Καλή εμφάνιση ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Δελτίο Τύπου

22.05.2017

 

2017_05_21_Skoularikis-Duathlon-EC

 

Καλή εμφάνιση ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου

Με πλήρη ομάδα η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Aquathlon

 

 

Η διεθνής εκπροσώπηση των αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου συνεχίζεται στις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις multisport της Άνοιξης. Την Κυριακή που μας πέρασε 21/5 διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου μέσης απόστασης στο Σανκτ Βέντελ της Γερμανίας, ενώ το ερχόμενο Σάββατο 27/5 έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Aquathlon στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

 

 

21ος ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου

 

Με επιτυχία ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου μέσης απόστασης (10χλμ τρέξιμο – 60χλμ ποδηλασία – 10χλμ τρέξιμο) που διεξήχθη την Κυριακή 28 Μαϊου στο Sankt Wendel της Γερμανίας (2017 Sankt Wendel ETU Powerman Middle Distance Duathlon European Championships).

 

Εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα στην κατηγορία των Elite, ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την 21η θέση ξανά ανάμεσα στους καλύτερους διαθλητές της Ευρώπης σε έναν εξαιρετικά επίπονο αγώνα με ζέστη και δύσκολες διαδρομές με πολύ ανηφόρα. Ο συνολικός του χρόνος ήταν 3 ώρες 20 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα.

 

Μετά από έναν αγώνα με πολύ έντονο συναγωνισμό, νικητής στους άνδρες και πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Γερμανός Felix Köhler με 2:58.28, δεύτερος ο Δανός Soren Bystrup με 2:59.04 και τρίτος ο Γάλλος Benjamin Choquert με 2:59.51. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Βρετανίδα Emma Pooley με 3:19.48, δεύτερη η Γερμανίδα Laura Zimmermann σε 3:28.49 και τρίτη η Αυστριακή Sandrina Illes σε 3:29.55.

 

 

 

Με πλήρη ομάδα η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Aquathlon στην Μπρατισλάβα

 

Αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας διεξάγεται και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Aquathlon (Bratislava ETU Aquathlon European Championships), όπου η χώρας μας συμμετέχει με πλήρη ομάδα. Συγκεκριμένα, στους Elite Άνδρες αγωνίζεται ο Νίκος Γουϊλτζεκ, στους Elite Juniors o Γιώργος Λάβδας, ενώ στις κατηγορίες των Aqe Group θα συμμετάσχουν οι Κατερίνα Σάπαρη, Νταϊάν Βάτη και Μιχάλης Χιντζιάδης. Παράλληλα, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί και από το διεθνή κριτή μας Αλέξη Γκέλη.

 

 

 

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon Π/Κ & ΠΠ/ΠΚ

 

Η αγωνιστική δραστηριότητα για την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου συνεχίζεται όμως και εντός Ελλάδος αυτή την Κυριακή 28 Μαΐου 2017. Στην παραλία Βαρέα Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon 2017 για τις μικρές κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και o ανοιχτός αναπτυξιακός αγώνας για Age Group “Energy Aquathlon” σε δύο διαφορετικές αποστάσεις, 1χλμ κολύμβησης + 5χλμ τρέξιμο, ή 0,5χλμ κολύμβησης και 2,5χλμ τρέξιμο.

 

Υπενθυμίζουμε πως το Πρωτάθλημα των αναπτυξιακών κατηγοριών καθώς και η προπονητική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο, θα αποτελέσουν κριτήρια για την επιλογή των νεαρών αθλητριών και αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Πρωτάθλημα Τριάθλου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και στο αναπτυξιακό καμπ “ETU Development Camp & ETU Youth Festival” που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 23 Ιουλίου στο Panevezys στη Λιθουανία.

 

 

Το πλήρες πρόγραμμα των διοργανώσεων της Ε.Ο.ΤΡΙ. αλλά και το διεθνές καλεντάρι όπου υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου: www.triathlon-hellas.com

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)