Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος : 1o ετάπ

Όπως συνηθίζουν να λένε οι ποδηλάτες , το 1ο  ΕΤΆΠ κάθε ποδηλατικού γύρου είναι πάντα σημαντικό και πολλές φορές καθοριστικό για τη συνέχεια.  Ωστόσο  τα 138 πρώτα χλμ του Διεθνούς Γύρου Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ  από την Αρχαία Κόρινθο στο Λεωνίδιο, δεν έκρυβαν σημαντικές εκπλήξεις. Σε μια διαδρομή με ήπιες ανηφόρες οι επιθέσεις άρχισαν νωρίς και τα φαβορί ξεχώρισαν από τα πρώτα κιόλας χλμ. 93 ποδηλάτες από 17  ομάδες, ξεκίνησαν στις 10 το πρωί από την Αρχαία Κόρινθο. Ο καιρός ήταν ιδανικός , ο δρόμος γενικά σε πολύ καλή κατάσταση  και  μόνο ο πλάγιος άνεμος  δυσκόλεψε την κούρσα. Μετά από 3 ώρες 8 λεπτά και 3 δεύτερα  ο Σλοβένος Ρόμπερτ Βρέτσερ της  Αυστριακής  Voralberg  πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού  του Λεωνιδίου.Πίσω του με τον ίδιο χρόνο ο «γερόλυκος» Ιταλός Νταβίντε Ρεμπελίν της ΜeridianaKamen, Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, πήρε τη δεύτερη θέση ,  για να ακολουθήσει  τρίτος  ο δικός μας Γιάννης Ταμουρίδης της  S.PTableware  με 3.08.53

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, τη μπλε φανέλα της γενικής φορά ο σημερινός νικητής του ετάπ  Ρόμπερτ Βρέτσερ ο οποίος παίρνει μπόνους 10 δευτερολέπτων στο αυριανό 2ο ετάπ. Εξι δευτερόλεπτα είναι το μπόνους χρόνου του Ρεμπελίν και τέσσερα του Ταμουρίδη.

Ντάβιντε Ρεμπελίν   Δεύτερος νικητής  1ου Εταπ

«Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ήταν δύσκολο γιατί έγιναν πολλές επιθέσεις ενώ και ο πλάγιος αέρας δυσκόλευε την προσπάθεια. Η οργάνωση είναι καλή, ο δρόμος αν εξαιρέσουμε τα τελευταία 2 χλμ ήταν πολύ καλός και η διαδρομή πραγματικά υπέροχη.

Στην Ελλάδα είχα τρέξει πολύ μικρός στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ πήρα μέρος και στο Γύρο Ιταλίας όταν τα δύο πρώτα ετάπ είχαν γίνει στην χώρα σας το 1996».

Γιάννης Ταμουρίδης. Τρίτος νικητής του 1ου εταπ

«Το πρώτο ετάπ κάθε γύρου είναι πάντα σημαντικό.  Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαινόταν. Οι χαμηλές ανηφόρες και οι συνεχείς επιθέσεις, προκάλεσαν έντονο συναγωνισμό .  Κατάφερα να ξεκολλήσω νωρίς και να μπω στο γκρουπ ενώ κέρδισα και ένα σπριντ ανάβασης. Νομίζω ότι στις λεπτομέρειες κρίθηκε η πρώτη θέση και θα μπορούσα να την κατακτήσω σήμερα. Ήταν καλά για ξεκίνημα, θα δούμε στη συνέχεια γιατί κάθε αγωνιστική μέρα κρύβει εκπλήξεις και παγίδες».

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τους ποδηλάτες στον τερματισμού του Λεωνιδίου,  όπου  την καρό σημαία του τερματισμού «κατέβασε» ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρνέρης. Στο πόντιουμ των νικητών, τη μπλέ φανέλα του προπορευόμενου αθλητή του γύρου, φόρεσε στον Σλοβένο Ρόμπερτ Βρέτσερ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ .Πέτρος Τατούλης.

 

Πέτρος Τατούλης : Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Η Πελοπόννησος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι δράσης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ  και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτό το γεγονός το έχει αγκαλιάσει  το σύνολο των πολιτών της Πελοποννήσου. Όλη η νεολαία δίνει το παρόν και αυτό είναι σημαντικό μήνυμα. Όπως πολύ σημαντική είναι και η ώθηση που δίνει στην περιοχή μας η διεξαγωγή της διοργάνωσης  προβάλλοντας για πέντε ημέρες τις ομορφιές της»

Γιάννης Μαρνέρης:  Δήμαρχος  Νότιας Κυνουρίας

«Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις ενός αγώνα σαν το Γύρο Ελλάδας. Είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε το πρώτο ετάπ . Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ξέχωρα από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός είναι και μια μοναδική ευκαιρία προβολής για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας.»

