Στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος το Τρίαθλο.

Εμείς προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι. Ασκήσαμε κριτική στην ΓΓΑ για θέματα αντι- ντόπινγκ όμως πρέπει να τους συγχαρούμε για την απόφασή τους να μεταφέρουν το Τρίαθλο στην κολυμβητική ομοσπονδία ελλάδος.  Η ΓΓΑ από τον Μάρτιο του 2010 είχε εκδώσει δελτίο τύπου όπου μιλούσε για την ανάγκη συνένωσης της Ομοσπονδίας Τριάθλου με άλλη ομοσπονδία.

Αρχικά υπήρχαν φήμες για μεταφορά του Τριάθλου στον ΣΕΓΑΣ. Κάτι βέβαια που εάν γινόταν θα έδειχνε ότι είναι παντελώς άσχετοι οι άνθρωποι που διοικούν τον ελληνικό αθλητισμό.  Για να υπάρξουν έλληνες τριαθλητές υψηλού επιπέδου και οι εθνικές μας ομάδες να μας εκπροσωπούν αντάξια στο εξωτερικό πρέπει να μπορούν να κολυμπούν 1500 στο 17:30. Συνεπώς πρέπει τα κολυμβητικά σωματεία να έχουν και τμήματα τριάθλου. Γιατί μόνο εάν κάνεις σοβαρή κολυμβητική προπόνηση με γκρουπ κολυμβητών μπορείς να επιτύχεις τέτοιους χρόνους. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι εις βάρος των εθνικών μας ομάδων και θα αποτελεί ένδειξη ασχετοσύνης και παρασκηνίου.

Μπράβο στην ΓΓΑ.  Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας να επαληθευτούν και να μας δείξει η ΓΓΑ ότι γνωρίζει από αθλητισμό και αυτό να γίνει άμεσα ώστε να υπάρξει εκπροσώπηση της ελλάδας στα παγκόσμια και ευρωπαικά πρωταθλήματα του 2012.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής απέστειλε σήμερα, προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών: Αντιπτέρισης, Γκόλφ, Θαλασσίου Σκι, Μοντέρνου Πεντάθλου, Ορειβασίας-Αναρρίχησης, Παγοδρομίων, Τριάθλου και Χόκεϊ την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με την επιχορήγηση τους, για το 2010.
Τα αθλήματα που καλλιεργούν οι Ομοσπονδίες σας, ολυμπιακά και μη, εντάχθηκαν στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού στην κατηγορία των Αθλημάτων Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με Στοχευμένη Κρατική Συνδρομή. Μερικώς η κατάταξη αυτή οφείλεται και στις απόψεις που εξέφρασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για τα ολυμπιακά αθλήματα. Η ένταξη στην κατηγορία αυτή με βάση την συνεκτίμηση διαφόρων στοιχείων σημαίνει ότι η κύρια αθλητική δράση οφείλει να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία και η κρατική συνδρομή εν όψει της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας περιορίζεται σε επιλεγμένες αθλητικές δράσεις και υποδομές. Επειδή ασκήθηκε κριτική από διάφορες πλευρές για τον αιφνιδιαστικό τρόπο λήψης της απόφασης αυτής, μετά από διάλογο με την ΕΟΕ, τους εργαζομένους στις Ομοσπονδίες σας και τους εκπροσώπους σας, θεωρούμε το τρέχον έτος, έτος προσαρμογής. Με τα δεδομένα αυτά και με βάση τις εισηγήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καταλήγουμε στις ακόλουθες αποφάσεις.

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου Το άθλημα του Τριάθλου παρουσιάζει επίσης δυσανάλογο για το μέγεθος της δραστηριότητάς του λειτουργικό κόστος. Μεταβατικά για το 2010, προς αποφυγήν αιφνιδιασμού προς τους εργαζόμενους, θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 124.000€ κατόπιν και των παρατηρήσεων της ΕΟΕ για την μισθοδοσία του προσωπικού του και δύο μεταβάσεις σε αθλητικές διοργανώσεις του εξωτερικού για τους δύο αθλητές που έχουν σχετικά υψηλές διακρίσεις. Η αθλητική δραστηριότητα της Ομοσπονδίας το 2010 και η έκτασή της θα μελετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή κατά το τρέχον έτος. Η συνένωση των δυνάμεων της Ομοσπονδίας αυτής με άλλη Ομοσπονδία ομοειδούς κατεύθυνσης είναι μεσοπρόθεσμα απαραίτητη.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)