Παρασκευή 18 & Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 : Τριήμερο προπονητικό Camp τριάθλου στην Καλαμάτα

 

Προπονητικό Camp Τριάθλου

Καλαμάτα Παρασκευή 17 μέχρι και Κυριακή 20 Ιανουαρίου

 

Το τριήμερο Παρασκευή 17 μέχρι και Κυριακή 20 Ιανουαρίου μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές Τριάθλου καθώς και η κορυφαία σε οργάνωση και επιτυχίες ελληνική ομάδα τριάθλου, Athens Triathlon Team θα βρεθούν στην Καλαμάτα για ένα πολύ πλούσιο προπονητικό τριήμερο.

O συντονιστής προπονητής της ομάδας και πρωταθλητής Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης μας είπε σχετικά :

«Τα τέλη της δεκαετίας του 90 ξεκίνησα να έρχομαι στην Καλαμάτα ατομικά για αθλητική προετοιμασία. Μπορεί η φετινή αφορμή να είναι το Ironman Greece 70.3 που θα γίνει στην Πύλο στις 5 Απριλίου όμως εμείς λατρεύουμε την Καλαμάτα και κάθε χρόνο θα είμαστε εδώ, ανεξάρτητα εάν υπάρχουν αγώνες στο Νομό.

Προσωπικά με κάθε ιδιότητα μου στον αθλητισμό στήριζα και θα στηρίζω την προβολή της Καλαμάτας ως προορισμό αθλητικού τουρισμού. Καθώς είμαστε σε ολυμπιακή χρονιά θα ήθελα να εκφράσω την ευχή το κράτος να αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να δημιουργήσει ένα Εθνικό Αθλητικό Κέντρο στην Καλαμάτα που θα καλύπτει τις ανάγκες της προολυμπιακής μας ομάδας.  Ένα ειλικρινές ευχαριστώ  σε όσους βοήθησαν στο να οργανωθεί σωστά το camp και ιδιαίτερα  στον συνάδελφο προπονητή Τάκη Λαγοπάτη, στη διεύθυνση του ξενοδοχείου Pharae και του γυμναστηρίου Collective που δέχθηκαν να προσαρμοστούν σε κάθε αίτημά μας για να είναι ικανοποιημένοι οι αθλητές και οι προπονητές.»

Η γνωστή αθλητικογράφος, μέλος της ομάδας μας και Marketing Director της Ironman Greece Γκρέτα Λυμπεροπούλου μας δήλωσε σχετικά : «Τα οφέλη για μία περιοχή από ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός όπως το Ironman Greece 70.3 δεν εστιάζονται μόνο στην περίοδο τέλεσης του αγώνα αλλά απλώνονται χρονικά σε μία ευρύτερη περίοδο. Η πλειοψηφία των Ελλήνων Τριαθλητών που θα συμμετέχουν στον αγώνα, θα έρθουν τουλάχιστον για ένα camp προετοιμασίας στην περιοχή Μεσσηνίας. Η δική μας ομάδα είναι αλήθεια ότι έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Καλαμάτα και ερχόμαστε εδώ πολλά χρόνια για προετοιμασία. Πάντα νοιώθουμε ότι η θετική αύρα των ανθρώπων και συνεργατών από την περιοχή είναι το γούρι μας για τα καλά αποτελέσματα στους αγώνες.»

O προπονητής κολύμβησης και παλιός πρωταθλητής του αθλήματος Τάκης Λαγοπάτης που θα είναι μέλος της προπονητικής ομάδας που έχει σχεδιάσει και θα επιβλέψει την προπόνηση των αθλητών δήλωσε σχετικά: «Πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω προπονητικά σε ένα έντονο προπονητικό τριήμερο με μερικούς από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και προπονητές τριάθλου της χώρας μας. Η πόλη μας είναι ιδανικός προορισμός για αθλητική προετοιμασία και όλη η αθλητική οικογένεια της πόλης μας, κάνει ότι είναι εφικτό για να προσελκύσουμε ελληνικές και ξένες ομάδες και γκρουπ. Προσωπικά είμαι σε διαρκή επικοινωνία με φίλους προπονητές και τους διευκολύνω στο σχεδιασμό και την οργάνωση του Camp»

Ενας από τους κορυφαίους Τριαθλητές της χώρας στην απόσταση sprint (περισσότερες από 50 νίκες τα τελευταία 5 χρόνια) και μέλος της προπονητικής μας ομάδας, Παναγιώτης Δημόπουλος που θα συντονίσει το camp μας δήλωσε :

«H Καλαμάτα είναι ένα ιδανικός τόπος χειμερινής προετοιμασίας για όλα τα αθλήματα, ιδιαίτερα για τα αθλήματα δρόμου (τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση open water, τρίαθλο…). Το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον και η κατάλληλη θερμοκρασία μας κάνει να θέλουμε να ερχόμαστε κάθε χρόνο εδώ για κάποιο στάδιο της βασικής μας χειμερινής προετοιμασίας»

Ο αρχηγός της ομάδας Athens Triathlon Team και ένας από τους κορυφαίους Ελληνες Τριαθλητές στην απόσταση Sprint Σπύρος Γκοτζιάς μας δήλωσε σχετικά :

«Οι εξαιρετικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με επαγγελματίες ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να ακούσουν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες των αθλητών, οι άνθρωποι του αθλητισμού της πόλης (προπονητές και υπεύθυνοι αθλητικών εγκαταστάσεων) που θέλουν να βοηθήσουν την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και φυσικά τα τοπικά ΜΜΕ που προβάλουν τις δραστηριότητες συντελούν στο να έχουμε όλα αυτά που θέλει ένας αθλητής,  μία ομάδα και ένας προπονητής για να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα έντονο προπονητικό στάδιο στην Καλαμάτα».

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Pharae κ. Κατσένιος μας δήλωσε σχετικά :

«Ο αθλητικός τουρισμός είναι κάτι που θα πρέπει να ενισχυθεί στην πόλη μας. Οι αθλητές, προπονητές και ομάδες είναι ένα απαιτητικό κοινό που απαιτεί από εμάς ιδιαίτερη τεχνογνωσία στην προσέγγισή τους και στην εξυπηρέτησή τους. Εχουν πολλές ιδιαίτερες απαιτήσεις, όμως συγκαταλέγονται στον τουρισμό υψηλού επιπέδου που ενισχύουν οικονομικά πολλές κατηγορίες επαγγελματιών : Ξενοδοχεία, εστιατόρια, γυμναστήρια, super market, καταστήματα αθλητικών ειδών, φωτογράφους, φυσικοθεραπευτές,…Ευχαριστούμε την ομάδα Τριάθλου και τους πρωταθλητές μας για την αγάπη που έχουν για την πόλη μας και ελπίζουμε να μας έρχονται συχνά».

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το camp, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους επικοινωνίας:

Γκρέτα Λυμπεροπούλου (Κινητό : +694 665 9719, e-mail: gretaki70.3@gmail.com)

Γιάννης Ψαρέλης (Κινητό :+30 6937170260 &Email : smartsportcoach@hotmail.com)

www.triathlon.gr

www.triathlonworld.gr

www.triathloncoach.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)