Η ιστορία του Ελληνικού Τριάθλου

To Ελληνικό τρίαθλο έχει έχει κλείσει περισσότερα από 25 χρόνια ζωής. Πολλοί από τους ανθρώπους που προσέφεραν σημαντικά στην ανάπτυξη του ή και πρωταγωνιστούσαν κάποτε αθλητικά έχουν ξεχαστεί ή και κάποιοι από αυτούς δεν είναι πλέον στη ζωή. Οι σημερινοί πρωταγωνιστές του αθλήματος τότε δεν είχαν γεννηθεί.

Δυστυχώς αυτοί που έφεραν και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος σχεδόν ποτέ δεν αναφέρονται σε ιστοσελίδες και άρθρα. Έχοντας στην κατοχή μας ένα σημαντικό μέρος του αρχείου της ιστορίας του αθλήματος θεωρούμε καθήκον μας να το κάνουμε ψηφιακό και να πούμε ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” σε κάποιους ανθρώπους.

Παρακαλούμε όποιον έχει αποτελέσματα και φωτογραφίες από παλαιότερους αγώνες να μας τα στείλει στο : info@triathlonworld.gr

163669_144856732235254_8227900_n

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.