Triathlon Lifestyle : Τεστ εξάρτησης από το Τρίαθλο και συμβουλές απεξάρτησης

Κάντε το παρακάτω πρόχειρο τεστ και βρείτε το βαθμό εξάρτησής σας από το Τρίαθλο καθώς και τί πρέπει να κάνετε για να απεξαρτηθείτε.

 

Ερωτήσεις

1. Είναι Παρασκευή απόγευμα και σε λίγο θα φύγετε από την δουλειά. Τί σκέφτεστε;

 1. Ωραία, θα κάνω έκπληξη στην γυναίκα/ κοπέλα μου. Θα περάσω να την πάρω για να πάμε ένα ρομαντικό διήμερο.
 2. Πρέπει σήμερα να ξεκουραστώ για να βγάλω την προπόνηση του ΣΚ.

 

2. Μόλις κερδίσατε ένα εισητήριο για Μαγιόρκα, ανοιχτό για ένα χρόνο. Τι σκέφτεστε;

 1. Θα το πω στην γυναίκα/ κοπέλα  μου για να προγραμματίσουμε πότε θα πάμε διακοπές
 2. Τέλεια έχει 70.3 στην Μαγιόρκα.

 

3. Η γυναίκα/ κοπέλα σας έχει γενέθλια σήμερα Παρασκευή το βράδυ αλλά την Κυριακή τρέχετε αγώνα. Τίσκέφτεστε;

 1. Δεν πρέπει να πιω πολύ και να ξενυχτήσω γιατί δεν θα πάω καλά την Κυριακή.
 2. Αυτό έλειπε να με ενδιαφέρει πιο πολύ ο αγώνας. Ας μην κοιμηθώ καθόλου και ας μεθύσω.

 

4. Πήρατε 5.000 μπόνους από την δουλειά και δεν έχετε κάποια άμεση οικονομική ανάγκη. Ποια είναι η πρώτη αυθόρμητη σκέψη σας.

 1. Θα πάρω καινούργιο ποδήλατο.
 2. Θα πάω ταξίδι με την γυναίκα μου σε κάποιο εξωτικό προορισμό.

 

5. Οταν ακούτε το όνομα Μαρκ Αλεν τί σας έρχετε πρώτα στο μυαλό;

 1. Η αλυσίδα οπτικών Mark Aalen
 2. O πρωταθλητής Τριάθλου Mark Allen

 

6. Είστε για διακοπές στις Κυκλάδες και οι συναθλητές σας τρέχουν αγώνα στο εξωτερικό . Ειλικρινά τί σκέφτεστε ;

 1. Τί ωραία που λιώνω σε μία ξαπλώστρα όλη την μέρα.
 2. Ζηλεύω που δεν τρέχω και εγώ αγώνα.

 

7. Την προηγούμενη εβδομάδα πάθατε μία θλάση στον δικέφαλο στο πόδι και ο γιατρός μαζί με τον φυσιοθεραπευτή σας σας είπαν να κάνετε αποχή για μία εβδομάδα. Τί σκέφτεστε;

 1. Ευκαιρία να ξεκουραστώ και να κάνω και άλλα πράγματα που είχα παραμελήσει
 2. Είναι άσχετοι, γιατί με την θλάση στο δικέφαλο να μην κάνω τουλάχιστον κολύμπι;

 

8. Ολοι σας λένε ότι εξαιτίας της προπόνησης αντοχής έχετε αδυνατίσει πολύ και ότι έχετε χάσει την σωματική σας διάπλαση που κάποτε είχατε. Τί κάνετε;

 1. Σταματάτε την προπόνηση τριάθλου, κάνετε αρκετά βάρη και αυξάνετε την ποσότητα του φαγητού σας.
 2. Καμαρώνετε που έχετε αποκτήσει σώμα όπως των πρωταθλητών Τριάθλου.

 

Βαθμολογία

 1. 1=0, 2=10
 2. 1=0, 2=10
 3. 1=10, 2=0
 4. 1=10, 2=0
 5. 1=0, 2=10
 6. 1=0, 2=10
 7. 1=0, 2=10
 8. 1=0, 2=10

0-10 βαθμούς : Είστε ένας απόλυτα “φυσιολογικός” άνθρωπος. Δεν χρειάζετε να ανησυχείτε.

20-30 βαθμούς. Ειστε σε καλό δρόμο. Μερικές φορές παρασύρεστε από την ενασχόλησή σας με το Τρίαθλο αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Απλά θέλει προσοχή.

40- 50 βαθμούς. Εχετε υψηλό επίπεδο εξάρτησης από το Τρίαθλο. Πρέπει να ξεκόψετε λίγο από τους Τριαθλητές φίλους σας και να βλέπετε και άλλους ανθρώπους. Σβήστε από το κινητό σας τα κινητά όλων των Τριαθλητών. Προσπαθήστε να βρείτε και άλλα ενδιαφέροντα. Για ένα μήνα μην κάνετε καθόλου προπόνηση. Με αρκετή προσπάθεια μπορείτε να απεξερτηθείτε.

60-80 βαθμούς. Η επιστήμη συκώνει ψηλά τα χέρια. Εχετε ξεφύγει τελείως. Χρειάζεστε τουλάχιστον ένα χρόνο αποχή από κάθετι που έχει σχέση με το Τρίαθλο. Πουλήστε άμεσα όλο τον αθλητικό σας εξοπλισμό, πετάξτε όλα τα περιοδικά Τριάθλου. Πάρτε την γυναίκα σας και κάνετε διακοπές οι δυό σας κάνοντας clubbing, βλέποντας πολύ σινεμά, κάνοντας κουλτουριάρικες συζητήσεις, πλακωθείτε στις μπύρες. Παρότι δεν έχετε πολλές ελπίδες δοκιμάστε ότι συχαινόσασταν μήπως και γίνει κάτι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)