Το Τρίαθλο ως φιλοσοφία και τρόπος ζωής.

Το Τρίαθλο είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα, είναι ένας τρόπος ζωής. Δεν αρκεί να τερματίσεις έναν αγώνα Τριάθλου ακόμα και ένα Ironman ή ακόμα και αρκετά Ironman.

Το να γίνεις Τριαθλητής δεν σημαίνει απλά ότι έχεις αποφασίσει να κάνεις πολλές ώρες κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος καθημερινά.

Το να γίνεις τριαθλητής σημαίνει πρωτίστως  ότι έχεις ενστερνιστεί κάποιες αξίες, που ίσως θα μπορούσε να είναι μερικά από τα παρακάτω:

  • Αποδέχεσαι την διαφορετικότητα των ανθρώπων
  • Σέβεσαι  τους  υπόλοιπους αθλητές
  • Κάθε μέρα θέλεις εξελίσσεσαι συνεχώς και να γίνεσαι καλύτερος σε όλους τους τομείς της ζωής σου
  • Θέλεις να βάζεις συνεχώς νέες προκλήσεις
  • Θέλεις να ανακαλύψεις τα όρια σου
  • Θέλεις να σαλπάρεις για να ανακαλύψεις νέες ηπείρους και μέσα από αυτά τα ταξίδια να ανακαλύψεις τον εαυτό σου
  • Σέβεσαι το σώμα σου
  • Σέβεσαι το περιβάλλον

 

Επειδή είναι πολύ εύκολο να γράφουμε καταλόγους αξιών εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε μερικούς σπουδαίους Τριαθλητές, που όχι μόνο έχουν εξαιρετικές αγωνιστικές αποδόσεις αλλά και εξωαγωνιστικά είναι η καλύτερη διαφήμιση για το Τρίαθλο. Μερικούς «ιδιαίτερους ανθρώπους» που «walk the talk”, αποτελούν δηλαδή προσωποποίηση των αξιών του Τριάθλου.

Τους βρήκαμε και μέσα από μία σύντομη συζήτηση μαζί τους  προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε τί είναι αυτό που λέμε Τρίαθλο ως Φιλοσοφία και τρόπος ζωής.

Διαβάστε τις συνεντεύξεις τους, θα σας φανούν πολύ ενδιαφέρουσες.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.