Προκήρυξη Επιδαύριων Αγώνων Τριάθλου & Ποδηλασίας

Ο  Δήμος Επιδαύρου σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό οδηγό www.pocket-guide.gr διοργανώνουν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου διήμερο Πολιτιστικών και Αθλητικών εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα με δωρεάν συμμετοχή. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ποδηλατικούς αγώνες καθώς και αγώνες ατομικού και ομαδικού Τριάθλου.

Σάββατο, 27/09/2014

 1. Ποδηλατικός Αγώνας 35 χιλιομέτρων (καθαρά αγωνιστικά χιλιόμετρα 24 – το ελεύθερο δίνεται μετά από 11 χιλ.).
  Εκκίνηση: 
  Αρχαία Επίδαυρος
  Τερματισμός
  :  Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου
  Διαδρομή: Αρχαία Επίδαυρος, Νέα Επίδαυρος, Δήμαινα, Λυγουριό,  Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.
  Υψομετρικά: 396 μέτρων
  Εκκίνηση: 16:00
  Απονομή: Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου
  ‘Έπαθλα: Στους τρεις πρώτους /τες της γενικής κατάταξης θα απονεμηθούν  κύπελλα και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα. Στο βάθρο ανεβαίνει η πρώτη εξάδα κάθε κατηγορίας.
 2. Ποδηλατικός Αγώνας 70 χιλιομέτρων (καθαρά αγωνιστικά χιλιόμετρα 59 – το ελεύθερο δίνεται μετά από 11 χιλ.).
  Εκκίνηση: Αρχαία Επίδαυρος
  Τερματισμός
  :  Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου
  Διαδρομή:
  Αρχαία Επίδαυρος, Νέα Επίδαυρος, Δήμαινα, Λυγουριό, Αδάμι, Κολιάκι, Άνω Επίδαυρος, Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.
  Υψομετρικά: 1,390 μέτρα
  Εκκίνηση: 16:00
  Απονομή: Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου
  Έπαθλα: Στους τρεις πρώτους /τες της γενικής κατάταξης θα απονεμηθούν  κύπελλα και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα. Στο βάθρο ανεβαίνει η πρώτη εξάδα κάθε κατηγορίας.


Κυριακή, 28/09/2014

 1. Sprint DistanceTriathlon (800μ κολύμβησης, 30χλμ ποδηλασίας, 5χλμ τρεξίματος).
  Εκκίνηση/Τερματισμός
  : Αρχαία Επίδαυρος
  Διαδρομή: Αρχαία Επίδαυρος,  Λυγουριό, Αρχαία Επίδαυρος.
  Ποδηλατική Διαδρομή: Αρχαία Επίδαυρος, Λυγουριό, Αρχαία Επίδαυρος. Πρόκειται για κυκλική και σηματοδοτημένη ανά  χλμ ποδηλατική διαδρομή, η οποία  είναι επίπεδη στα 8 πρώτα χλμκαι ανηφορική στα υπόλοιπα 7χλμ, μέχρι το Λυγουριό. Η επιστροφή των 15 χλμ προς Αρχαία Επίδαυρο είναι κατηφορική.
  Λεπτομέρειες Ποδηλατικής Διαδρομής
  Υψομετρικά:
  396 μέτρων
  Εκκίνηση: 10:30 πμ
  Λεπτομέρειες Διαδρομής Τρεξίματος: Ο αγώνας τρεξίματος των  5χλμ. αφορά σε επίπεδη διαδρομή εντός της Αρχαίας Επιδαύρου.
  Έπαθλα: Στους τρεις πρώτους /τες της γενικής κατάταξης και της ηλικιακής κατηγορίας από 50 ετών και άνω, θα απονεμηθούν  κύπελλα και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα. Στο βάθρο ανεβαίνει η πρώτη εξάδα κάθε κατηγορίας.
 2. Αγώνες Τριάθλου για παιδιά(περιλαμβάνουν 150μ κολύμβησης, 2χιλ.ποδηλασίας, 500μ τρεξίματος).
  Διαδρομή:
  Αρχαία Επίδαυρος.
  Εκκίνηση: 13:00
  Έπαθλα: Στους τρεις πρώτους /τες της γενικής κατάταξης θα απονεμηθούν  κύπελλα και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικά διπλώματα. Στο βάθρο ανεβαίνει η πρώτη εξάδα κάθε κατηγορίας.

Σημείωση: Οι αγωνιζόμενοι έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε έναν από τους 2 ποδηλατικούς αγώνες (35 ή 70χλμ.) που διεξάγετε το Σάββατο 27/09, καθώς και στο τρίαθλο την επόμενη μέρα, Κυριακή 28/09.

Η δήλωση συμμετοχών γίνεται δωρεάν. Ωστόσο, συμμετέχοντες και μη, μπορούν να καταβάλουν προαιρετικά οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν για φιλανθρωπικό σκοπό υπέρ του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ (παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια). Στους  παραπάνω αγώνες θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα ασφαλείας με την παρουσία ναυαγοσωστών (ΕΝΑΚ), τροχαίας και εθελοντών. Για τους συμμετέχοντες αθλητές, συνοδούς και τις οικογένειες τους θα υπάρξουν ειδικές τιμές διαμονής και εστίασης από τις τοπικές επιχειρήσεις.  Όλο το Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν επίσης, για τους αθλητές καθώς και όλους τους επισκέπτες, ένα πλήθος από events (έκθεση και διαγωνισμός κλασσικών αυτοκινήτων, παραδοσιακή βραδιά, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, Beach party, κλπ). Ολοκληρωμένο το πρόγραμμα των events καθώς και οι προσφορές διαμονής και εστίασης θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα www.smartsolutions.gr.  

Για αναλυτικές πληροφορίες και συμμετοχές, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.smartsolutions.gr και www.epidavros.gr, ή εναλλακτικά επικοινωνήστε στο info@smartsolutions.gr, ή στο 210-9830680. Επίσης μπορείτε να ενημερώνεσθε και μέσα από την σελίδα μας στο facebook.

Για τυχόν  τεχνικά αγωνιστικά  θέματα, επικοινωνήστε με τους κύριους:
Αναστάσιο Σταθόπουλο: 6945536280
Αθανάσιο Κανελλόπουλο: 6972580488

Πληροφορίες Περιοχής (περιλαμβάνονται μόνο οι περιοχές από τις οποίες θα περάσουν οι περισσότεροι αθλητές): Αρχαία Επίδαυρος, Νέα Επίδαυρος, Δήμαινα, Λυγουριό, Αδάμι, Κολιάκι.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση της Διοργάνωσης μέσα στις επόμενες μέρες.

 

Summary
Article Name
Epidavros Cycling and Triathlon Races
Description
Ο Δήμος Επιδαύρου σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό οδηγό www.pocket-guide.gr διοργανώνουν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου διήμερο Πολιτιστικών και Αθλητικών εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα με δωρεάν συμμετοχή. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ποδηλατικούς αγώνες καθώς και αγώνες ατομικού και ομαδικού Τριάθλου.
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)