Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας στις 12 Μαρτίου

Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας στις 12 Μαρτίου 

 

Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας

& Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και ο Ναυτικός Όμιλος Κυπαρισσίας συνδιοργανώνουν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 τον αγώνα “Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας 2017” και παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων – Νεανίδων  , Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2017.

 

Ο αγώνας είναι ανοιχτός προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Παράλληλα θα γίνει και αγώνας σκυταλοδρομίας με κάθε αθλητής της ομάδας να κάνει από ένα σκέλος του διάθλου. Η επίσημη προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΤΡΙ. www.triathlon-hellas.com

 

“Ταξίδι” πίσω στο χρόνο, στο μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας και στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης. Το Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017 θα διεξαχθεί στην κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σ’ αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου, οι διαθλητές θα έχουν κάθε λόγο να αγωνιστούν αισθανόμενοι το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

 

Ο αγώνας έχει μια ιδιαίτερη χροιά, καθώς διεξάγεται ουσιαστικά στον πιο δοξασμένο ιερό τόπο της αρχαίας Ελλάδας. Ένα βήμα από το αρχαίο στάδιο και το υπόλοιπο συγκρότημα μνημείων και κτηρίων, ο αθλητής θα έχει αίσθηση ότι συμμετέχει σε κάτι παραπάνω από έναν απλό αγώνα. Μέρος της γιορτής των Ολυμπίων και αυτός, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας.

 

Κατηγοριες και Απόστασεις αγώνων Διάθλου

Άνδρες/Γυναίκες (γεν 1997 και μετά)

Έφηβοι/Νεάνιδες (γεν. 1998-2001)

Σκυταλοδρομία

τρέξιμο 5χλμ – ποδηλασία 20χλμ – τρέξιμο 2,5χλμ.

 

Παίδες/Κορασίδες Α  (γεν 2002-2003)

Παίδες – Κορασίδες Β (γεν 2004-2005)

τρέξιμο 2,5χλμ – ποδηλασία 10χλμ – τρέξιμο 1,5χλμ.

 

Παμπαίδες – Παγκορασίδες Α (γεν 2006-2007)

Παμπαίδες – Παγκορασίδες Β (γεν 2008-2009)

1,5χλμ – ποδηλασία 5χλμ – τρέξιμο 0,8χλμ.

 

Παράλληλα με τον αγώνα της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων θα διεξαχθεί και ανοιχτός αγώνας δρόμου 1,5χλμ για παιδιά ηλικλιας 8-11 ετών (γεν 2006-2009)

 

Πρόγραμμα (Κυριακή 12 Μαρτίου) 2017

08:00 Άνοιγμα Γραμματείας και παράδοση πακέτου αθλητών

08:30 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών – Bike Check In

09.30 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β

09.30 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 1.5χλμ παιδιών

10.00 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων Α & Β

11.00 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Άνδρών – Γυναίκών και Σκυταλοδρομίας

 

 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές γίνονται στο link:
http://www.energyraces.gr/register/duathlon-championship/

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.