Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας στις 12 Μαρτίου

Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας στις 12 Μαρτίου 

 

Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας

& Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και ο Ναυτικός Όμιλος Κυπαρισσίας συνδιοργανώνουν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 τον αγώνα “Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας 2017” και παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων – Νεανίδων  , Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2017.

 

Ο αγώνας είναι ανοιχτός προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Παράλληλα θα γίνει και αγώνας σκυταλοδρομίας με κάθε αθλητής της ομάδας να κάνει από ένα σκέλος του διάθλου. Η επίσημη προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΤΡΙ. www.triathlon-hellas.com

 

“Ταξίδι” πίσω στο χρόνο, στο μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας και στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης. Το Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017 θα διεξαχθεί στην κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σ’ αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου, οι διαθλητές θα έχουν κάθε λόγο να αγωνιστούν αισθανόμενοι το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

 

Ο αγώνας έχει μια ιδιαίτερη χροιά, καθώς διεξάγεται ουσιαστικά στον πιο δοξασμένο ιερό τόπο της αρχαίας Ελλάδας. Ένα βήμα από το αρχαίο στάδιο και το υπόλοιπο συγκρότημα μνημείων και κτηρίων, ο αθλητής θα έχει αίσθηση ότι συμμετέχει σε κάτι παραπάνω από έναν απλό αγώνα. Μέρος της γιορτής των Ολυμπίων και αυτός, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας.

 

Κατηγοριες και Απόστασεις αγώνων Διάθλου

Άνδρες/Γυναίκες (γεν 1997 και μετά)

Έφηβοι/Νεάνιδες (γεν. 1998-2001)

Σκυταλοδρομία

τρέξιμο 5χλμ – ποδηλασία 20χλμ – τρέξιμο 2,5χλμ.

 

Παίδες/Κορασίδες Α  (γεν 2002-2003)

Παίδες – Κορασίδες Β (γεν 2004-2005)

τρέξιμο 2,5χλμ – ποδηλασία 10χλμ – τρέξιμο 1,5χλμ.

 

Παμπαίδες – Παγκορασίδες Α (γεν 2006-2007)

Παμπαίδες – Παγκορασίδες Β (γεν 2008-2009)

1,5χλμ – ποδηλασία 5χλμ – τρέξιμο 0,8χλμ.

 

Παράλληλα με τον αγώνα της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων θα διεξαχθεί και ανοιχτός αγώνας δρόμου 1,5χλμ για παιδιά ηλικλιας 8-11 ετών (γεν 2006-2009)

 

Πρόγραμμα (Κυριακή 12 Μαρτίου) 2017

08:00 Άνοιγμα Γραμματείας και παράδοση πακέτου αθλητών

08:30 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών – Bike Check In

09.30 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β

09.30 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 1.5χλμ παιδιών

10.00 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων Α & Β

11.00 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Άνδρών – Γυναίκών και Σκυταλοδρομίας

 

 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές γίνονται στο link:
http://www.energyraces.gr/register/duathlon-championship/

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)