Εύα Μπέκα : 1η θέση στο Τρίαθλο στην Επίδαυρο.

Εύα Μπέκα: Hellenic Triathlon Next Big Thing

Την πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης στο Τρίαθλο στην Επίδαυρο κατέκτησε η Εύα Μπέκα, που ίσως είναι άγνωστη σε αρκετούς καθώς δεν ασχολείται μεγάλο διάστημα με το άθλημα.

Η Εύα Μπέκα είναι μία νέα αθλήτρια που ξεκίνησε να ασχολείται με το τρίαθλο εδώ και ενάμισι χρόνο. Προπονείται με το Γιάννη Ψαρέλη και την Athens Triathlon Team.

Η Εύα μας είπε σχετικά : “Ασχολούμαι με το Τρίαθλο εδώ και ενάμισι χρόνο όχι όσο σοβαρά θα ήθελα λόγω ακαδημαϊκών σπουδών καθώς και του γεγονότος ότι πρέπει να εργάζομαι. Αρχίζει το άθλημα και γίνεται τρόπος ζωής για εμένα και ελπίζω να ασχοληθώ σοβαρά και να ανακαλύψω τα αθλητικά μου όρια»

 

Ο προπονητής της Γιάννης Ψαρέλης μας είπε σχετικά : “H Εύα Μπέκα είναι η μεγάλη άγνωστη του Ελληνικού Τριάθλου που εάν παραμείνει στο Ελληνικό Τρίαθλο θα γράψει τη δική της μοναδική ιστορία. Μου είχε μιλήσει σχετικά με εκείνη ο Παναγιώτης Δημόπουλος αλλά δεν είχα δώσει σημασία. Μία μέρα ζήτησε να έρθει να κάνει τρέξιμο μαζί μας…..

Όταν ζήτησε να κάνει ένα σετ με άλλους αθλητής και την είδα να τρέχει έμεινα πραγματικά άφωνος.

Σε συνδυασμό με την κολύμβηση της έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.

Μεγάλη ευθύνη και χαρά που προπονείται μαζί μας.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να την υποστηρίξουμε σωστά και όλο αυτό που βλέπουμε στις προπονήσεις να φανεί στους αγώνες. Νομίζω ότι εάν παραμείνει θα μιλάμε όλοι για το Big Thing του Ελληνικού Γυναικείου Τριάθλου».

 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.