T.L.P.

Απολογισμός των Διοργανωτών

Αγαπητοί φίλες και φίλοι γεια σας,

από χθες το απόγευμα που ολοκληρώθηκε το event στον Σχινιά έχω προβληματιστεί έντονα στο τι πρέπει να γράψω γι αυτή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα περίεργο σκηνικό.

Λόγο της θέσης μου που εκπροσωπώ μια εταιρία, μας εμπιστεύονται το όνομα και τα χρήματα τους κάποιοι χορηγοί, μας εμπιστεύτηκε ένα μεγάλο (ίσως το μεγαλύτερο της χώρας) club τους χώρους του και την χρήση του ονόματος του για την υλοποίηση του event, πρέπει το μήνυμα μου να είναι προϊόν νοητικής λειτουργίας και όχι συναισθηματικής, γι αυτό λοιπόν πήγα σήμερα 2 ,1/2 Ταΰγετο με βροχή και αέρα ‘’έδιωξα’’ την συναισθηματική σκέψη και είμαι έτοιμος να σας μεταφέρω την θέση μου για το συγκεκριμένο event.

Τα αδύνατα σημεία μας:

Α) Ανελαστική μέθοδος των δηλώσεων συμμετοχών, γραφειοκρατική και χρονοβόρα σε event σαν το συγκεκριμένο με πολλούς αθλητές που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία αυτών και της ομάδας παραγωγής. Είδη άλλαξε η διαδικασία και θα το καταλάβετε με την δήλωση συμμετοχής σας σε επόμενο event.

Β) Δική μου λανθασμένη εκτίμηση και απόφαση του τρόπου μεταφοράς υλικών και ομάδας παραγωγής που είχε σαν αποτέλεσμα την μισή ώρα καθυστέρησης στην εκκίνηση του αγώνα και ελλιπής (λόγο έλλειψης χρόνου) στήσιμο υλικών και ανθρώπων.

Γ) Πολλές ηλικιακές κατηγορίες για τον αριθμό των αθλητών που είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση λήψης των αποτελεσμάτων, την χρονοβόρα διαδικασία απονομών και την γενικότερη ταλαιπωρία των αθλητών. Θα παραμείνουν οι ηλικιακές κατηγορίες αλλά με μίνιμουμ όριο συμμετοχών ή συντήξεων.

Δ) Ελλιπής επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας παραγωγής που είχε σαν αποτέλεσμα να μην λύνονται άμεσα και γρήγορα τα όποια προβλήματα παρουσιαζόταν. Σε σημερινή συνάντηση της ομάδας αποφασίστηκε η αγορά ασύρματου επικοινωνιακού συστήματος που θα λύσει το πρόβλημα.

Ε) Ελλιπής σήμανση και έλεγχος στην ζώνη αλλαγής που είχε σαν αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι αθλητές στην είσοδο, έξοδο απ την ζώνη και στον τρόπο αλλαγής.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος πιστεύω ότι λόγο και του καλού καιρού είχαμε έναν πολύ καλό και γρήγορο αγώνα με πρώτους στην γενική αντρών 25,75 Γκοτζιά, Ζακυνθινό και Ψαρέλλη και γυναικών  Διακομοπούλου, Ζώγλη και Φραι

Στο 51,5 είχαμε στην γενική αντρών Αλυφαντή, Τυρολόγο και Παπαδόπουλο, στις γυναίκες Μαντζουνέα, Χριστάκη και Καρουσάτου.

Στις κατηγορίες ομαδικών οι χρόνοι ήταν πολλοί χαμηλοί και με μέσες ωριαίες στο ποδήλατο πάρα πολύ υψηλές.

