Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με το σύστημα Transponder (by Tag Heuer)

Η European Sport Events με το σύστημα Transporder από την Tag Heuer έχουν αναλάβει την χρονομέτρηση για τους αγώνες κολύμβησης, ποδηλασίας, τρεξίματος αλλά και σκυταλοδρομίας Τριάθλου και Τριάθλου που διοργανώνει ο Δήμος Σαρωνικού (για την ακρίβεια τα κοινοτικά διαμερίσματα Παλαιάς Φώκαιας και Αναβύσσου.).

Ολοι οι αθλητές πρέπει να προσέξουν τα παρακάτω :

 1. Οταν προσέλθουν στον χώρο του αγώνα πρέπει να πάνε στην γραμματεία του αγώνα – που θα είναι στον πρώτο όροφο του Kouros Surf Club- εκεί θα υπάρχει αλφαβητική λίστα των αθλητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή καθώς και λίστα αθλητών ανά κατηγορία. Εάν τυχόν υπάρξει λάθος κατηγορία θα πρέπει να το επισημάνουν στους υπευθύνους της γραμματείας ώστε να γίνει άμεσα η αλλαγή.
 2.  Στην γραμματεία του αγώνα οι αθλητές θα καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα και εκεί θα πάρουν το πακέτο των αναμνηστικών καθώς και τους αριθμούς & ηλεκτρονικό τσιπ. Ανθρωποι της γραμματείας & και της εταιρείας ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα τους δείξουν πως πρέπει να τοποθετήσουν το τσιπ.
 3. Δέκα λεπτά πριν τον αγώνα όλοι οι αθλητές θα πρέπει να συγκεντρωθούν στο call room ( χώρο πίσω από τα ντουζ)  για να γίνει η παρουσίαση του αγώνα και αμέσως μετά η παρουσίαση όλων των αθλητών. Πρώτα θα γίνει η παρουσίαση των αθλητών που θα συμμετέχουν μόνο στους αγώνες της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του τρεξίματος. Υστερα θα γίνει η παρουσίαση των ομάδων σκυταλοδρομίας και ύστερα των αθλητών τριάθλου. Η παρουσίαση θα γίνεται πάνω στο πλωτό pontoon.
 4. Μόλις ο αθλητής ή η ομάδα ακούσουν το όνομά τους πρέπει να περάσουν πάνω από τον τάπητα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης . Αυτό είναι απαραίτητο για λόγους ασφαλειας ώστε να γνωρίζουν οι διοργανωτές πόσοι αθλητές έχουν λάβει εκκίνηση.
 5. Οι αθλητές και οι κολυμβητές των ομάδων θα καταυθύονται στην γραμμή εκκίνησης που θα είναι στο τέλος του pontoon.

 

Ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά για το σύστημα της Tag Heuer.

Η European Sport Events διαθέτει ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα τριάθλου για γρήγορα και έγκυρα αποτελέσματα, αναλυτικότερα :

 

transporder

Transporder από την TAG HEUER


 • Έχει μοναδικό αριθμό για κάθε αθλητή.
 • Στέλνει σήμα στο Decoder κάθε φορά που βρεθεί μέσα στο cable loop.
 • Έχει δυνατότητα να στείλει σήμα ακόμα και αν ο αθλητής κινείται με 120km/h.
 • Χρησιμοποιεί την τεχνολογία χρονομέτρησης της F1 & Moto GP.

 

Decoder από την TAG HEUER


 

 • Έχει τη δυνατότητα να καταγράφει κάθε πέρασμα ακόμα και αν περάσουν ταυτόχρονα πολλοί αθλητές μαζί.
 • Αποθηκεύει μέχρι και 4000 περάσματα για λόγους ασφαλείας.
 • Στέλνει όλα τα περάσματα μέσω GPRS στον κεντρικό υπολογιστή.
 • Χρησιμοποιεί την τεχνολογία χρονομέτρησης της F1 & Moto GP.


 


Loop cable από την TAG HEUER


 

 • Είναι το σημείο που ορίζει τη δίοδο του αθλητή (περάσματα).
 • Λαμβάνει τα σήματα και τα στέλνει στο Decoder.
 • Μπορεί να έχει πλάτος από 20m έως και 50m.


 


Ηλεκτρονικοί σύστημα εκκίνησης από την ALGE 


Πρόγραμμα αποτελεσμάτων από την European Sport Events

 

 • Συμμετοχές και αποτελέσματα σε ηλεκτρονική μορφή.
 • Άμεση έκδοση αποτελεσμάτων ξεχωριστά για κάθε κατηγορία ή και γενική ανάλογα με τις απαιτήσεις του διοργανωτή.
 • Αναλυτικές Βαθμολογίες ανδρών, γυναικών, κατηγοριών, γενική.
 • To Πρόγραμμα μας μπορεί να συνδεθεί με όσους σταθμούς χρονομέτρησης απαιτηθούν από των διοργανωτή.
 • Εκτύπωση Διπλωμάτων από το σύστημα
 • Δυνατότητα αποστολής αποτελεσμάτων μέσω email για κάθε συμμετέχοντα.
 • Οθόνη αφής για προβολή των αποτελεσμάτων κάθε αθλητή με τον αριθμό συμμετοχής του.

 

 

Led Wall για την προβολή από την European Sport Events


 • Προβολή Συμμετοχών
 • Προβολή Αποτελεσμάτων
 • Προβολή Διαφημίσεων
 • Προβολή Video

 

Επιπλέον παροχές από την European Sport Events


 • Live Results στο διαδίκτυο στην δικιά μας ιστοσελίδα ή στον ισότοπο του διοργανωτή
 • Live Streaming στο διαδίκτυο στην δικιά μας ιστοσελίδα ή στον ισότοπο του διοργανωτή

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)