Αγώνες Κολύμβησης (Open Water) & Aquathlon (Κολύμβηση & Τρέξιμο) : Κυριακή 4 Ιουνίου (Π.Φάληρο)

ΑΓΩΝΕΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ “P. FALIRO NUVENTI SWIMMING & AQUATHLON RACES” 4.6.2017

 

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά στο link:

https://goo.gl/forms/JSiAdyoS8AXjCeRz1

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Η Nuventi, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, διοργανώνει την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 τους αγώνες Κολύμβησης Open Water & Aquathlon P. Faliro Nuventi Swimming & Aquathlon Races στο Π. Φάληρο. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες Σκυταλοδρομίας Aquathlon. Οι αγώνες Aquathlon είναι οι μοναδικοί στα νότια προάστια και έχουν εύκολη πρόσβαση για όλους με όλα τα μέσα μεταφοράς. Για τη δρομική διαδρομή του Aquathlon, θα υπάρχουν ειδικές λωρίδες στον παραλιακό πεζόδρομο κλειστές στην κυκλοφορία πεζών.

 

Οι αγώνες P. Faliro Nuventi Swimming & Aquathlon Races είναι ανοιχτοί σε όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Θα γίνουν βραβεύσεις γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών. Ετοιμαστείτε να βρείτε τα όρια σας σε έναν αγώνα μεγάλης απόστασης ή να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε έναν μικρότερης. Και τα δύο υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες γεμάτες δράση και θετική ενέργεια!

 

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξασφαλισθεί με την παρουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών και διασωστών της Lifeguard Hellas.

 

ΑΓΩΝΕΣ

 

Ατομικοί

 • Κολύμβηση Open Water 1.500 μ
 • Κολύμβηση Open Water 3.000 μ
 • AquathlonSprint (Κολύμβηση 750 μ – Τρέξιμο 5 χλμ)
 • AquathlonLong (Κολύμβηση 1.500 μ – Τρέξιμο 10 χλμ)
 • AquathlonKids (Κολύμβηση 50 μ – Τρέξιμο 300 μ) για παιδιά 9-12 ετών

 

Ομαδικός

 • Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων (Κολύμβηση 750 μ – Τρέξιμο 5 χλμ)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

 • Ανδρών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
 • Γυναικών: 16-29, 30-39, 40-49, 50+

Σκυταλοδρομίες (2 ατόμων):

 • Ανδρών / Μικτές (ομάδες ανδρών ή μικτές ανδρών/γυναικών)
 • Γυναικών

Για να σχηματισθεί κατηγορία απαιτούνται τουλάχιστον 4 αθλητές. Διαφορετικά, θα γίνεται μετάπτωση στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Θα απονεμηθούν μετάλλια για τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών σε κάθε αγώνα καθώς και για τις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ανδρών και γυναικών.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε κάθε τερματίζοντα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Σάββατο 3/6, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)

13:00 – 14:00 Τεχνική ενημέρωση

14:00 – 18:00 Γραμματεία διοργάνωσης

 

Κυριακή 4/6, Πλατεία Παραλίας Μπάτη Π. Φάληρο (στάση τραμ Μπάτης)

08:00 – 09:00 Γραμματεία αγώνων

08:15 Άνοιγμα ζώνης αλλαγών

09:30 Εκκίνηση Aquathlon Sprint, Long και Σκυταλοδρομίας

09:30 Εκκίνηση Κολύμβησης Open Water 1.500 μ και 3.000 μ

11:30 Εκκίνηση Aquathlon Kids

 • Οι ώρες εκκίνησης ενδέχεται να τροποποιηθούν για την αποφυγή συνωστισμού.
 • Οι απονομές θα γίνουν μετά τους τερματισμούς.

 

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τριγωνική διαδρομή 750 μ ορισμένη με σημαδούρες. Μια φορά για το Aquathlon Sprint, δυο φορές για το Aquathlon Long και την Κολύμβηση Open Water 1.500 μ και τέσσερις φορές για την Κολύμβησης Open Water 3.000 μ.

Ευθεία απόσταση 50 μ κατά μήκος της παραλίας για το Aquathlon Kids.

