Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος 2012 : 2o Ετάπ

Ξεχωρίζουν τα Ελληνικά πεντάλ στο Γύρο Ελλάδας

3ος ο Περικλής Ηλίας στο 2ο ετάπ  που τερμάτισε στη Σπάρτη.

3ος στη γενική ο Γιάννης Ταμουρίδης με 56’’ διαφορά από τον πρώτο Ρόμπερτ Βρέτσερ.

Ο Χάρης Καστραντάς 1ος στην κατηγορία νέων αθλητών.

Οι Έλληνες Ποδηλάτες αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας καθώς ο αγώνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την τρίτη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στο πρώτο ετάπ, η ομάδα της S.PTableware είδε σήμερα στη Σπάρτη τον Περικλή Ηλία να παίρνει την τρίτη θέση τερματίζοντας στο 2ο εταπ στη Σπάρτη σε 3ώρες 28λεπτά και 55 δεύτερα που ήταν και ο χρόνος του πρώτου. Και οι δύο αθλητές υποστηρίζονται από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.  Νικητής του 2ου ετάπ αναδείχθηκε ο 30χρονος Ενρίκο Ρόσι της Meridiana με μέση ωριαία ταχύτητα 38,197χλμ ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ισπανός  Σαλβαντόρ Γκουαρντιόλα Τόρα της Ελληνικής ομάδας GIOS –DEYSERKASTRO

ΤΟ 2ο ΕΤΑΠ

Στο 2ο ετάπ απόστασης 133 χλμ από το Λεωνίδιο στη Σπάρτη οι 85 αθλητές που συνεχίζουν τον αγώνα, ξεκίνησαν με λιακάδα αλλά στην πορεία συνάντησαν βροχή, ακόμη και καταιγίδα με δυνατό αέρα.

Η τακτική της S.PTableware να κρατήσει τον leader Γιάννη Ταμουρίδη πίσω, και να βγάλει μπροστά τον Περικλή Ηλία αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο πρωταθλητής του mountainbike ανταποκρίθηκε στις δύσκολες απαιτήσεις και ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση στο ετάπ όπου τερμάτισαν 84 ποδηλάτες.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης που κατέλαβε τη 15η θέση στο ετάπ διατηρεί την τρίτη θέση της γενικής ατομικής κατάταξης του Γύρου στην οποία προηγείται ο Ρόμπερτ Βρέτσερ της VORALBERG               με συνολικό χρόνο 6ώρες και 38 λεπτά.

Στη δεύτερη θέση της γενικής βρίσκεται ο Ιταλός (δεύτερος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο) Ντάβιντε Ρεμπελίν με 4 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ ο  Ταμουρίδης απέχει 56 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο.

Η Ελλάδα διακρίνεται στο Γύρο και με το νέο αίμα της ποδηλασίας καθώς τη λευκή φανέλα του προπορευόμενου αθλητή της γενικής διατήρησε η Ελληνική ομάδα GIOS-DEYSERLEONKASTRO με τον 21χρονο Χάρη Καστραντά να παίρνει την 7η θέση στο ετάπ της Σπάρτης και να  βρίσκεται 12ος στη γενική κατάταξη του Γύρου με το Γιώργο Μπούγλα μια θέση πιο κάτω.

Από τις Ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισαν ακόμη ο Γιώργος Μπούγκλας της GIOS-DEYSERLEONKASTRO που ήταν 10ος και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ο οποίος τερμάτισε στην 14η θέση.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η Σπάρτη στον τερματισμό του 2ουου ετάπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.

Ο Δήμος Σπαρτιατών και ο Αθλητικός του Οργανισμός διοργάνωσαν μια άρτια εκδήλωση υποδοχής των αθλητών που συνοδεύτηκε από την παρουσία εκατοντάδων μαθητών σχολείων της περιοχής καθώς και μικρών ποδηλατών του Σπαρτιατικού Γ.Σ.

Τα παιδιά έδειξαν με πολλούς τρόπους τη λατρεία τους για το ποδήλατο και οι διοργανωτές τους αντάμειψαν προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα του Γύρου, προσφορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου και το κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και υπογράμμισαν τη στήριξή τους σε διοργανωτές και αγωνιζόμενους, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της τροχαίας Σπάρτης για την ασφαλή διεξαγωγή τόσο της λαϊκής ποδηλατοδρομίας που προηγήθηκε με εκκίνηση στο κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης, όσο και τον τερματισμό του ετάπ.

