6ο Psathathlon Triathlon Attica: Νικητής ο Γκοτζιάς στη Γενική & ο Αλέξανδρος Αργύρης στους Masters

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Σπύρο Γκοτζιά που κέρδισε την Γενική Κατάταξη και τον Αλέξανδρο Αργύρη που κέρδισε την κατηγορία masters διεξήχθη το 6o Psathathlon το Σάββατο 20 Μαίου στην Ψάθα Αττικής.

Ρωτήσαμε τον Αλέξανδρο Αργύρη πως του φάνηκε η διοργάνωση και μας απάντησε τα εξής :

Αλέξανδρος Αργύρης :

Το Ψαθαθλο είναι ένας ιδιαίτερος και μοναδικός αγώνας τριάθλου, ενα μικρό event που έχει όμως φανατικούς οπαδούς!

Είναι όντως το τρίαθλο της καρδιάς.

Ο διοργανωτής όπως κάθε χρονιά, έδωσε την εκκίνηση την ώρα ακριβώς που είχε ανακοινώσει και αυτό είναι κάτι που όλοι οι αθλητές, κάθε επιπέδου, εκτιμούν για πολλούς λόγους.

Επίσης η ώρα και η μέρα που έγινε ο αγώνας  αποδείχθηκαν πολύ σοφή επιλογή μιας και ο δρόμος ήταν ευκολότερο να κλείσει και να είναι πιο ασφαλής .

Ο αγώνας ήταν ευχάριστος χωρίς απρόοπτα και το κλίμα θετικό από κάθε άποψη.

 170520e0029-(ZF-6774-82574-1-003) (1)

Oι θαυμάσιες καιρικές   συνθήκες στο ονειρεμένο φυσικό περιβάλλον του Κορινθιακού κόλπου, ώθησαν με ενθουσιασμό   κάθε  ηλικίας τριαθλητές , να κολυμπήσουν στα  καταγάλανα νερά τα  750 μέτρα, να ποδηλατήσουν αμέσως τα 20 χιλ παραλιακά Ψάθα-Αλεποχώρι-Ψάθα, και να τερματίσουν τρέχοντας  τα 5 χιλιόμετρα στον όρμο της Ψάθας.  Μεταξύ αυτών και δεκάδες αθλητές  της ευρύτερης περιοχής  που κάθε χρονιά πολλαπλασιάζονται.   Ελπίζουμε οι αλλαγές που κάναμε φέτος  με  ημέρα  Σάββατο αντί  Κυριακής και ώρα εκκίνησης νωρίτερα στις 8:30  το πρωί,  να βρήκανε  τους αθλητές ικανοποιημένους γιατί ο στόχος μας πρωτίστως είναι πάντα  η ασφάλειά τους και στη συνέχεια η αναβάθμιση ποιότητας αγώνα μέσα σε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Το PSATHATHLON τίμησε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή ULTRA TRIATHLON Κώστα Ζεμαδάνη από την Ιτέα Φωκίδας για την μεγάλη προσφορά του στο Τρίαθλο μεγάλων αποστάσεων  και στον Ελληνικό αθλητισμό. Επίσης τον Πανελληνιονίκη ΑμεΑ Ποδηλασίας δρόμου Αποστόλη Μπουφλή  αθλητή του Συλλόγου ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ  (Τμήμα θεραπευτικής  Αγωγής) όπου το psathathlon  κατέθεσε  χρηματικό ποσό  στα πλαίσια  κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

ΟΙ ΔΙΟΡΓ:  ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ- ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ-ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ Ευχαριστεί όλους που συνέβαλαν για την επιτυχία  του αγώνα:

 Τους συμμετέχοντες αθλητές και τους γονείς που έφεραν τα παιδιά τους στον μαθητικό αγώνα. Τους χορηγούς μας  <ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ΔΙΑΧ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ> και την εταιρία DOLE για την ευγενική οικονομική τους ενίσχυση.

