1ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου 2012 : Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

O Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης στο πλαίσιο των ετήσιων αθλητικών & πολιτιστικών του εκδηλώσεων καθώς και των προσπαθειών του για διατήρηση του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας ως χώρου πρασίνου, πολιτισμού και ψυχαγωγίας διοργανώνει ένα διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και Λαικό Αγώνα Τριάθλου το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012. H αθλητική εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου “Συμπράττω”  (σύλλογος υποστήριξης ΑμεΑ δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης)  και “Πίστη” (σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις) που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης (μεταξύ των οποίων και έξωση από τους χώρους που φιλοξενούνται). Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην πλαζ του Ελληνικού καθώς και στο Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού.

Ο αγώνας πραγματοποιείται με την ευγενική και πολύ διακριτική υποστήριξη της Transition και του ίδιου του Δημήτρη Μωραίτη ο οποίος προσφέρει εξοπλισμό και τεχνογνωσία ώστε να μην υπάρχουν έξοδα στον αγώνα και όλα τα συμβολικά entry fee να μείνουν στους 2 συλλόγους. Χωρίς την υποστήριξη του κ. Μωραίτη ο αγώνας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και κυρίως δεν θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε όλα τα entry fee για τους 2 ΜΚΟ.

Καλούμε όλους τους τριαθλητές να δώσουν το παρόν σε αυτή την εκδήλωση. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργυρούπολης επιλέγοντας τον σύλλογο που επιθυμείτε να ενισχύσετε.

Μπορείτε να συμμετέχετε είτε στο ατομικό είτε στην σκυταλοδρομία.

Το περιοδικό TriathlonWorld συμπαραστέκεται σε όλες τις προσπάθειες του Δημάρχου Ελληνικού τόσο για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία της περιοχής όσο και την αντίσταση του στις προσπάθειες πώλησης του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού. Οπως πάντα στηρίζουμε διακριτικά – εάν και όλοι οι συνεργάτες μας καταβάλλουν πολύ σημαντική εργασία -κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη του αθλήματός μας πόσο μάλλον προσπάθειες με κοινωνική διάσταση.

Καλούμε όλους όσους μπορούν να μας βοηθήσουν στην διοργάνωση του αγώνα είτε συμμετέχοντας ως αθλητές είτε προσφέροντας τι υπηρεσίες τους ως εθελοντές. Ελπίζουμε ότι και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το εξαιρετικό παράδειγμα της Transistion.

Τέλος καλούμε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου να δώσουν το διακριτικό παρόν  σε αυτές τις εκδηλώσεις πολιτισμού και ανθρωπιάς καθώς και να ενισχύσουν οικονομικά τους δύο συλλόγους.

Παραθέτουμε την προκήρυξη του λαικού αγώνα του Δήμου Ελληνικού όπου οι διοργανωτές επιφυλάσσονται για τυχόν τροποιήσεις.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ –ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

¨ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ¨

 

1ος ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ 2012

 

 

Τοποθεσία.

  • Παραλία Ελληνικού (δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο Ιππόκαμπος) & Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού

 

Αποστάσεις.

  • 750μ κολύμπι  (Τριγωνική διαδρομή – 2 στροφές των 375 μέτρων)
  • 20χλμ. ποδήλατο (4 στροφές των 5,3 χιλιομέτρων)
  • 5χλμ. τρέξιμο (2 στροφές των 2,2 χλμ + το τρέξιμο για την Τ1)

 

 

Κατηγορίες.

1)ΑΤΟΜΙΚΟ ανδρών-γυναικών 1994 -1983, 1984-1973,1972-1963,1962-1953,1952- και άνω

2)ΟΜΑΔΙΚΟ(ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ MIΚΤΗ)

 

Επίσημο πρόγραμμα  αγώνων

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012(ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ)

10:00 – 22:00 : Γραφείο Ενημέρωσης (Race Info)

19:00 – 20:00 : Τεχνική Σύσκεψη Αγώνων (Race Briefing)

 

Σάββατο 09 Ιουνίου 2012

10:00 : Εκκίνηση Αγώνα (Μαζική εκκίνηση)

10:55 – 11:05 : Αναμενόμενη ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή

12:00 : Λήξη αγώνα

12:15 : Επίσημη τελετή απονομών

 

Χρήσιμες πληροφορίες

7:30 : Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών + Μαρκάρισμα

8:30 : Χώρος προθέρμανσης τρεξίματος και ποδηλασίας ανοιχτός στους αθλητές

9:30 : Κλείσιμο ζώνης Αλλαγών

9:30 : Χώρος προθέρμανσης κολύμβηση ανοιχτός στους αθλητές

9: 50 : Τέλος προθέρμανσης

10:00 : Εκκίνηση αγώνα

10:30 : Κλείσιμο διαδρομής κολύμβησης

11:30 : Κλείσιμο διαδρομής ποδηλασίας

 

Παράβολο συμμετοχής

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 15 ευρώ.  Όλο το πόσο από τα παράβολα συμμετοχής θα δοθούν στους συλλόγους, ¨ΠΙΣΤΗ¨ σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις  & ¨ΣΥΜΠΡΑΤΩ¨ σύλλογος υποστήριξης ΑμεΑ δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης

 

Απρόβλεπτα θέματα: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα αποφασίζει επί τόπου η αγωνοδίκης επιτροπή. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, των ημερομηνιών των αγώνων, καθώς επίσης και των τεχνικών όρων της προκήρυξης.

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06/06/2012 ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓ/ΛΗΣ.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ.

 

Πληροφορίες στα site: www.triathlonworld.gr & www.aodaarg.gr  

Τηλ. Επικοινωνίας:210 9600639- 210 9624042

Email:info@triathlonworld.graod.argyroupoli@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)