

Χορηγός Εξοπλισμού                       Cycle Box

Αθλητικοί Χορηγοί:                          TURBO, On Shoes  

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                          Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Περιφέρεια Αττικής  

Χάλκινοι Χορηγοί:                            ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, Microsports, Maurten, Bella Frutta, Orsero, Playmobil, Οικογένεια Χριστοδούλου, True Bites, D.Koronakis S.A.

Media Partners:                                In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Υποστηρικτές:                                   Vector, HPX, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, 1MATION, Check A Bike, EPedal Tours, PoufMakers, Protypo, Marathon Bikes

————-

Website

 

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

Facebook

 

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

 

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

————————————————————————————————————————————————————-

Η TRIMORE, brand της diaplouss.s.d.a. Ltd, δημιουργήθηκε το 2014 και αναπτύσσει όλο το business unit: Premium Sport Events Organizing. Έχει σχεδιάσει το Nafplio Triathlon (2015), το Syros Triathlon (2016) και απέκτησε την εκπροσώπηση της XTERRA στην Ελλάδα (2017). Έκτοτε, ως XTERRA Greece, διοργανώνει τον μοναδικό αγώνα Off Road Τριάθλου στην Ελλάδα, μέρος του European & World Tour της XTERRA Planet και προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος XTERRA της Χαβάης στο τέλος κάθε έτους. Παράλληλα, διοργανώνει την περίφημη κολυμβητική συνάντηση ανοικτής θαλάσσης XTERRA Open Water Swimming Challenge. Σχεδίασε και υλοποίησε τον πρώτο αγώνα SwimRun της Ελλάδος, στην Ύδρα (2018) και απέκτησε την εκπροσώπηση στη χώρα μας του ISOMAN Triathlon Equalized (2018), διοργανώνοντας για πρώτη φορά το 2019 στην Καστοριά και στο Ρέθυμνο, αγώνες Sprint ISOMAN και το 2020 Quarter ISOMAN στο Ρέθυμνο. Το ξεκίνημα του 2021 βρήκε την TRIMORE, παράλληλα ως XTERRA Greece, ISOMAN Hellas και SwimRun Hellas, με πλήθος βραβεύσεων, διακρίσεων και αναγνωρίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό ως φορέας θεματικού – αθλητικού τουρισμού, απευθυνόμενη σε όλα τα επίπεδα αθλητών και ηλικιών, έχοντας στο ιστορικό της 26 άκρως επιτυχημένα events, σε εξαιρετικές περιοχές της Ελλάδος, οι οποίες συνθέτουν το TRIMORE Multisports TOUR: Ναύπλιο, Σύρος, Χαλκιδική, Βουλιαγμένη, Ύδρα, Βάρκιζα, Ξάνθη, Καστοριά, Ρέθυμνο και με καθιερωμένο το μότο: Being More Adventurous! Τον Ιούλιο του 2021 η TRIMORE για μια ακόμη φορά καινοτόμησε σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας το 1ο In Pool TRIathlon, ανοίγοντας νέα προοπτική στο άθλημα του Τριάθλου. Στο πλαίσιο Κοινωνικής Υπευθυνότητος, τον Οκτώβριο του 2022, μια Περιβαλλοντική δράση με την ονομασία Clean Ocean, σχεδιάστηκε και έκανε το πρώτο βήμα στο νησί της Υδρούσας στην περιοχή της Βούλας, επιχειρώντας τον καθαρισμό των βυθών της θάλασσας από τα ελαστικά οχημάτων.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)