 

ΤΡΕΞΙΜΟ

Ένας κύκλος των 5 χλμ για το Aquathlon Sprint και δυο κύκλοι των 5 χλμ για το Aquathlon Long σε επίπεδη διαδρομή.

Από τον Μπάτη, οι αθλητές πηγαίνουν ευθεία από τη δεξιά πλευρά του πεζόδρομου και κατά μήκος των γραμμών του τραμ. Πριν το σιντριβάνι του Φλοίσβου, πηγαίνουμε προς τα αριστερά και επάνω από τις ράμπες έως το πάρκο Φλοίσβου. Στροφή αριστερά στο πρώτο δρομάκι του πάρκου και ευθεία έως τη θάλασσα. Δεξιά στροφή και κατόπιν ευθεία κατά μήκος της παραθαλάσσιου πεζόδρομου. Μπαίνουμε στη Μαρίνα Φλοίσβου και στρίβουμε δεξιά στον πεζόδρομο που περνά μπροστά από τα καταστήματα. Συνεχίζουμε ευθεία στον πεζόδρομο και στρίβουμε αριστερά στον τελευταίο χώρο παρκινγκ πριν την έξοδο της μαρίνας. Πηγαίνουμε ευθεία στην προβλήτα Ε και βλέπουμε στα δεξιά μας το θωρηκτό Αβέρωφ. Στρίβουμε αριστερά στην προβλήτα έως τέρμα της που βρίσκεται ο πύργος ελέγχου της μαρίνας. Εκεί κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε πίσω στον Μπάτη από την ίδια διαδρομή.

Για το Aquathlon Kids, δύο κύκλοι των 150 μ στην παραλία.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 

 1. Η γραμματεία την ημέρα των αγώνων και η ζώνη αλλαγών του αγώνα θα βρίσκονται στην πλατεία εκδηλώσεων της παραλίας Μπάτη στο Π. Φάληρο. Η εκκίνηση του αγώνα για την κολύμβηση και το aquathlon θα δοθεί στην παραλία δίπλα ακριβώς από την πλατεία.
 2. Κολυμβητικό σκέλος σε τριγωνική διαδρομή ορισμένη με σημαδούρες. Στην κολύμβηση, επιτρέπεται η χρήση στολής εάν η θερμοκρασία νερού είναι κάτω από 21 °C. Δεν επιτρέπονται βοηθητικά μέσα όπως πέδιλα και αναπνευστήρες.
 3. Δρομική διαδρομή επίπεδη σε παραθαλάσσιο πεζόδρομο.
 4. Ο αριθμός ΒΙΒ πρέπει να φαίνεται στο μπροστά μέρος του σώματος στο τρέξιμο. Συνιστούμε να φοράτε τον αριθμό ΒΙΒ σε ελαστική ζώνη.
 5. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές και τους γύρους που έχουν διανύσει κατά τη διάρκεια των αγώνων.
 6. Στις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται εντός της ζώνης αλλαγών και στον χώρο κάθε ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το chip χρονομέτρησης της ομάδας στον αστράγαλο.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

https://goo.gl/DpTvYR

http://www.bathingwaterprofiles.gr/map/GRBW069201076

Στάση τραμ Μπάτης

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

 

Ηλεκτρονική με chip

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 2001 και πριν. Για τη συμμετοχή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε και υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στο link https://goo.gl/CPzwbg. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μέσα στους τελευταίους 12 μήνες και να προσκομίσουν αντίγραφο ιατρικής βεβαίωσης παθολόγου ή καρδιολόγου (ή αντίγραφο δελτίου αθλητή εν ισχύ) ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες. Παρακαλούμε φέρτε τη δήλωση συμπληρωμένη και τη βεβαίωση (ή το δελτίο αθλητή) πριν τα events για να μην γίνουν καθυστερήσεις. Ο γονέας ή κηδεμόνας ανηλίκου θα πρέπει να υποβάλλει και υπογράψει τη δήλωση πριν τα events.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Οι εθελοντές είναι η ψυχή κάθε αθλητικής εκδήλωσης. Πάρτε μέρος και εσείς υποστηρίζοντας από κοντά την προσπάθεια των αθλητών. Όλοι οι εθελοντές θα λάβουν τη μπλούζα των αγώνων.

