Τα οφέλη για την υγεία και την ποιότητα ζωής από την συστηματική ενασχόληση με την κολύμβηση

Τα οφέλη για την υγεία από την κολύμβηση

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης Ο Γιάννης είναι πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας (ASCTA ID : 42229) καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (International Silver :0534). Είναι επίσης πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4 (American Swimming Coaches Association/ ASCA Level 4).

 swimming_can_boost_life_expectancy

Σε μεγάλη έρευνα που έγινε από ανεξάρτητη αρχή για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Κολύμβησης της Αγγλίας αναδείχθηκαν τα οφέλη  για την υγεία και την ποότητα ζωής όσων ασχολούνται συστηματικά με την κολύμβηση ως μέσο άσκησης.

 

Μεταξύ άλλων η έρευνα έδειξε ότι :

  • Η κολύμβηση είναι μία ασφαλής δραστηριότητα, οικονομικά αποτελεσματική και εξαιρετική επιλογή για όλες τις ηλικίες.

  • Οι κολυμβητές ζουν περισσότερο.

  • Μειώνει κατά 28% την πιθανότητα αιφνίδιου θανάτου.

  • Μειώνει κατά 41% την πιθανότητα θανάτου που οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο/ ανακοπή.

  • Συστηματική άσκηση μειώνει την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων όπως ο διαβήτης και καρδιακά επεισόδια κατά 20-40%

  • Βοηθάει τους ενήλικες να απαλλαγούν από το άγχος της καθημερινότητας και να βελτιώσουν την υγεία τους.

  • Βοηθάει τα παιδιά που ασχολούνται συστηματικά με την κολύμβσηη να αναπτυχθούν πιο γρήγορα τόσο σωματικά όσο και νοητικά καθώς και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες σε σχέση με τα παιδιά που δεν ασολούνται με την κολύμβηση.

  • Βοηθάει τους ηλικιωμένους να μείνουν νοητικά υγιείς και σωματικά ευκίνητοι.

Good+for+all+ages+-+facebook

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.