Στην εκδήλωση της υποδοχής ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Σπαρτιατών κ. Σταύρος Αργειτάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών κ. Λεωνίδας Καράντζαλης, ο Διευθυντής του καταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης κ. Ηλίας Καλογερόπουλος, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κα Βιβή Σίδερη,  ο Πρόεδρος της Ε.ΟΠ κ. Αθανάσιος Τερζής και ο Ταμίας  και Πρόεδρος του Σπαρτιατικού Γ.Σ κ. Παναγιώτης Πριστούρης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περικλής Ηλίας. 3ος νικητής 2ου ετάπ

Μέχρι τα μισά της διαδρομής τα πράγματα ήταν σχετικά εύκολα. Πριν το τελευταίο σπριντ ανάβασης στο 80ο χλμ ξεκίνησαν οι επιθέσεις. Μετά άρχισε και η βροχή και στην κατάβαση τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα. Εκεί αποσπάστηκα με άλλους τρείς αθλητές με τους οποίους φθάσαμε μαζί μέχρι τον τερματισμό όπου τελικά πήρα την τρίτη θέση.

Γιάννης Ταμουρίδης

Στο σημερινό ετάπ ακολουθήσαμε αμυντική τακτική. Παρακολουθούσαμε  τον  πρωτοπόρο. Στο τέλος του αγώνα στείλαμε τον Περικλή που μέχρι χθες ήταν πιο πίσω και ξέραμε ότι θα τον αφήσουν να φύγει, ενώ εγώ κρατήθηκα με τους δύο πρώτους της γενικής καθώς με πρόσεχαν. Μας συνέφερε αυτή η τακτική και έτσι  ο Περικλής κατάφερε να βγει τρίτος, κάτι που μας αφήνει ικανοποιημένους.  Στο αυριανό και μεθαυριανό ετάπ πιστεύω πώς θα κριθεί ο Γύρος καθώς ακολουθούν δύο ιδιαίτερα δύσκολα ετάπ.  Νομίζω πάντως ότι και αύριο στον Ταΰγετο ο αγώνας θα «κοντρολαριστεί από τον πρωτοπόρο της γενικής και όλοι θα κρατηθούν για την τέταρτη ημέρα».

Χάρης  Καστραντάς.

Νικητής 2ου ετάπ κατηγορίας νέων.

Xθες κέρδισε ο συναθλητής μου ο Γιώργος Μπούγλας, σήμερα κέρδισα εγώ. Προσπαθούμε να είμαστε και οι δύο μπροστά ώστε να «κρατήσουμε» τη φανέλα στην ομάδα. Έτρεξα και πέρυσι στο Γύρο Ελλάδας. Από αύριο ξεκινούν τα δύσκολα.  Ελπίζω να κρατηθούμε στο ίδιο καλό επίπεδο και να κρατήσουμε ψηλά στη γενική κατάταξη την ομάδα.

Ενρίκο Ρόσι   (Μεριντιάνα) Νικητής 2ου ετάπ

«Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα μου. Λίγο πολύ το περιμέναμε. Η διαδρομή ήταν φανταστική, ακριβώς όπως μου την περιέγραφαν. Ήταν ένα ετάπ προσαρμοσμένο στα δικά μου χαρακτηριστικά. Έτρεξα χωρίς να φορτσάρω τα πρώτα χιλιόμετρα, μετά οι συναθλητές μου με βοήθησαν να βγω μπροστά, κατάφερα να ξεφύγω από τους τρείς αντιπάλους που με καταδίωκαν και έφθασα πρώτος στον τερματισμό. Πρωταρχικός στόχος μας να βγάλουμε «μπροστά» τον Ντάβιντε (Ρεμπελίν) ώστε να κρατηθεί πρώτος στη γενική κατάταξη μέχρι την Αθήνα».

ΓιώργοςΜανιάτης. Τeam manager  S.P Tableware

“Ήταν ένα δύσκολο ετάπ με δυνατό αέρα. Μας έπιασε και μια καταιγίδα ωστόσο τα πράγματα μας πήγαν καλά. Προσπαθήσαμε από την αρχή να κοντρολάρουμε την κούρσα για να βάλουμε τους αθλητές που θέλαμε μπροστά. Έγινε ένα «ξεκόλλημα» στα τελευταία χλμ., έφυγαν τέσσερις ποδηλάτες, εμείς είχαμε τον Περικλή (Ηλία) ανάμεσά τους και μια διαφορά ασφαλείας 4 δευτερόλεπτα από το Γιάννη Ταμουρίδη (που είναι τρίτος στη γενική κατάταξη). Ένα κλείσιμο του Ιταλού ποδηλάτη στα τελευταία μέτρα, στοίχισε τη νίκη του Περικλή στο σπριντ τερματισμού αλλά αυτά είναι μέσα στην ποδηλασία και είμαστε ευχαριστημένοι”.

