Αγώνες Τριάθλου 2016: Άκτια Τριάθλο SPRINT

Δελτίο Τύπου 2016.

 

Tην Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 2ο  «Άκτια Τριάθλο SPRINT 2016» στην Πρέβεζα στα πλαίσια των επετειακών εορτασμών για την ναυμαχία του Ακτίου.

Το “Ακτιο Τρίαθλο”  SPRINT θα περιλαμβάνει: κολύμβηση 750 μέτρων, ποδηλασία 20 χιλιομέτρων και θα ολοκληρωθεί με αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων.

Διοργανωτής είναι ο Δήμος της Πρέβεζας ενώ ο αγώνας θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Όπως τονίστηκε υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχές αθλητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ενώ στόχος είναι να γίνει το ΑΚΤΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟ ένα μεγάλο τριαθλητικό γεγονός στα αθλητικά δρώμενα πανελλαδικά  .

Οι αγώνες για τον επετειακό εορτασμό της ναυμαχίας του Ακτίου θα ξεκινήσουν το Σάββατο 27 Αυγούστου με τον μεγάλο κολυμβητικό διάπλου Άκτιο – Πρέβεζα και παράλληλο μικρό κολυμβητικό αγώνα, ενώ το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Άκτιος αγώνας δρόμου Αρχαία Νικόπολη – Πρέβεζα απόστασης 10 km με παράλληλο μαθητικό αγώνα 1000 μέτρων, και την Κυριακή το πρωί  στις 4 Σεπτεμβρίου το 2ο Άκτια τρίαθλο ολοκληρώνοντας το αθλητικό δεκαήμερο το οποίο θα υλοποιηθεί χάρη στην συμβολή των συλλόγων , της τοπικής κοινωνίας και της πολύτιμης συμβολής όπως πάντα των πολλών και ενεργών εθελοντών της πόλης.

Πληροφορίες – εγγραφές:

2Ο ΑΚΤΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟ: http://aktiatriathlon.eu/

4ος ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ ΔΡΟΜΟΣ: https://nikopolisaktia.wordpress.com/

 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.