Η Επίσημη εκκίνηση στην Κόρινθο

Μια πόλη συντονισμένη σε ποδηλατική φιέστα θύμιζε το πρωί η Κόρινθος καθώς στη μεγάλη πλατεία του λιμανιού, εκατοντάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν για να χειροκροτήσουν και να κατευοδώσουν τους 93 αθλητές και τις ομάδες τους που ξεκίνησαν τη συναρπαστική περιπέτεια του 18ΟΥ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ανάμεσα στο πλήθος, πολλά μικρά παιδιά από σχολεία της πόλης συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους για να πάρουν μέρος στον ανοικτό ποδηλατικό αγώνα πριν την επίσημη εκκίνηση του Διεθνή αγώνα. Στη συνέχεια όλοι οι θεατές έλαβαν πλούσια δώρα από το χρυσό χορηγό της διοργάνωσης Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοδρομία μετείχαν στην κλήρωση ενός ποδηλάτου, προσφορά της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Την εναρκτήρια πιστολιά του πρώτου ετάπ από την Κόρινθο στο Λεωνίδιο έδωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός.

Στην εκδήλωση της εκκίνησης, πριν από την οποία οι διοργανωτές παρουσίασαν τις 17 ομάδες που παίρνουν μέρος στον αγώνα, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Θανάσης Τερζής , ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο Διευθυντής του καταστήματος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κορίνθου κ. Κωνσταντίνος Γερόπουλος και η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κα. Κατερίνα Καραμάνου.

Θανάσης Τερζής, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

«Επιτέλους ο Γύρος ξεκίνησε. Είναι μια ηλιόλουστη μέρα, και αρχίζουμε με ενθουσιασμό το μεγάλο αγώνα που ετοιμάζαμε μήνες πριν. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος πώς οι στόχοι της διοργάνωσης για αγωνιστικό θρίαμβο και εκτεταμένη προβολή της χώρας μας θα ευοδωθούν στον τερματισμό της διοργάνωσης την Κυριακή στην Αθήνα»

 

Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων

«Η ιστορική και όμορφη πόλη της Κορίνθου καλωσορίζει τους αθλητές του Ποδηλατικού Γύρου από 12 χώρες και εύχεται καλή επιτυχία στην επίπονη προσπάθειά τους. Το ποδήλατο για το Δήμο μας συμβολίζει έναν τρόπο ζωής που όλοι ονειρευόμαστε, και εμείς στοχεύουμε να το κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας.»

Το 2ο Εταπ

Το 2ο Ετάπ του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ξεκινά στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης από το Λεωνίδιο για να τερματίσει στη Σπάρτη . Οι αθλητές θα διανύσουν απόσταση  133 χλμ με διέλευση από Τυρό, Αγ. Ανδρέα, Αστρος, Ανω Δολιανά, Βουτιάνοι, γέφυρα Ευρώτα  και τερματισμό στο Εθνικό στάδιο της Σπάρτης περίπου στις 13.04.  Το ετάπ περιλαμβάνει δύο σπρίντ ανάβασης .

 

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ τελεί υπό την πολύτιμη αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθήνας, καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. 

 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη αιγίδα του φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» με στόχο τη συντονισμένη δράση και την προώθηση θεμάτων εθνικής σημασίας, όπως ο ελληνικός πολιτισμός, τουρισμός, εθελοντισμός και αθλητισμός.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος υποστηρίζεται από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ήταν και ο νικητής του πρώτου από τα δύο σπριντ ανάβασης στο 101ο χλμ ενώ το 2ο σπριντ βουνού το κέρδισε ο Ρόμπερτ Βρέτσερ

Τρείς Έλληνες προηγούνται στην ατομική κατάταξη του ετάπ  της κατηγορίας κάτω των 19 χρόνων του Γύρου.

Πρώτος βρίσκεται ο Γιώργος Μπούγκλας της  GIOS –DEYSERLEONKASTRO, δεύτερος είναι ο Γιώργος Καράτζιος της S.PTABLEWARE και τρίτος ο Χαράλαμπος Καστραντάς αθλητής επίσης  της  GIOS –DEYSERLEONKASTRO

Ρόμπερτ Βρέτσερ.  Νικητής πρώτου ετάπ

«Κάθε νίκη είναι όμορφη. Δεν περίμενα σήμερα να νικήσω το ετάπ γιατί δεν είμαι πολύ καλός στις χαμηλές ανηφόρες , αλλά στον αγώνα είδα τελικά ότι είχα δυνάμεις . Ημουν  στο πρώτο γκρούπ από την αρχή με καλούς αντιπάλους και αποφάσισα μετά το τελευταίο βουνό να επιτεθώ. Το υπόλοιπο γκρούπ μαζί με τον Ντάβιντε Ρεμπελίν με έπιασε , πήγαμε μαζί μέχρι το τέλος και πριν τον τερματισμό πέρασα εγώ πρώτος. Νομίζω ότι αν η ομάδα μου πάει καλά στο τρίτο και στο τέταρτο ετάπ που είναι τα πιο δύσκολα, τότε έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε στη γενική του Γύρου».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)