Τομείς εθελοντικής προσφοράς είναι: Γραμματεία αγώνων, επίβλεψη ζώνης αλλαγών, επιτήρηση δρομικών αγωνιστικών διαδρομών, απονομές μεταλλίων, συλλογή chip χρονομέτρησης από τους τερματίζοντες, σταθμός νερού, φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση αγώνων. Θα χρειαστεί η παρουσία σας για περίπου 3 ώρες την ημέρα των αγώνων. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και εκπαίδευση των εθελοντών το Σάββατο 20/5 και ώρες 18:00-19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό).

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και γίνετε μέλη του Team Εθελοντών στο link: https://goo.gl/forms/3KAq3uRizexl1r843

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Μπορείτε να συμβάλετε στη δράση «Αθλητές για το Περιβάλλον» ανακυκλώνοντας ό,τι πλαστικό μπουκάλι ή συσκευασία ενεργειακών gel χρησιμοποιήσετε.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Μέρος των εσόδων από τους αγώνες θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που θα προσφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο του Δήμου Π. Φαλήρου.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (chip, αριθμός ΒΙΒ κλπ.) θα γίνει το Σάββατο 3/6 και ώρες 14:00-18:00 από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό). Η παραλαβή θα γίνεται στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου. Αν κάποιοι δεν προλάβουν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής το Σάββατο 3/6, μπορούν να το πάρουν από τη γραμματεία των αγώνων την Κυριακή 4/6 και ώρες 8:00-9:00 πμ.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Η τεχνική ενημέρωση διεξαχθεί το Σάββατο 3/6 και ώρες 13:00-14:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Στάση Τραμ Τροκαντερό). Η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου. Θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε ερωτήματά σας.

 

ΜΠΛΟΥΖΕΣ / T-SHIRTS

 

Μπλούζες από οργανικό βαμβάκι με το λογότυπο των αγώνων https://goo.gl/xGCcKb περιλαμβάνονται στην εγγραφή των πρώτων 250 ενηλίκων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΧΟΡΗΓΩΝ

 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ό,τι προϊόντα, υπηρεσίες και δώρα προσφέρουν χορηγοί και υποστηρικτές.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στους αγώνες. Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο link: https://goo.gl/forms/JSiAdyoS8AXjCeRz1

 

Για εγγραφή και πληρωμή μέχρι 28/5

 • Κολύμβηση Open Water (1.500 μ) 20 ευρώ
 • Κολύμβηση Open Water (3.000 μ) 20 ευρώ
 • Aquathlon Sprint 20 ευρώ
 • Aquathlon Long 20 ευρώ
 • Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων, 30 ευρώ
 • Aquathlon Kids δωρεάν

 

Για εγγραφές από 29/5 και μετά

 • Κολύμβηση Open Water (1.500 μ) 25 ευρώ
 • Κολύμβηση Open Water (3.000 μ) 25 ευρώ
 • AquathlonSprint 25 ευρώ
 • AquathlonLong 25 ευρώ
 • Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων, 40 ευρώ
 • AquathlonKidsδωρεάν

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 2/6.

Τα ΒΙΒ θα έχουν το όνομα των συμμετεχόντων για όσες εγγραφές και πληρωμές γίνουν έως και την Παρασκευή 26/5.

Η συμμετοχή στο Aquathlon Kids είναι δωρεάν και δεν παρέχεται χρονομέτρηση ούτε σχετικό πακέτο συμμετοχής (chip, αριθμός ΒΙΒ κλπ.).

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ / PIRAEUS BANK

IBAN: GR9101720420005042076253083

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: NUVENTI

 • Το ονοματεπώνυμο σας πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε στην αιτιολογία/περιγραφή του καταθετηρίου αλλιώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή σας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Στέλιος Χάσικος, Ph.D.

Τηλ. 6944698981

nuventi@yahoo.com

www.facebook.com/nuventi

 

#Nuventi #OpenWaterSwimming #Swimming #Aquathlon #WeLoveSwimming #WeLoveAquathlon #WeLoveRacing

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)