Την Τροχαία Μεγάρων, Τροχαία Ελευσίνας, και Αστυνομικό τμήμα Βιλλίων για την άψογη  συνεργασία τους  που προστάτεψαν   με περισσή  ασφάλεια  και σεβασμό τους πρωταγωνιστές  αθλητές. Τον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας για την παραχώρηση άδειας διεξαγωγής αγώνα. Τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Αλεποχωρίου Γιώργο Τουμπανιάρη που διέθεσε το σκάφος του για τις ανάγκες  της κολύμβησης. Το Λιμεναρχείο που ήταν παρόν .Τον Σύλλογο Εθελοντών Θριάσιου Πεδίου. Την Ποδηλατική ομάδα ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, τους Ναυαγοσώστες LIFEGUARD HELLAS, τον Γιατρό αγώνα Ανδρέα  Μουζάκη.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε  ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Ελευσίνας και τριαθλητή κ. Γιώργο Τσουκαλά που μας τίμησε  με την αγωνιστική παρουσία του τερματίζοντας το  6ο psathathlon triathlon attica 2017 με τον πολύ καλό χρόνο 1:38:43! Είναι όντος  ευλογία οι εκλεγμένοι άρχοντες να δίνουν το καλό παράδειγμα στους μεγάλους και περισσότερο στους μικρούς δημότες του μέσω της δια βίου άθλησης σε σκληροτράχηλους ατομικούς αγώνες όπως το τρίαθλον.  Να περνούν σε αυτούς  μηνύματα αθλητικής παιδείας για να νιώσουν ότι ο αμόλυντος αθλητισμός είναι Πολιτισμός είναι  υγεία  που προσφέρει άπλετα την ζητούμενη ψυχοσωματική –πνευματική ανάταση για τις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής.    

    Spyros Gotzias

ΝΙΚΗΤΕΣ:  Γενική κατάταξη.

ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΟΤΖΙΑΣ (  1ος για 3η συνεχόμενη χρονιά) 1:02:36

2ος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ 1:04:20

3ος ΑΛΚΗΣ ΚΑΦΟΡΟΣ 1:06:10

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΜΟΥ 1:18:54

2η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 1:24:34

3η ΠΕΓΚΥ ΡΟΥΓΚΟΥ 1:27:31

ΟΜΑΔΙΚΟ:

Ομάδα (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΓΛΟΥ) 1:08:49 ομάδα (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΑΜΙΓΟΥ) 1:11:30 ομάδα (ΓΙΑΝΝΗ ΦΙΛΙΑΓΚΟΥΡΑ) 1:12:22

ΜΑΘΗΤΕΣ: 1ος ΜΠΕΡΣΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 2ος ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΑΜ 3ος ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ  ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: 1η ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΑΛΟΥΤΣΟΥ 2η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΜΑΤΖΑΡΗ 3η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΓΓΕΡ

Στόχος μας πλέον το 7ο ΨΑθΑΘΛΟΝ  2018   που θα συσσωρεύσει και πάλι εκατοντάδες αθλητές –συνοδούς από όλη την Ελλάδα  και όχι μόνο,   με κέρδος  την    αναβάθμιση του τοπικού  αθλητισμού  και τον  αθλητικό τουρισμό που αναπτύσσεται πλέον πανελλαδικά.
Βραβεύτηκαν (5) ηλικιακές  κατηγορίες ανδρών (5) Γυναικών (3) ομαδικές και  ο μαθητικός αγώνας που έκλεψε την παράσταση . Η χρονομέτρηση αθλητών έγινε ηλεκτρονικά και δόθηκαν  24 κύπελλα 10 πλακέτες 200 Μετάλλια τερματισμού.

Τάσος Σταθόπουλος. Δημότης Βιλλίων. Υπεύθυνος  οργανωτικής επιτροπής  6o PSATHATHLON TRIATHLON ATTICA.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ : https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx?ev=50dfc23d62f616e3a0ec22722d933899&pp=6925&c=0

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)