Πανελλήνιο πρωτάθλημα Sprint & Supersprint : Τεχνική Ενημέρωση

Ανακοίνωση των διοργανωτών.Το πρόγραμμα της ημέρας και οι κατηγορίες του αγώνας της 11ης Μαΐου είναι τα ακόλουθα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

SPRINT (750m, 20km, 6km)

Ατομικό: Open Age Groups Ανδρών & Γυναικών, Παν/νιο ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (No Drafting)

Ομαδικό: Open (No Drafting)

SUPER SPRINT (300m, 10km, 2km)

Ατομικό: Open Age Groups Ανδρών & Γυναικών

Ατομικό: Πανελλήνιο Παίδων / Παμπαίδων

Οι ώρες εκκίνησης διαμορφώνονται ως εξής:

1η Εκκίνηση:  9:30 (Sprint Distance)

Ατομικό: ΠΑΝ/ΝΙΟ ΑΝΔΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Drafting)

 

2η Εκκίνησης: 10:15 (Sprint Distance)

Ατομικό: Παν/νιο ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (No Drafting)

Ατομικό: Open Age Groups Ανδρών & Γυναικών, Παν/νιο ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (No Drafting)

Ομαδικό: Open (No Drafting)

 

3η Εκκίνηση: 11:00 (Super Sprint Distance)

Ατομικό: Open Age Groups Ανδρών & Γυναικών

Ατομικό: Πανελλήνιο Παίδων / Παμπαίδων

 

Τεχνικές Πληροφορίες

 • Η Γραμματεία θα είναι στις εγκαταστάσεις του Ολ. Κωπηλατοδρομίου από τις 7.00 έως τις 8.45. Θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής της τσάντας και το Σάββατο (Moraitis Sports).
 • Η ζώνη αλλαγής για το check-in κλείνει για όλες τις κατηγορίες στις 9.15
 • Την ημέρα του αγώνα δεν θα πραγματοποιηθούν αλλαγές σε αποστάσεις ή είδος συμμετοχής (ατομικό, ομαδικό, Age group, κλπ). Δεκτές θα γίνονται αλλαγές ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή (14:00) στο email: admin@transitionsports.gr
 • Παρακαλείστε όλοι να παρακολουθήσετε την τεχνική ενημέρωση στις 09.15, καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφορές από προηγούμενες χρονιές:

o    Η ζώνη αλλαγής έχει χωριστεί σε δύο μέρη. Στην έξοδο από το νερό (βοριότερα από το Moraitis Sports) οι αθλητές αφήνουν σε αριθμημένα κουτιά σκουφάκι, γυαλιά και wetsuit και φορώντας παπούτσια  τρέχουν στις εγκαταστάσεις του Ολ. Κωπηλατοδρομίου.

o    Εκεί παίρνουν τα ποδήλατα από τα rack και ξεκινούν τους γύρους του ποδηλάτου. Η Έξοδος από την ζώνη είναι στον Βορρά και τα ποδήλατα βγαίνουν κάνουν αναστροφή και κινούνται προς νότο για να μπουν στην διαδρομή του Κωπηλατοδρομίου.

o    Η διαδρομή του τρεξίματος είναι η ίδια με το Παν/νιο Διάθλου 2014 συνολικού μήκος 6km για το SPRINT (αναστροφή στο γεφυράκι) και 2km για το SUPER SPRINT (αναστροφή στα 1000m).

o    ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ: Ο κολυμβητής θα πρέπει να τρέξει από την έξοδο του νερού έως την ζώνη αλλαγής στο Ολ Κωπηλατοδρόμιο, καλύπτοντας μια απόσταση 700 – 800m. Για το λόγο αυτό πρέπει να έχει παπούτσια στην έξοδο από το νερό.

 • H προτεινόμενη πορεία για το πρωί πριν τον αγώνα είναι:

o    Οι αθλητές προτείνεται να παρκάρουν στο Ολ. Κωπηλατοδρόμιο

o    Παραλαμβάνουν την τσάντα από την Γραμματεία, απέναντι από την Ζώνη Αλλαγής

o    Αφήνουν το Ποδήλατο στο αριθμημένο Rack

o    Έχοντας μαζί το wetsuit, τα γυαλιά κολύμβησης, σκουφάκι, παπούτσια τρεξίματος μετακινούνται στην παραλία όπου σε αριθμημένο box αφήνουν τα παπούτσια.

o    Συνεχίζουν παραλιακά μέχρι το Moraitis Sports όπου θα γίνει η τεχνική ενημέρωση και οι εκκινήσεις για όλες τις κατηγορίες και αποστάσεις.