Οι τεράστιοι χώροι που μας παρείχαν στο club σε συνδυασμό με τις εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης και τις τεράστιες πόρτες εισόδου εξόδου μας έδωσαν την δυνατότητα ενός ασφαλούς αγωνιστικού event και χωρίς να ενοχλούμε τους περαστικούς γεμίζοντας τους δρόμους με τα αυτοκίνητα της εκδήλωσης.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους από Αστυνομία, Τροχαία και ΣΔΟΕ δεν έχω να πω τίποτα ιδιαίτερο γιατί οι άνθρωποι έκαναν την δουλειά τους και μάλιστα πολύ ευγενικά και κόσμια, για μας το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΟΙ  αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ‘’ΒΟΥΛΑ’’ ΠΛΕΟΝ που έλεγαν και οι παλιοί. Τώρα αν αυτοί οι έλεγχοι ήταν κατευθυνόμενοι και προϊόν μόχλευσης από κάποιους ανθρώπους, φορείς ή άλλες εταιρίες δεν έχω επίσημα στοιχεία και σαν συνέπεια δεν ασχολούμαι. Δεν ασχολούμαι γιατί πιστεύω ότι όσο ασχολείται κάποιος με ανθρώπους της ‘’κλικαδόρικης’’ και ‘’κολεκτίβικης’’ κουλτούρας που θέλει να απειλήσει, να τρομοκρατήσει, και να  χειραγωγήσει  ανθρώπους και  συνειδήσεις δίνω υπεραξία στην ύπαρξη τους.  Άλλωστε οι άνθρωποι αυτοί σε επίπεδο νοοτροπίας ανήκουν στην Ελλάδα που φεύγει, στην Ελλάδα που σιγά σιγά περνάει στη λήθη.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω:

Την ομάδα παραγωγής T.L.P. Αφροδίτη, Γεωργία, Καταλίνα, Ρούλα, Άρτεμης, Σωτήρη, Βασίλη, Βασίλη, Σάκκη, χωρίς αυτούς δεν γινόταν τίποτα.

Τις ομάδες των Σαμαρειτών και τα παιδιά της Ιόνιας σχολής.

Την Εύη Λειβαδινού την φυσιοθεραπεύτρια που πρόσφερε δωρεάν υπηρεσίες στους αθλητές.

Τους καταπληκτικούς χορηγούς μας Τάκη Ξουρή (Active Zone S.A. ή cyclist.gr ) και Γρηγόρη Φύτρο (G.B.F Nutrition) που παρ όλη την δυσκολία των εποχών λόγο της αγάπης τους για τον αθλητισμό πληρώνουν για καλά και οργανωμένα event. Ο Γρηγόρης μάλιστα πρόσφερε (τελευταία στιγμή) και κάποια δώρα για να κληρωθούν αλλά εξ αιτίας των γεγονότων αργήσαμε την κλήρωση και ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει.

Την οικογένεια Μανιάτη, Μπάμπη, Δημήτρη, Παναγιώτη που μας διέθεσαν αυτόν τον τεράστιο , καταπληκτικό και άψογο  χώρο εντελώς δωρεάν και με πολύ προσωπική εργασία.

Τους πολύ καλούς αθλητές που έδωσαν άλλο ειδικό βάρος στην διοργάνωση Γιώργο Αλυφαντή, Σπύρο Γκοτζιά, Πέτρο Τυρολόγο, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Γιώργο Νίνη, Φάνη Καταπόδη και Γρηγόρη Βουτσινά.

Τους πολύ καλούς αθλητές, προπονητές Λουκά Καταπόδη, Παναγιώτη Σκυλοδήμο, Ηλία Ρόκκα και Γιάννη Ψαρέλλη για την δική τους συμμετοχή και γιατί πρότειναν το event  σε αθλητές τους.

Τον Γιάννη τον Ψαρέλλη γιατί την ώρα την δύσκολη στην φάση με την ΣΔΟΕ πήρε θέση και μίλησε και στήριξε την διοργάνωση χωρίς να με γνωρίζει ιδιαίτερα  χωρίς έμμεσο ή άμεσο κέρδος.

Και τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς (Γιώργο, Μαρία, Δημήτρη, Χάϊντι……….) τους απλούς χομπύστες αθλούμενους που με την χθεσινή σας παρουσία και τα σημερινά μηνύματα και τηλεφωνήματα στήριξης μας συγκινείται και μας δίνεται δύναμη για ακόμη καλύτερα event σε όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος. Χωρίς εσάς δεν θα υπάρχουμε εμείς.

Επίσημα ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 28-04 στο Ναύπλιο σε ένα καταπληκτικό event τριών αποστάσεων με πολλές και όμορφες εκπλήξεις. Ανεπίσημα ίσως τα πούμε και νωρίτερα….. που ξέρεις….;

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Λάμπρος Κωτσιόπουλος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)