Training Loads Management in Triathlon

Training Loads Management in Triathlon

Ευχαριστούμε το ScienceTraining.io, τον κ. Aris Myrkos και την Marilena Kokkinou για την παρουσίαση του Triathlon Lab Athens Hellas 👉

Εδώ και 32 χρόνια δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να ασχολούμαστε με την διαχείριση των προπονητικών φορτίων σε τριαθλητές. Δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο παρά μόνο με το Τρίαθλο.

Χρησιμοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία για την καταγραφή των προπονητικών φορτίων και επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί προπονητές στο Τρίαθλο. Ασχολούμαστε αποκλειστικά με το Τρίαθλο.

Στα προπονητικά προγράμματα που βγάζουμε τα φορτία είναι πολύ προσεχτικά υπολογισμένα όπως είναι και το Acute Training Load και το Chronic Load.

Η δείκτης φρεσκάδας και φόρμας είναι πάντοτε ελεγχόμενος και συνειδητά αρνητικός όταν θέλουμε να υπερφορτώσουμε το αερόβιο σύστημα ή θετικός όταν θέλουμε να φορμαριστεί ο αθλητής και να ετοιμαστεί για κάποιο αγώνα.

Εξειδικευόμαστε στο Τρίαθλο και ιδιαίτερα στο Block Training καταγράφοντας το Οξύ φορτίο και σε κάθε block πέρα από την τελαυταία εβδομάδα

🎯🥇Επιλέγουμε την Προπονητική Πλατφόρμα Science Training για να σχεδιάζουμε υψηλής ποιότητας προπονητικά προγράμματα τρίαθλου 🏊‍♂️🚴‍♀️🏃‍♂️ για τους αθλητές μας καθώς και να παρακολουθούμε με επιστημονικό τρόπο τα προπονητικά τους φορτία.

👉

Ευχαριστούμε το Science Training για τη δημοσίευση και τη δυνατότητα που μας δίνει να έχουμε ένα εξαιρετικό εργαλείο που μας βοηθάει να ενισχύσουμε την αμφίδρομη επικοινωνία με τους πελάτες/ αθλητές μας.

Εάν θέλετε να προετοιμαστείτε για το 70.3 στη Βουλιαγμένη και να είστε σίγουροι ότι θα αποφύγετε τραυματισμούς και υπερκόπωση επικοινωνείτε μαζί μας ( Email : info@triathlonlab.gr & smartsportcoach@hotmail.com) www.triathlonworld.gr & www.triathlon.gr & www.triathloncoach.gr & www.triathlonlab.gr

Εξειδικευόμαστε στην παρακολούθηση των προπονητικών φορτίων στο Τρίαθλο.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους του Science Training που μας προσέφεραν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μπορέσουμε να βάλουμε στην πράξη όλη αυτή την επιστημονική γνώση αλλά και την εμπειρία Δεκαετιών.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)