Η κορυφαία διοργάνωση Τριάθλου επιστρέφει στο Λουτράκι αυτή την Κυριακή!

Η κορυφαία διοργάνωση Τριάθλου επιστρέφει στο Λουτράκι αυτή την Κυριακή!

Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριαθλου 2016 – Triathlon1 & Μεσογειακό Κύπελλο Τριάθλου

 

Στο Λουτράκι επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κορυφαία διοργάνωση Τριάθλου στην Ελλάδα!
Διακεκριμένοι αθλητές, λάτρεις του αθλήματος και συνοδοί θα μεταβούν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και τον Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, εντός του ιστού της πόλης, με εκκίνηση στις 08:30 στo παραλιακό τμήμα του Club Hotel Casino Loutraki & του Waves cafe. Ο τερματισμός και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο ίδιο σημείο κατά τις μεσημβρινές ώρες.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λουτρακίου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Γερόλυμπος, και ο κ. Τάσος Σακελαρίου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού – Τουρισμού, έκαστος από το πεδίο ευθύνης και δραστηριότητάς του είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη χαρά τους για την επανάληψη της περσινής επιτυχημένης συνεργασίας.

 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο του Λουτρακίου, κ. Γεώργιο Γκιώνη, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΤΡΙ. για την άψογη φιλοξενία που επιφυλάσσει στο πρωτάθλημα για ακόμη μία χρονιά. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εξαγγείλουμε την πρόθεσή μας να επαναλάβουμε την διοργάνωση στο Λουτράκι καθότι αισθανόμαστε ότι η πόλη αποτελεί πλέον το «σπίτι» του Τριάθλου! Η τεχνογνωσία που έχουμε πλέον κατακτήσει είναι σε εξαιρετικό επίπεδο καθιστώντας τη διοργάνωση την κορυφαία στην Ελλάδα από άποψη αρτιότητας και ασφάλειας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΤΡΙ., κ. Γιώργος Γερόλυμπος ενώ συμπλήρωσε ακόμη ότι οι διοργανωτές αναμένουν ακόμη περισσότερες συμμετοχές από πέρυσι.
Επισημαίνοντας τη σημασία που έχει για το Δήμο και τους Δημότες η καθιέρωση της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης ευχαρίστησε θερμά τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας για την έμπρακτη υποστήριξή τους και την καθοριστική τους συμβολή ως προς την ασφάλεια της διοργάνωσης. «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά να έχουμε επιτύχει την ταύτιση της πόλης με μία τόσο σπουδαία διοργάνωση.» σημείωσε ο Δήμαρχος, κ. Γεώργιος Γκιώνης, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου συμπλήρωσε ότι «το Λουτράκι θα συνεχίσει να αποτελεί το σπίτι του Τριάθλου».

 

Τον αθλητικό κόσμο του Τριάθλου εξέφρασαν με τις δηλώσεις τους οι Πρωταθλητές και διεθνώς αναγνωρισμένοι κορυφαίοι Τριαθλητές, κα Ντενίζ Δημάκη, κ. Γρηγόρης Σουβατζόγλου, κ. Γρηγόρης Σκουλαρίκης και κ. Γιώργος Δανιήλ οι οποίοι αναφέρθηκαν στην διοργάνωση τονίζοντας ότι πρόκειται για τον κορυφαίο θεσμό στην Ελλάδα. «Στο Λουτράκι αισθανόμαστε ασφαλείς και πολύ οικεία πλέον, μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά να επιστρέφουμε εδώ για να διαγωνιστούμε κάτω από τόσο καλές συνθήκες!», επεσήμανε ο Πανελληνιονίκης και κορυφαίος τριαθλητής κ. Γρηγόρης Σουβατζόγλου.

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Παράλληλα, με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τις παραπάνω κατηγορίες, θα διεξαχθεί και ο αγώνας Triathlon1 για τα Age Groups για αθλητές με ή χωρίς δελτίο της Ε.Ο.ΤΡΙ.

Να διευκρινιστεί ότι στη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εlite ανδρών και Γυναικών θα έχουν δικαίωμα στην κατάταξη και οι αθλητές των κατηγοριών εφήβων – Νεανίδων (γεν 1997-2000) και Βετεράνων (γεν 1976 και πριν).

Παράλληλα με τους ατομικούς αγώνες των ηλικιακών κατηγοριών θα διεξαχθεί και αγώνας σκυταλοδρομίας.

Ο αγώνας θα είναι Sprint απόστασης, θα περιλαμβάνει δηλαδή 750μ. κολύμπι, 20χλμ. Ποδηλασία και 5χλμ. τρέξιμο.

Το κολύμπι θα γίνει στην παραλία του Λουτρακίου και θα είναι μια στροφή.
Η ζώνη αλλαγής θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο με τις προηγούμενες χρονιές, δίπλα από το καφέ Waves.

 

Η ποδηλατική διαδρομή θα είναι στην οδό Ελ. Βενιζέλου και θα είναι 3 στροφές.

 

Το τρέξιμο θα γίνει στον παραλιακό δρόμο του Λουτρακίου και θα είναι 2 στροφές των 2500μ.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου:

 

Σάββατο 24/9

 

16:00-20:00 Λειτουργία Γραμματείας

19:00 Τεχνική ενημέρωση αγώνα Age Group

19:30 Τεχνική ενημέρωση αγώνων Πανελληνίου Πρωταθλήματος

20:00 Pasta Party

 

Κυριακή 25/9

 

07:00 Άνοιγμα Γραμματείας και παράδοση πακέτου αθλητών (WAVES)

07:30 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών Bike Check In

08:15 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών

08:30 Εκκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών, Νεανίδων, Βετεράνων Γυναικών

09:30 Εκκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, Εφήβων, Βετεράνων Ανδρών

09:30 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγών για το αγώνα Age Group και σκυταλοδρομίας

10:30 Εκκίνηση αγώνα Age Group και σκυταλοδρομίας

13:00 Απονομές

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τον τελικό αριθμό συμμετοχών σε κάθε κατηγορία

** 10 λεπτά πριν από την εκκίνηση κάθε κούρσας θα γίνεται συνοπτική τεχνική ενημέρωση των αθλητών στη γραμμή εκκίνησης

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)