Δευτέρα 24/5/2021 – Webinar “Η προπονητική για το swimrun: Από αρχάριος σε elite αθλητής»

Δευτέρα 24/5/2021 – Webinar “Η προπονητική για το swimrun: Από αρχάριος σε elite αθλητής»

Monday 24/5/2021 (21:30) Webinar: “SwimRun training with Envol Swimrun Head Coach Nicolas Remires : From Novice to Elite”

Το Triathlon Lab με μεγάλη χαρά και τιμή φιλοξενεί τη Δευτέρα 24/5 έναν από τους κορυφαίους προπονητές swimrun  διεθνώς, τον Coach Nicolas Remires.

O Coach Remires θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές στο χώρο του swimrun και είναι από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στο άθλημα διεθνώς.

Ο ιδρυτής του Triathlon Lab Γιάννης Ψαρέλης μας δήλωσε σχετικά : “Ευχαριστούμε τον Coach Remires που θα είναι μαζί μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του στο swimrun, ένα άθλημα που αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Με πολύ ανυπομονησία περιμένουμε τη διάλεξή του. Ο κάθε αθλητής ή προπονητής οφείλει κάθε μέρα να αναπτύσσεται και γνωστικά. Κάθε μέρα μαθαίνουμε νέα πράγματα και δεν υπάρχει καλύτερη πηγή γνώσης από τους κορυφαίους προπονητές και αθλητές. Το γνωστικό ταξίδι του τριάθλου & των multisports είναι ταξίδι διαβίου μάθησης  και προτείνουμε σε όλους να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του coach Remires. »

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε την διάλεξή του δηλώστε συμμετοχή :

Triathlon Lab Athens

Email : smartsportcoach@hotmail.com

Μερικά σύντομα λόγια για την εισηγητή του σεμιναρίου

Ο Nicolas Remires είναι ο ιδρυτής του Envol Swimrun το οποίο είχε  ξεκινήσει ως Envol Coaching. Η προπονητική εταιρεία του Nicolas Remires επικεντρωνόταν σε αθλητές  τριάθλου, τρεξίματος και κολύμβησης.

Καθώς το ενδιαφέρον και η εμπειρία του από το swimrun μεγάλωνε, οι πελάτες άρχισαν επίσης να προσανατολίζονται περισσότερο στο swimrun.

Η ομάδα Envol ξεκίνησε ως μια μικρή ομάδα προπόνησης στη Στοκχόλμη. Ήταν η πρώτη ομάδα swimrun και η φήμη της ομάδας και οι αθλητές εξαπλώθηκαν γρήγορα στη διεθνή σκηνή swimrun και μέσα σε λίγα χρόνια η Team Envol είχε μέλη σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα έχει περίπου 160 μέλη από 20 χώρες!

Πριν από λίγα χρόνια το όνομα της επιχείρησης άλλαξε σε Envol Swimrun.

Προπονητική Φιλοσοφία

«Το Swimrun είναι για όλους. Αυτή είναι η βάση προπόνησης με το Envol Swimrun. Η καθοδήγηση των ατόμων έχει να κάνει με την πραγματοποίηση των δυνατοτήτων τους. Όλοι μπορούν να βελτιωθούν. Η δουλειά σου ως προπονητής είναι να κατανοήσεις τον αθλητή και μετά να μπορείς να λάβεις το καλύτερο από αυτόν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν θέσει όρια για τον εαυτό τους που πρέπει να «αμφισβητηθούν». Ο καλύτερος τρόπος για να ωθήσετε αυτά τα όρια είναι να κάνετε το αθλητή να δοκιμάσει κάτι νέο, να το κάνετε να συνειδητοποιήσει ότι είναι σε θέση να κάνει περισσότερα από ό, τι θα πίστευε.

Όταν παίρνετε για πρώτη φορά έναν νέο πελάτη/ αθλητή, είναι σημαντικό να γνωρίσετε πολύ καλά τον αθλητή και, στη συνέχεια, να προσαρμοστείτε και να προχωρήσετε σύμφωνα με το επίπεδό του.. “

Swim Run Coach Remires

Swim Run Coach Remires

Summary
Προπόνηση SwimRun
Article Name
Προπόνηση SwimRun
Description
Δευτέρα 24/5/2021 – Webinar “Η προπονητική για το swimrun: Από αρχάριος σε elite αθλητής»

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)