Challenge Championship: Πρόκριση για την Ολγα Βελλή μέσω του Challenge Lisbon

Ολγα Βελλή : 5η θέση και πρόκριση για το Challenge Championship

(παγκόσμιο πρωτάθλημα της Challenge που γίνεται για πρώτη φορά στην μεσαία απόσταση 1900μ κολύμβησης, 90χλμ ποδηλασίας και 21,1 χλμ τρεξίματος)

Η Όλγα Βελλή της Athens Triathlon Team συμμετείχε στο Challenge ύστερα από μία συναρπαστική μάχη κατάφερε να καταταγεί 5η στην ηλικιακή της κατηγορία και να προκριθεί στον τελικό της Challenge που θα γίνει στις 3 Ιουνίου στο Samorin της Σλοβακίας.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κολύμπησε εξαιρετικά και βγήκε πρώτη από τις αθλήτριες της κατηγορίας (32’10”) ένα λεπτό μπροστά από τη δεύτερη  Sopnie Hilterman (Ολλανδία) που κολύμπησε σχεδόν ένα λεπτό πιο αργά (33’07”).

Καθυστέρησε στην Τ1 κάνοντας από τις πιο αργές αλλαγές (4’40”) και έτσι βγήκε Τρίτη στον αγωνιστικό χώρο της ποδηλασίας.

Στην ποδηλασία έκανε τον 4ο χρόνο στην κατηγορία της με 2 ώρες 53’ 40” ενώ 2:42:46 έκανε η Hilterman (Ολλανδία), 2:50:49 η Claire Pepper (Ην.Βασίλειο) και 2:53:33 η Hernandez Pellico (Ισπανία).

Η Ισπανίδα Αθλήτρια τρέχοντας 7 λεπτά πιο γρήγορα από την Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε 2,5 χλμ πριν τον τερματισμό να την προσπεράσει και να τερματίσει σε 5:30:28 ενώ η Ελληνίδα αθλήτρια που είχε επηρρεαστεί από τον υψηλό συνδυασμό θερμοκρασίας και υγρασίας και καθώς «βιάστηκε» στην αρχή  του τρεξίματος τερμάτισε σε 5:33:13.

image3

Επικοινωνήσαμε με την Ελληνίδα αθλήτρια και τη ρωτήσαμε τόσο για τον αγώνα όσο και την πρόκριση στο Championship στο Samorin.

Πρώτη συμμετοχή σε αγώνα της Challenge και πρόκριση στο Championship που θα διαξαχθεί για πρώτη φορά. Χαρούμενη; Περίμενες την πρόκριση;

Απάντηση: Την πρόκριση η αλήθεια είναι ότι δεν την περίμενα και δεν γνώριζα μέχρι και δύο μέρες πριν ότι θα δινόντουσαν slots για το championship. Εννοείται ότι είμαι πολύ χαρούμενη.

Τί πήγε καλά και τί όχι στον αγώνα της Λισαβόνας;

Απάντηση: Ήταν ένας ευχάριστος αγώνας, με εύκολα σχετικά διαδρομές. Το ποδήλατο ήταν 4 Loops όπου από τον 3 γύρο άρχισε να σηκώνει αέρα πράγμα το οποίο με δυσκόλεψε. Στο τρέξιμο  ναι μεν είχε αρκετή ζέστη αλλά η μη σωστή διαχείριση των δυνάμεων μου συνέλαβε στο μη επιθυμητό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ήταν ένας καλός αγώνας και έμεινα ευχαριστημένη από την επίδοση μου.

To Championship είναι σε 23 ημέρες οπότε πρέπει να κάνεις ένα δεύτερο «σκληρό» αγώνα  5-6 ωρών  σε λιγότερο από ένα μήνα. Πόσο έτοιμη είσαι για κάτι τέτοιο και τι θα αλλάξεις σε σχέση με την Λισσαβόνα;

Καθώς δεν περίμενα την πρόκριση μέχρι και την Κυριακή δεν είχα κάποιο πλάνο για μετά τον αγώνα. Θεωρώ ότι με την σωστή καθοδήγηση του προπονητή μου κ. Ψαρέλη Γιάννη θα καταφέρουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και πάνω από όλα να απολαύσω μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω στον αγώνα είναι καλύτερη διαχείριση δυνάμεων. Σίγουρα ένας μεγάλος αγώνας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι αρκετά challenging για μένα!

 image2

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.