Σταύρος Αργειτάκος, Δήμαρχος Σπαρτιατών

«Όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά και υποδεχθήκαμε το Γύρο στη Σπάρτη. Συμμετέχουμε με ιδιαίτερη χαρά στο κομμάτι που μας αναλογεί γιατί θεωρούμε το Γύρο Ελλάδας από τα πλέον  σημαντικά αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα, γιατί συνδυάζει την άμιλλα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό και προβάλλει τη χώρα διεθνώς. Συγχαίρω τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα τον κ. Τερζή για την τόλμη του να διοργανώσει το Διεθνή Γύρο παρά τους δύσκολους καιρούς.»

Θανάσης Τερζής, Πρόεδρος ΕΟΠ

Όπως βλέπουμε και σήμερα 2η ημέρα του Ποδηλατικού  Γύρου Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, η μεγάλη αυτή διοργάνωση αποδεικνύει ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ελληνική Ποδηλασία αλλά και τον τουρισμό της Ελλάδας. Η χώρα μας προβάλλεται κάθε μέρα μέσα από τις διαδρομές του Γύρου αλλά ταυτόχρονα προάγεται και το άθλημα της ποδηλασίας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς ως ομοσπονδία για το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα έχουμε εκπροσώπηση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και στα τρία ολυμπιακά αθλήματα της ποδηλασίας.

Αδαμαντία Τζανετέα, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Καλωσορίσαμε τους Ποδηλάτες στη Λακωνία και την πρωτεύουσά της Σπάρτη. Νοιώθουμε ευτυχείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που φιλοξενούμε το Γύρο Ελλάδας και στηρίζουμε τέτοιες μεγάλες προσπάθειες που συμβάλλουν πολύπλευρα στην ανάπτυξη και προβολή της περιφερειακής Ελλάδας.

Λεωνίδας  Καράντζαλης, Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών

Ο αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπαρτιατών συνέβαλλε με μεγάλη χαρά στη διοργάνωση του Γύρου Ελλάδας. Η επιτυχία του 2ου ετάπ που τερμάτισε στην πόλη μας ήταν για μας μεγάλη χαρά και ευχόμαστε σε διοργανωτές και αγωνιζόμενους καλή συνέχεια.

Ηλίας Καλογερόπουλος, Διευθυντής Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης

Υποδεχόμαστε με χαρά τους αθλητές του Ποδηλατικού Γύρου που έφθασαν στη Σπάρτη μετά από κοπιαστική προσπάθεια και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα τους. Ως στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είμαστε υπερήφανοι που η τράπεζά μας στηρίζει μεγάλα γεγονότα του αθλητισμού και του πολιτισμού και βρίσκεται πάντα κοντά στην ευγενή αθλητική προσπάθεια.

Ο ΤΑΫΓΕΤΟΣ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΤΟ 3ο ΕΤΑΠ

H ώρα των βουνών έφθασε για τον 18ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας –ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ καθώς την Παρασκευή ξεκινούν οι ορεινές αναβάσεις του Ταϋγέτου που θα δοκιμάσουν τις αντοχές των ποδηλατών και θα αναδείξουν τους ικανότερους «ανηφορίστες».

Το τρίτο ετάπ απόστασης 135,2 χλμ από τη Σπάρτη στη Μεθώνη θα ξεκινήσει στις 9 με τους ποδηλάτες να λαμβάνουν την επίσημη εκκίνηση από το Μυστρά.

Ο αγώνας θα φθάσει σε μέγιστο υψόμετρο μέχρι τα 1.303 μέτρα στην περιοχή Συλιμπόβες του Ταϋγέτου 20 χλμ μετά την εκκίνηση, όπου και υπάρχει και το πρώτο από τα δύο σπριντ ανάβασης.

Στη συνέχεια το ετάπ κατεβαίνει προς Καλαμάτα, και ακολουθεί την ακτογραμμή του Μεσσηνιακού Κόλπου περνώντας από πανέμορφες παραλίες όπως το Πεταλίδι, η Κορώνη, η Φοινικούντα για να τερματίσει περίπου στις 13.30 στη Μεθώνη.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ τελεί υπό την πολύτιμη αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθήνας καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη αιγίδα του φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» με στόχο τη συντονισμένη δράση και την προώθηση θεμάτων εθνικής σημασίας, όπως ο ελληνικός πολιτισμός, τουρισμός, εθελοντισμός και αθλητισμός.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)