Οι περισσότεροι όταν μιλούν για το Τρίαθλο έχουν στο μυαλό τους εικόνες από Ironman και ανθρώπους να φτάνουν στα όριά τους, ταλαιπωρώντας το σώμα τους και τον οργανισμό τους γενικότερα. Δυστυχώς αυτή η εντύπωση αποτρέπει πολλούς ανθρώπους να ασχοληθούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους με το άθλημα του Τριάθλου.
Ομως το Τρίαθλο δεν είναι αυτό, είναι πάνω από όλα ένα υγιεινός τρόπος ζωής που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Ετσι σιγά σιγά βλέπουμε αρκετούς διάσημους και διάσημες να ασχολούνται με το Τρίαθλο.
Ετσι το Τρίαθλο σιγά σιγά δεν θεωρείται ένα περιθωριακό άθλημα για κάποιους “υπερβολικούς/ κολλημένους” αλλά ένα άθλημα που πρωτίστως βοηθάει την υγεία μας. Και τι καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό τον ισχυρισμό από τις όμορφες7αθλήτριες που υπάρχουν στον Τρίαθλο…και επειδή συνηθίζεται ας φτιάξουμε ένα “Top 10” από τις πιο ωραίες παρουσίες που έχουν περάσει από τους “αγωνιστικούς χώρους” του Τριάθλου τα τελευταία 20 χρόνια :
10.Felicity Abram (Αυστραλία)
9. Erin Densham (Αυστραλία)
8. Fernanda Keller (Βραζιλία) : H αθλήτρια από την Βραζιλία είναι πλέον μία βετεράνος με άπειρες παρουσίες στο Top 10 της Χαβάη. Χρειάζεται φυσικά η Ειρήνη να της βγάλει ένα δριατροφικό πρόγραμμα για “γράμμωση” αλλά το παραβλέπουμε.
7. Michelle Dillon (Αυστραλία & Μεγάλη Βρεττανία)- H Dillon ήταν υψηλού επιπέδου δρομέας, ύστερα έγινε πολύ επιτυχημένη Τριαθλήτρια και τώρα πλέον είναι προπονητήτρια (βλ. Dillon Team). Δυστυχώς οι φωτογραφίες που βρήκαμε ίσως την αδικούν. Οποιος την έχει δει από κοντά ξέρει ότι είναι πραγματικά πανέμορφη.
6.Helle Frederiksen (Δανία). Ελπίζουμε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012.
5.Pip Taylor (Αυστραλία) -Η Taylor εκτός από εξαιρετικού/ υψηλού επιπέδου αθλήτρια είναι διατολόγος και μόνιμη συνεργάτης του Αμερικάνικου περιοδικού Triathlete. Τα σχόλια είναι περιττά!!!
4. Alexadra Paul (ΗΠΑ)- H ηθοποιός του baywatch που έγινε η αιτία να διαφημιστεί το άθλημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
3.Lokelani McMichael (ΗΠΑ)
2.Annie Emmerson (Μεγάλη Βρεττανία) – Την δεκαετία του 1990 όταν συζητούσαν στους κύκλους του Τριάθλου για ομορφιά ένα όνομα ερχόταν στο μυαλό…Η Αγγλίδα αθλήτρια ήταν πολύ επιπέδου αθλήτρια τόσο στο Τρίαθλο όσο και στο Δίαθλο. Γνωστή εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού την χρησιμοποιούσε στις διαφημίσεις της. Επίσης η συγκεκριμένη φωτογραφίας “την αδικεί”!!!
1.Jenny Fletcher ( ΗΠΑ) – Εξώφυλλο στο triathlete…και όλοι αναρωτιόντουσαν “είναι μοντέλο ή αθλήτρια;”. Διαφωνεί κάποιος για το ότι την ψηφίσαμε στο νούμερο 1.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)