 • Τηρήστε αυστηρά τους κανονισμούς στην ζώνη αλλαγής, όλα μέσα στο ΒΟΧ.
 • Το κράνος τοποθετείται στο τιμόνι του ποδηλάτου, χωρίς να είναι δεμένο.
 • Νερό και POWERADE στην εκκίνηση και στον  Τερματισμό του τρεξίματος καθώς και στα 1500-4500.
 • Χρήση WETSUIT: Οι αθλητές που παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο, δεν θα χρησιμοποιήσουν wetsuit αν η θερμοκρασία του νερού είναι πάνω από 20ο C. Για τα Age Groups η επιλογή είναι ελεύθερη.
 • Ιδιαίτερη προσοχή στο mount / dismount [στην περιοχή που ανεβαίνετε και κατεβαίνετε από το ποδήλατο, κόκκινο χαλί].
 • Το Παν/νιο Ανδρών / Γυναικών είναι drafting, για τις υπόλοιπες κατηγορίες no drafting (12m απόσταση).
 • Θα υπάρχει πίνακας που θα γράφει το νούμερο του αθλητή για το PENALTY BOX (μετά την έξοδο από την ζώνη αλλαγής). Ο κάθε αθλητής υποχρεούται να κοιτάζει τον πίνακα για πιθανή ποινή.
 • Θα υπάρχει Penalty box  (μετά την έξοδο από την ζώνη αλλαγής)
 • Θα υπάρχουν 3 ΚΡΙΤΕΣ στον χώρο του ποδηλάτου με μηχανές για την καλύτερη δυνατή επόπτευση του αγώνα.
  • Wheel station: Χώρος οπού θα μπορείτε να έχετε ρόδα για τυχόν αντικατάσταση. (πριν την ζώνη αλλαγής στο “s”). Εάν έχετε τροχούς παραδώστε τις στον κριτή που θα τις μεταφέρει στο Wheel Station
  • Για τους αθλητές στο τρέξιμο και στο ποδήλατο απαγορεύεται η συμμετοχή με γυμνό τον κορμό
  • Απαγορεύεται η χρήση συσκευών αναπαραγωγής ήχου
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Άμεση παράδοση του Timing Chip, μετά το τέλος του αγώνα.
 • Τα ΒΟΧ παραμένουν στην ζώνη αλλαγής και δεν μετακινούνται.
 • Παράκληση: Μετά το πέρας του αγώνα σας, όχι άσκοπες μετακινήσεις στους χώρους που αγωνίζονται άλλοι συναθλητές σας, διότι δημιουργούνται προβλήματα.
 • Parking: Είτε στο Moraitis Sports είτε στο Κωπηλατοδρόμιο. Η αναμεταξύ τους απόσταση είναι περίπου 400μ – 500μ.
 • Για λόγους ασφαλείας η Ζώνη Αλλαγών (Transition Area) θα βιντεοσκοπείται.
 • Φωτογραφίες για όλους τους αθλητές θα τραβήξουν ΜΟΝΟ διαπιστευμένοι φωτογράφοι της Transition και όλα τα έσοδα θα διατεθούν μέσω των μηχανισμών δωρεάς του  Χαμόγελου του Παιδιού. Επιτρέπεται λήψη φωτογραφιών αυστηρά για προσωπική χρήση.
  • Στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει Stand του εργομετρικού κέντρου myathlete, προσφέροντας μια δωρεάν εργομέτρηση στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα καθώς και σε τρεις ακόμα συμμετέχοντες ύστερα από κλήρωση.
 • Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο Moraitis Sports Center μετά και τον τερματισμό των Αθλητών του SUPER SPRINT (13.00)

 

Start3

Summary
Triathlon Sprint & Super sprint national championships
Article Name
Triathlon Sprint & Super sprint national championships
Description
Σημαντικές αλλαγές στις διαδρομές και το πρόγραμμα των αγώνων
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)