Triathlon & Duathlon Relays : Athletes Guidelines

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στις σκυταλοδρομίες θα θέλαμε να προσέξουν τους παρακάτω κανόνες

 

Triathlon Relay

Αθλητής/ -τριας Κολύμβησης

Το μέλος της ομάδας που θα ολοκληρώσει την κολύμβηση θα έχει παπούτσια τρεξίματος στην έξοδο της κολύμβησης (όπως και όλοι οι αθλητές που θα κάνουν το τρίαθλο), τα οποία και πρέπει να φορέσει για να τρέξει στην Ζώνη αλλαγών περρνώντας πάνω από την πεζογέφυρα. Δεν επιτρέπεται να τρέξει χωρίς παπούτσια για λόγους ασφαλείας (να γλιστρήσει στην πεζογέφυρα, να κοπεί από αιχμηρό αντικείμενο στον δρόμο…)

Στην έξοδο της κολύμβησης δεν θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού υγρών, όμως εάν ένας αθλητής επιθυμεί μπορεί να έχει αφήσει εκεί το προσωπικό του πλαστικό μπουκάλι νερό. απαγορεύεται να είναι γυάλινο.

Την πεζογέφυρα θα την περάσει ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια και κατεβαίνοντας την ράμπα.Συνιστούμε αναεβαίνοντας να ακουμπάει να χρησιμοποιούν την μπάρα για στήριξη.

Απαγορεύεται να κατέβει τα σκαλοπάτια. Συνολική απόσταση τρεξίματος περίπου 800 μέτρα (τα οποία και έχουν αφαιρεθούν από το τελευταίο τρέξιμο)

 

Τ1

Στην Τ1 το ποδήλατο θα είναι κρεμασμένο στα bike racks. Φθάνοντας ο κολυμβητής στην Ζώνη Αλλαγών θα φορέσει το τσιπ στο πόδι του/ της αθλητή/-τριας ποδηλασίας.

 

Αθλητής/ -τρια ποδηλασίας

Ο/ Η αθλητής/ -τρια που θα κάνει το ποδηλατικό σκέλος μπορεί να μετακινήσει το ποδήλατο από το bike rack μόνο εάν έχει φορέσει το τσιπ στο πόδι και φυσικά εννοείται ότι πρέπει να φοράει κράνος.

Απαγορεύεται να ξεκρεμάσει το ποδήλατο από το bike rack έαν δεν έχει φορέσει το τσιπ στο πόδι του.

Θα τρέξει σέρνοντας το ποδήλατο μέχρι την κόκκινη «Mount/ Dismount” γραμμή οπότε και μπορεί να ανέβει στο ποδήλατο και να αρχίσει να ποδηλατεί.

 

T2

Επιστρέφοντας ο/η αθλητής/ -τρια ποδηλασίας οφείλει να κατέβει στην κόκκινη «Mount/ Dismount” γραμμή και σέρνοντας το ποδήλατο να κατευθυνθεί στην θέση του.

Κρεμάει το ποδήλατο και ύστερα βγάζει το τσιπ, το οποίο και φοράει στο πόδι του δρομέα.

Απαγορεύεται να βγάλει το τσιπ εάν δεν έχει κρεμάσει το ποδήλατο.

 

Duathlon Relay

Τ1

Στην Τ1 το ποδήλατο θα είναι κρεμασμένο στα bike racks. Φθάνοντας ο δρομέας στην Ζώνη Αλλαγών θα φορέσει το τσιπ στο πόδι του/ της αθλητή/-τριας ποδηλασίας.

 

Αθλητής/ -τρια ποδηλασίας

Ο/ Η αθλητής/ -τρια που θα κάνει το ποδηλατικό σκέλος μπορεί να μετακινήσει το ποδήλατο από το bike rack μόνο εάν έχει φορέσει το τσιπ στο πόδι και φυσικά εννοείται ότι πρέπει να φοράει κράνος.

Απαγορεύεται να ξεκραμάσει το ποδήλατο από το bike rack έαν δεν έχει φορέσει το τσιπ στο πόδι του.

Θα τρέξει σέρνοντας το ποδήλατο μέχρι την κόκκινη «Mount/ Dismount” γραμμή οπότε και μπορεί να ανέβει στο ποδήλατο και να αρχίσει να ποδηλατεί.

 

T2

Επιστρέφοντας ο/η αθλητής/ -τρια ποδηλασίας οφείλει να κατέβει στην κόκκινη «Mount/ Dismount” γραμμή και σέρνοντας το ποδήλατο να κατευθυνθεί στην θέση του.

Κρεμάει το ποδήλατο και ύστερα βγάζει το τσιπ και το φοράει στο πόδι του δρομέα.

Απαγορεύεται να βγάλει το τσιπ εάν δεν έχει κρεμάσει το ποδήλατο.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)