Transition 3, 29/4/2012

Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών. Ο πρώτος αγώνας τριάθλου της Transition Sports στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! 183 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις Moraitis Sports και γέμισαν με ενθουσιασμό και θετική ενέργεια τη παραλία του Σχινιά!

Η ημέρα για τους διοργανωτές ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το πρωί. Δεκάδες εθελοντές πήραν τις θέσεις τους όπως είχαν ενημερωθεί από τις προηγούμενες μέρες από την υπεύθυνη εθελοντισμού Ιωάννα Χατζησάββα, έγιναν οι τελευταίες εργασίες στη ζώνη αλλαγής και τοποθετήθηκε ο κολυμβητικός στίβος.

Οι πρώτοι αθλητές άρχισαν να φτάνουν στην παραλία μετά τις 7:30 οπότε και άνοιξε η γραμματεία που υποδέχθηκε τους πρώτους αθλητές.  Η Δανάη Μωραΐτη και οι συνεργάτες της εξυπηρέτησαν χωρίς καθυστερήσεις τους αθλητές, παραδίδοντάς τους την αναμνηστική τσάντα και ένα ανοιξιάτικο φυτό, προσφορά από τα «Φυτώρια Παπανικολάου».

Λίγα λεπτά αργότερα η ζώνη αλλαγής άρχισε να γεμίζει ποδήλατα και τον απαραίτητο τριαθλητικό εξοπλισμό, με την καθοδήγηση του έμπειρου τριαθλητή Στέλιου Ανδρεάδη που έζησε τον αγώνα από τη μεριά της διοργάνωσης αυτή τη φορά! Ολοκαίνουρια racks, μοκέτα στη ζώνη αλλαγής, μεγάλα καλαίσθητα κουτιά για τον εξοπλισμό, δυνατή μουσική και η τεράστια αψίδα τερματισμού με δεκάδες φυτά ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν οι αθλητές και άνοιξε την όρεξη σε όλους για το αγωνιστικό σκέλος!

Ο Δημήτρης Μωραΐτης, στις 9:20 καλωσόρισε τους αθλητές και τους συνοδούς στις εγκαταστάσεις του και εγκαινίασε τη νέα σειρά αγώνων της Transition Sports ενώ αμέσως μετά ο Στέλιος Ανδρεάδης έκανε την τεχνική ενημέρωση, αναφέροντας όλα όσα πρέπει να ξέρει ο αθλητής για την έγκυρη και ασφαλή συμμετοχή του.

Λίγα λεπτά μετά τις 9:30 η εκκίνηση δόθηκε και οι αθλητές ξεκίνησαν με την κολύμβηση. 750 μέτρα σε σχήμα τραπεζίου για καλύτερο έλεγχο της διαδρομής και δύο σκάφη, καγιάκ και SUP σε διαρκή κίνηση για να εποπτεύουν τους αθλητές.

Η θάλασσα ήρεμη και ένα ελαφρύ βοριαδάκι δεν ενόχλησε την προσπάθεια των αθλητών. Από την πρώτη κιόλας σημαδούρα ξεχώρισαν οι πιο δυνατοί κολυμβητές. Πρώτος πάτησε στη μοκέτα της παραλίας ο Δημήτρης Ρίζας σε μόλις 9’53’’, αθλητής του ομαδικού, ενώ αμέσως μετά ο Γιώργος Αλυφαντής σε χρόνο 10’34’’, δεύτερος overall και η Λουκία Λουκοπούλου σε χρόνο 13’34’’ πρώτη overall.

Μετά το κολυμβητικό σκέλος, οι αθλητές κατευθύνθηκαν γρήγορα στη ζώνη αλλαγής για να ξεκινήσουν την ποδηλασία. Το θέαμα στη ζώνη αλλαγής συναρπαστικό! Δεκάδες αθλητές έτρεχαν με τα ποδήλατά τους στην περιοχή ελέγχου μέχρι να ξεκινήσουν τα 20χλμ της διαδρομής. 4 γύροι στο Κωπηλατοδρόμιο σε ασφαλή και απολύτως ελεγχόμενο χώρο με την αδρεναλίνη στα κόκκινα. Προσπεράσεις, υψηλές ταχύτητες και ένταση στα πρόσωπα των τριαθλητών μέχρι να επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις του Moraitis Sports για το τρίτο και τελευταίο σκέλος, το τρέξιμο.

5χλμ στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά, μέσα στο δάσος δίπλα στη θάλασσα για τον τερματισμό. Ο Αλέξανδρος Μωραΐτης με τους συνεργάτες του, αεικίνητος με τις κάμερες, ακολούθησε τους αθλητές για να μας παρουσιάσει εικόνες και βίντεο από πολλές και διαφορετικές γωνίες!

 

Ο τερματισμός του πρώτου Σπύρου Γκοτζιά έγινε μέσα σε χειροκροτήματα ύστερα από 1 ώρα 7’ και 54’’ ενώ η Λουκία Λουκοπούλου 1η γυναίκα και 12η overall χρειάστηκε 1 ώρα 15’ και 9’’!  Στο ομαδικό, πρώτη τερμάτισε η Okeanos Sports Center, που έκανε και τον καλύτερο χρόνο της διοργάνωσης!

Το κλίμα στο BBQ party αμέσως μετά τον αγώνα, απλά επιβεβαίωσε τον ενθουσιασμό που διακρίναμε κατά τη διάρκειά του. Σχόλια, εντυπώσεις, νέοι στόχοι μονοπώλησαν τις συζητήσεις μεταξύ των αθλητών, οι οποίοι έμειναν μέχρι αργά για να χαρούν τη θάλασσα και τον ανοιξιάτικο ήλιο!

Η ενέργεια και η διάθεση όλων των αθλητών μας κάνει περήφανους και μας ενεργοποιεί για ακόμα καλύτερες διοργανώσεις. Ανεβάσαμε τον πήχυ της διοργάνωσης με τις παροχές, το νέο εξοπλισμό, την ασφάλεια και κυρίως με τη συνέπεια. Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας καλλιεργώντας με αίσθημα ευθύνης μια σχέση εμπιστοσύνης που θα προσπαθούμε διαρκώς να την επιβεβαιώνουμε.

Το τρίαθλο αρχίζει και γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό. 4 Ραδιοφωνικοί σταθμοί  και 2 τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας μας προσέφεραν χρόνο, επικοινωνώντας την προσπάθειά μας, ενώ αθλητικές εφημερίδες και περιοδικά ενίσχυσαν τη διοργάνωση με αφιερώματα για τη νέα αρχή. Αρωγός στη νέα πορεία είναι η διαφημιστική μας εταιρεία MSPS που πιστεύει στη νέα προσπάθεια, στη δυναμική και στο μέλλον του τριάθλου στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά όσους ήταν εκεί και τίμησαν με την παρουσία τους τον 1ο Transition Sports αγώνα της χρονιάς!

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες:

New Balance

Pharmshop.gr

Ανδρεάδης HomeStores

GU

Sony

Pulse100

Bikeme

Φυτώρια Παπανικολάου

MSPS

 

που υποστήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση καθώς και το Δήμο Μαραθώνα για την ουσιαστική βοήθειά τους στη διεξαγωγή του αγώνα.

 

Σας περιμένουμε στην επόμενη διοργάνωσή μας, 15 Ιουλίου στη λίμνη Δόξα, στην Ορεινή Κορινθία!!

 

Transition Sports Team

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)